Acasa » Informatii generale » Presa » Comunicate de presa

Pagini (38) Prima Inapoi ... 7 8 9 10 11 ... Inainte Ultima
29
IUL
2013
Comunicat de presa Tabara Nationala RETORTIN 2013

           Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta desfasoara a II-a editie a Taberei Nationale „RETOR TIN 2013", care urmareste instruirea tinerilor in arta comunicarii si a argumentatiei.

           Tinerii cursanti vor participa timp de 6 zile la diferite module teoretice si practice ce au la baza oratoria, retorica si dezbaterea, acoperindu-se, astfel, principalele tipare de nevoi ale individului:

1. nevoia de a spune;

2. nevoia de a fi inteles;

3. nevoia de a fi recunoscut;

4. nevoia de a fi valorizat;

5. nevoia de a influenta;

6. nevoia de intimitate.

          Activitatile se desfasoara in Centrul de Agrement 2 Mai, cu participarea a 55 de tineri selectati in urma dosarelor de candidatura depuse.

          „Tematica cursului din aceasta a doua editie este, in esenta, un exercitiu de comunicare multidirectionala care isi propune sa faciliteze satisfacerea nevoilor firesti, individuale de exprimare. Pe langa partea teoretica, toti cei care participa la curs, indiferent de gradul lor de implicare sau de cat de activi vor fi, vor participa si la diverse exercitii de comunicare menite sa-i ajute sa-si gaseasca propriile resurse de a se exprima pentru a fi inteles, recunoscut si valorizat! Binenteles, in final, cei mai talentati in arta comunicarii verbale vor fi premiati!", a declarat domnul Claudiu Daniel Teliceanu, directorul executiv al Directiei pentru Sport si Tineret Constanta.

Tabara Nationala „RETOR TIN 2013" beneficiaza de fianatare oferita de catre Ministerul Tineretului si Sportului prin intermediul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

24
IUL
2013
Comunicat de presa "Festivalul Judetean de Beach Handball - 2013"

              Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si Asociatia Judeteana de Handbal Constanta organizeaza in perioada 26 - 28 iulie 2013, pe plaja Flora din Mamaia,

„FESTIVAL JUDETEAN DE BEACH HANDBALL -  2013".

           „Peste 200 de copii din 7 cluburi constantene se vor alinia la startul proiectului sportiv si vom fi, ca de fiecare data, impreuna cu ei pentru a invata frumoasele taine ale jocului de beach handball! Finantarea intregului proiect este asigurata de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si sunt extrem de multumit ca putem sustine performantele pe care le vor inregistra acesti mici spotivi!", a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

           Competitia se va desfasura la 3 categorii de varsta: copii nascuti 1999 - 2000 (feminin si masculin), 2001 - 2002 (feminin si masculin) si 2003 - 2004 si mai mici (feminin si masculin).

Programul competitional va fi:

  • 26.07.2013, intervalul orar 08:00 - 12:00 si 16:00 - 21:00
  • 27.07.2013, intervalul orar 08:00 - 12:00 si 16:00 - 21:00
  • 28.07.2013, intervalul orar 08:00 - 12:00

Festivitatea de premiere va avea loc in data de 28.07.2013, la ora 12:15.

24
IUL
2013
Comunicat de presa Tabere pentru tineri cu probleme sociale si dizabilitati

          Ministerul Tineretului si Sportului desfasoara programul national

«Tabere pentru tineri cu probleme sociale si dizabilitati».

Prin acest program, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta desfasoara selectia de dosare in vederea trimiterii a 141 de tineri cu probleme sociale, asistati sociali si 77 de tineri cu diferite dizabilitati.

         Tinerii acceptati, conform dosarelor depuse, vor petrece sejururi la Predeal, pentru tinerii cu diferite probleme sociale, precum si la Centrul de Agrement MARA din Maramures, petru tinerii cu diferite forme de dizabilitati.

         Cheltuielile de transport sunt suportate de catre Ministerul Tineretului si Sportului prin Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constana.

05
IUL
2013
Comunicat de presa Joi 04.07.2013

           Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in colaborare cu Agentia Nationala impotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Constanta, Fundatia Ratiu pentru Democratie, Inspectoratul de Jandarmi Constanta si Radio Vacanta implementeaza campania de prevenire estivala „Tu Stii pe Cine Platesti?". Campania se desfasoara in perioada 27 iunie - 31 august 2013 si are ca scop descurajarea cererii de servicii sexuale, precum si cunoasterea si respectarea prevederilor legale care sanctioneaza traficul de persoane.

           Strategia de directionare a mesajului proiectului este catre clientii care apeleaza la astfel de servicii oferite de catre tinerele femei ce pot deveni, astfel, potentiale victime ale traficului de persoane. Campania de prevenire va cuprinde activitati de informare a turistilor de pe intreg litoralul constantean, distribuirea de materiale informative si organizarea de concursuri tematice.

           De asemenea, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in colaborare cu Asociatia Studentilor si Medicilor Voluntari continua implementarea proiectului „Fii Corect, Fii Responsabil, Prima Clipa Conteaza!".

           In cadrul acestui proiect, organizatorii si-au propus cresterea nivelului de educatie medicala in ceea ce priveste importanta acordarii primului ajutor si a notiunilor de urgenta medicala in randul societatii constantene, dar, mai ales, in randul tinerilor.

          In aceasta etapa, trainerii Asociatiei Studentilor si Medicilor Voluntari, cu sprijinul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta urmaresc formarea unor echipe instruite in acordarea de prim-ajutor la nivelul unitatilor liceale. Astfel, tinerii beneficiari vor dobandi informatii cu privire la managementul politraumatismelor, suspiciunea de fractura de coloana cervicala, protectia manuala de coloana cervicala, hemoragii, hemostaza, plagi, contuzii, obstructia cailor aeriene superioare, imobilizarea victimei pe targa si transport, fracturi, luxatii, entorse, arsuri, degeraturi, epilepsie, hipoglicemie, lipotimie. Tinerii vor fi pregatiti atat teoretic cat si practic, urmand ca, in final, sa fie testati in ceea ce priveste informatiile acumulate.

27
IUN
2013
Comunicat de presa Turneul International "Memorialul Toni Alexe" Editia 2013

          Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in parteneriat cu Asociatia Judeteana de Baschet Constanta si BC Athletic Constanta, organizeaza turneul international „Memorialul Toni Alexe", editia 2013, in zilele de vineri, sambata si duminica, la Sala Sporturilor Constanta, conform urmatorului program:

Vineri, 28 iunie 2013:

Etapa I:

10:00 BC Athletic 2 Constanta vs. KK Mladost Zajecar

11:30 BC Athletic 1 Constanta vs. CSS 1 Constanta

BC Laguna Bucuresti - sta

Etapa II:

17:00 CSS 1 Constanta vs. BC Athletic 2 Constanta

18:30 BC Laguna Bucuresti vs BC Athletic 1 Constanta

KK Mladost Zajecar - sta

Sambata, 29 iunie 2013:

Etapa III:

10:00 BC Laguna Bucuresti vs CSS 1 Constanta

11:30 KK Mladost Zajecar vs. BC Athletic 1 Constanta

BC Athletic 2 Constanta - sta

Etapa IV:

17:00 CSS 1 Constanta vs. KK Mladost Zajecar

18:30 BC Athletic 2 Constanta vs BC Laguna Bucuresti

BC Athletic 1 Constanta - sta

 Duminica, 30 iunie 2013

Etapa V

10:00 BC Athletic 1 Constanta vs BC Athletic 2 Constanta

11:30 BC Laguna Bucuresti vs KK Mladost Zajecar

CSS 1 Constanta - sta

13:15 Festivitatea de premiere

          Antonio „Toni" Alexe, 21 decembrie 1969 - 21 ianuarie 2005, a facut primii pasi in lumea baschetului sub indrumarea antrenorului Alexandru Botos la echipa scolii generale nr. 12 cu care a realizat rezultate in campionatele de minibaschet si juniori, apoi cu echipele de divizie scolara la Clubul Scolar 1 Constanta. Ulterior, a venit promovarea la echipa Farul Constanta care, la vremea aceea, evolua in prima divizie.

          Tonie Alexe si-a inceput adevarata cariera sportiva la Dinamo IMPS Oradea in 1988, sub indrumarea antrenorului Dan Berceanu, unde a evoluat pana in 1993.

           Urmatoarea etapa a fost la campionatul Ungariei in care a evoluat intre anii 1993 - 2000, la echipele Szolnoki Olaj, Sopron si Fehervar, dupa care revine in campionatul national la West Petrom Arad in anul 2000, unde joaca timp de 2 ani. Mirajul cupelor europene il atrage iar in Ungaria la clubul FC Szombathely unde mai evolueaza un an, revenind apoi in tara la CSU Asesoft Ploiesti. Intre 2003 - 2005, obtine aici mari satisfactii atat la campionatul intern, cat si in cupele europene, fiind considerat unul din cei mai valorosi jucatori ai baschetului romanesc din ultimii 20 de ani.

          „Sprijinul acordat de noi in organizarea Memorialului „Toni Alexe" este nevoia fireasca de a aduce un elogiu celui care promitea sa fie unul dintre cei mai mari si mai valorosi jucatori de baschet romani! Iata, insa, ca Toni scrie file de istorie sportiva in fiecare an, puterea exemplului sau, chiar si dupa 8 ani de la trecerea in nefiinta, fiind vie datorita celor care-i pretuiesc si ii pastreaza memoria vie. Doresc sa le multumesc atat partenerilor nostri media in acest proiect, dar si Primariei Municipiului Constanta si Consiliului Judetean pentru sprijinul acordat in fiecare an!", a declarat domnul Claudiu Daniel Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

Pagini (38) Prima Inapoi ... 7 8 9 10 11 ... Inainte Ultima