Acasa » Informatii generale » Presa » Comunicate de presa

Pagini (38) Prima Inapoi ... 8 9 10 11 12 ... Inainte Ultima
21
IUN
2013
Comunicat de presa "Implica-te prin sport"

           Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta alaturi de Fundatia «Giovanni Bosco», sucursala Constanta, cu sprijinul Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, va invita in data de 25 iunie 2013, incepand cu orele 09:00, sa fiti prezenti la desfasurarea unei activitati de petrecere a timpului liber cu un profund caracter sportiv - educativ, ai caror beneficiari vor fi mai mult de 20 de tineri constanteni cu varste cuprinse intre 11 ani - 17 ani.

Activitatea intitulata «Implica-te prin Sport» ce va avea loc pe data de 25 iunie incepand cu orele 09.00 in cadrul Academiei - localitatea Ovidiu, va avea urmatorul program:

Sosirea participantilor;

Vizitarea si prezentarea Academiei;

Meci demonstrativ de fotbal - doua reprize de cate 20 minute;

Sesiune deschisa de intrebari, autografe si poze cu jucatorii de fotbal ai Academiei, inmanarea de diferite materiale promotionale cu sigla Academiei.

         "Dialogul liber cu tinerii va viza diferite domenii de interes pentru tineri, astfel incat acestora sa li se contureze ideea si modelul sportivului profesionist precum si formarea unor abilitati de refuz fata de fenomenele deviante de azi in conduita tanarului", a declarat domnul Claudiu Daniel Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

18
IUN
2013
Comunicat de presa la Finalul Campionatului National de Handbal

            Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Constanta a sprijinit Federatia Romana de Handbal prin Asociatia Judeteana de Handbal Constanta si Clubul Sportiv Scolar nr.1 din Constanta organizarea, in perioada 14 - 16 iunie 2013, Turneul Final al Campionatului National de Handbal la nivel de junioare IV.

Finantarea competitiei a fost asigurata de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si Clubul Sportiv Scolar nr. 1 din Constanta.

           Premierea castigatorilor a fost sustinuta de Draganescu Remus, vicepresedintele CA al FRH; Claudiu Daniel Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta, Cristiana Costara, director CSS 1, Iulian Popa, director adjunct CSS 1, Nurhan Ali, director executiv HCM si Ion Craciun, antrenor CSU Neptun.

           „A fost o competitie extrem de stransa si care a avut o spectaculozitate proprie, mai ales datorita faptului ca micutele sportive participante au facut un joc frumos, sesizandu-se calitatea antrenamentelor lor, dar, mai ales, „mana" iscusita a indrumatorilor! Nu doar eu am fost impresionat, ci toti participantii la competitie, de la cei direct implicati, si pana la sustinatori! Le multumesc colegilor mei de la Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta pentru aportul adus la organizarea turneului, in special Marianei Tudora, experienta ei in asemenea proiecte spunandu-si cuvantul! Felicitari tuturor!", a declarat domnul Claudiu Daniel Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

Clasamentul competitional este urmatorul:

LOCUL 1 - CSS 6 BUCURESTI, ANTRENOR POPESCU DOINITA

LOCUL 2 - CS OLIMPIC TG MURES, ANTRENOR EVI CLAUDIU

LOCUL 3 - CSM PLOIESTI, ANTRENOR COMENDANT ROBERT

LOCUL 4 - LPS SLATINA, PROFESOR DABULEANU VICTOR

LOCUL 5 - HCM BAIA MARE, ANTRENOR NICHITA ANCA

LOCUL 6 - CSS NR. 1 CONSTANTA, ANTRENOR ROXANA DAMIAN

LOCUL 7 - CS VIITORUL CLUJ, ANTRENOR IURIAN CRISTINA

LOCUL 8 - HCM CRAIOVA, ANTRENOR PRICA LIVIU

LOCUL 9 - CSS PETROSANI, ANTRENOR BRANZAU DANIEL

LOCUL 10 - CS HAPPY KIDS 2010 MEDGIDIA, ANTRENOR GEORGESCU ADRIAN

LOCUL 11 - HC ACTIV PLOPENI, ANTRENOR CIUPITU FLORIN

LOCUL 12 - CS MARTA BAIA MARE, ANTRENOR NICHITA ANCA

LOCUL 13 - CS DANUBIUS 2010 GALATI, ANTRENOR MIRON STANCIU

LOCUL 14 - ASC SC 181 BUCURESTI, ANTRENOR LAZAR MIHALACHE

LOCUL 15 - LPS IASI/ ANTRENOR LENUTA LUPAN

LOCUL 16 - GRUP SCOLAR LICEUL ENERGETIC RAMNICU VALCEA / ANTRENOR DUCA MARIA

          Premiile au fost acordate de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si CSS 1 Constanta, constand in diplome pentru toti participantii, tricouri personalizate, mingi de handbal, cupe personalizate si dulciuri pentru toti participantii. La premiile speciale, echipa de handbal CSU Neptun a acordat componentelor echipei turneului cate un premiu de 150 lei, participand voluntar la premiere: Elena Frincu membru CA al FRH si echipa de minihandbal a CSS 1 Constanta, antrenor Lacramioara Ilie.

13
IUN
2013
Comunicat de presa Tabere sociale si pentru persoanele cu dizabilitati 2013

           Ministerul Tineretului si Sportului a aprobat pentru anul 2013 conform normelor Metodologice in vigoare Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta urmatoarele locuri pentru tinerii cu nevoi sociale precum si pentru tinerii cu dizabilitati:

- 141 de locuri pentru desfasurarea de tabere sociale pe perioada vacantei de vara 2013 ;

- 68 de locuri pentru desfasurarea de tabere pentru persoane cu dizabilitati pe perioada vacantei de vara 2013.

A.  Pentru Tabere Sociale :

Beneficiarii taberelor sociale vor fi doar copiii si tinerii institutionalizati aflati in centre de plasament/rezidentiale.

         Participantii la taberele sociale vor fi selectati in ordinea descrescatoare a mediilor generale din ultimul an scolar incheiat. Prioritate vor avea elevii care nu au mai beneficiat niciodata de o tabara sociala.

        Dosarele vor fi centralizate de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta, care le va transmite spre aprobare Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta pana la data de 03.07.2013.

         Dosarele vor contine:

  • 1. Documentele care atesta situatia sociala a elevului;
  • 2. Adeverinta care atesta calitatea de elev in invatamantul de stat si media generala din ultimul an scolar incheiat;
  • 3. Recomandarea profesorului diriginte.

B.  Pentru Tabere pentru Persoane cu Handicap:

Dosarele vor contine:

 - cererea pentru acordarea unui loc de tabara gratuit pentru persoana cu handicap (cererea poate fi depusa si de catre parinte sau reprezentantul legal al persoanei cu handicap cat si de un reprezentant al unitatii de invatamant de care apartine);

 - copie dupa documentul care atesta gradul de handicap, cu mentiunea conform cu originalul si semnat;

 - adeverinta emisa de unitatea de invatamant care atesta incadrarea intr-o forma de invatamant.

       Dosarele de candidatura se depun la sediul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta (strada Ion Banescu nr. 2, Constanta), in perioada 17-28 iunie 2013, urmand a fi centralizate, verificate si aprobate in limita locurilor disponibile.

Metodologia completa de acordare a taberelor sociale si a celor pentru persoane cu handicap se gaseste pe site-ul www.dsjconstanta.ro Tineret - Oferta Turistica - Tabere Gratuite 2013.

12
IUN
2013
Comunicat de presa Turneul Final de Junioare IV la Handbal

        Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Constanta si alaturi de Federatia Romana de Handbal, prin Asociatia Judeteana de Handbal Constanta si Clubul Sportiv Scolar nr.1 Constanta, organizeaza in perioada 14 - 16 iunie 2013 Turneul Final al Campionatului National de Handbal la nivel de junioare IV.

        Competitia se va desfasura la Sala Sporturilor din Constanta si Sala Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru", dupa urmatorul program: in zilele de 14 si 15 iunie 2013, in intervalul orar 08:00 - 20:00 si in ziua de 16 iunie 2013, in intervalul orar 08:30 - 13:00. Pe data de 13 iunie 2013, incepand cu orele 19:00, va avea loc sedinta tehnica pe terasa Hotelului Sport, iar in data de 16 iunie 2013, incepand cu ora 13:00, va avea loc Festivitatea de premiere.

        „Pornesc la drum spre o singura medalie 16 echipe din  toata tara printre care si 2 echipe din judetul nostru: CSS nr.1 (antrenor Roxana Damian) si CS Happy Kids 2010" Medgidia (antrenor Deliorga Ionut). Finantarea competitiei este asigurata de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si de Clubul Sportiv Scolar nr. 1 din Constanta. Doresc sa le urez, si pe aceasta cale, succes micutelor handbaliste si cat mai multe medalii castigate in cariera lor sportiva", a declarat domnul Claudiu Daniel Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

12
IUN
2013
Comunicat de presa Rezultate Concursul Local de Proiecte

          Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, reprezentant in teritoriu al Ministerului Tineretului si Sportului, va informeaza cu privire la ONGT-urile de si pentru tineret, castigatoare la  Concursului Local de Proiecte pe anul 2013:

  • 1- „Ce Castig daca Sunt Voluntar" - Asociatia Studentilor si Medicilor Voluntari - 54.33 pct - finantare obtinuta - 11 895 lei;
  • 2- „Tabara Arheologica pentru tineri - Descoperirea Cetatii Capidava" - Asociatia de tineret - ROMANIA - DACIA CASA NOASTRA - 50.33 pct - finantare obtinuta - 10 740 lei;
  • 3- „Nu fi Spectator! IMPLICA-TE" - Asociatia Organizatia Nationala 2013 de Promovare a Tinerilor si a Tinerilor cu Dizabilitati - 48.33 pct - finantare obtinuta - 6 000 lei;
  • 4- „Participarea Tinerilor din Judetul Constanta la Concursul Regional de Dezbateri Academice" - ARDOR DOBROGEA - Asociatia Regionala de Dezbateri Oratorie si Retorica Dobrogea - 47.66 pct - finantare obtinuta - 1 296 lei;
  • 5- "EU Voluntar in CONSTANTA" - Electrical Engineering Students European Association Local Commite Craiova - EESTEC LC - 47.66 pct - finantare obtinuta - 6 000 lei;
  • 6- "Dobroge, Vatra de Folclor" - Asociatia Culturala a Coregrafilor, Scenografilor, Artistilor Liber Profesionisti si Amatori - 44.66 pct - finantare obtinuta - 12 000 lei;
  • 7- "Reciclarea si implicarea Civica" - Asociatia Grupurilor Locale de Tineret - Filiala Tineri Mereu Constanta - 44.66 pct - finantare obtinuta - 3 375 lei

         „Finantarile sunt oferite de catre  Ministerul Tineretului si Sportului prin Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in cadrul programul P2 - SUSTINEREA ACTIVITATILOR DE SI PENTRU TINERET. Au fost foarte multe proiecte interesante, extrem de bine puse la punct din punctul de vedere al complexitatii de abordare, proiecte care imi doresc sa rezoneze cu nevoile societatii civile, sperand ca, pe viitor, sa existe posibilitatea alocarii de fonduri mult mai multor asemenea proiecte, astfel incat sa fie incurajati si ajutati si mai multi tineri!

          Ii felicit pe toti cei care au realizat proiecte pentru ideile, pentru propunerile lor, dar si pentru gradul ridicat de implicare in dezvoltarea societatii civile", a declarat domnul Claudiu Daniel Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

Pagini (38) Prima Inapoi ... 8 9 10 11 12 ... Inainte Ultima