Acasa » Informatii generale » Presa » Comunicate de presa » Comunicate de presa 2014

Pagini (3) 1 2 3
07
NOI
2014
Comunicat de presa "Scoala de Afaceri"

           Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta cu sprijinul Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici, Mijlocii si Cooperatii si Inspectoratului Scolar Judetean Constanta desfasoara in beneficiul tinerilor elevi, activitati cu caracter educativ nonformal, cuprinse in proiectul "Scoala de Afaceri".

        Activitatile vor fi informativ- formative si se vor axa pe diferite perspective antrenprenoriale pe care Statul Român le ofera tinerilor in cadrul diferitelor programe dezvoltate.

        Unitatile scolare constantene implicate in proiect sunt: Colegiul National „Mihai Eminescu", Colegiul National „Mircea cel Batrân", Colegiul National Pedagogic „Constantin Bratescu" si Liceul Teoretic Sanitar „George Emil Palade".

        In cadrul proiectului, Oficiul Teritorial pentru Intreprindei, Mici, Mijlocii si Coperatii va furniza tinerilor diferite materiale ce cuprind informatii referitoare la procedurile de finantare si de sprijin in domeniul afacerilor, surse de finantare, dar si oportunitati oferite de Uniunea Europeana.

Tinerii vor fi informati pe diferite elemente de natura antreprenoriala:

-   Proceduri de infiintare ONG, SRL si PFA;

-   Avantaje si dezavantaje ale acestor forme de asociere;

-   Diverse strategii de marketing;

-   Prezentarea planului de afaceri ;

-   Simulare in ce priveste completarea unui plan de afaceri.

Perioada de desfasurare este 01 noiembrie - 15 noiembrie 2014, iar durata de informare va avea alocat un interval de 180 de minute.

23
OCT
2014
Comunicat de presa "Capidava, Cetatea lui Dapyx"

                Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanța in colaborare cu Organizația Non - Guvernamentala  "Romania, Dacia, Casa Noastra" ofera o lectie de istorie deschisa tinerilor elevi, in cadrul proiectului „Capidava - Cetatea lui Dapyx", proiect care dezvolta activitati cu caracter informativ ce vizeaza atragerea tinerilor spre valorile etice ale stramosilor nostri geto-daci.

Lectia de istorie oferita va viza urmatoarele aspecte:

1. Informatii cu privire la cetatile de pe malul dobrogean al Dunarii - Capidava;

2. Primele conflicte militare intre geto - daci si romani - Regele Dapyx;

3. Prezentarea armelor și tinutei, prezentarea portului stravechi dacic;

4. Prezentarea unor obiecte si materiale reconstituite dupa artefacte descoperite pe teritoriul Dobrogei de azi;

          Nu in ultimul rand, „Capidava, Cetatea lui Dapyx" iși propune sa recruteze voluntari dintre tinerii participanți in cadrul proiectului, tineri pasionați de istorie.

         Lectia de istorie vizeaza o campanie in 15 unitati scolare derulata in perioada imediat urmatoare: Liceul Teoretic Decebal; Colegiul Tehnologic; Colegiul de Arte „Regina Maria"; Colegiul Pedagogic „ Constantin Bratescu"; Liceul Economic „Carol I"; Colegiul Tehnic „Tomis"; Colegiul National "Mihai Eminescu"; Liceul Teoretic „Traian"; Colegiul National „Mircea cel Batran"; Liceul cu program sportiv „Nicolae Rotaru"; Grup Scolar „Virgil Madgearu"; Liceul Teoretic „George Calinescu"; Liceul Teoretic „Lucian Blaga"; Liceul Teoretic „Ovidius"; Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza" și se va incheia cu implicarea a 15 tineri in cadru organizat pe diferite ateliere de gastronomie, olarit, ceramica, pictura si arta militara.

17
OCT
2014
Comunicat de presa "Zambete pentru viitor"

            Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si Asociatia TEAM desfasoara in perioada 18 - 20 octombrie 2014 proiectul „Zambete pentru Viitor" in care se urmarește derularea activitatilor specifice in formarea și dezvoltarea abilitatilor de leader in randul a 85 de elevi adolescenți din cadrul a 10 unitați școlare.

          Activitatile se vor desfasura la Scoala Generala nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu" Constanta, iar proiectul este unul initiat de Scoala Gimnaziala nr 18. „Jean Bart", obiectivul general al proiectului fiind acela de a dezvolta grupuri de initiativa in randul tinerilor din scoli, care sa realizeze si sa coordoneze activitati de voluntariat.

Cursurile de leadership derulate in cadrul proiectului urmaresc dezvoltarea urmatoarelor abilitati in randul participanților:

- abilitati interpersonale si de comunicare;

- gandire strategica, indreptata catre obtinerea de rezultate;

- spirit de echipa si munca in echipa;

- acorda atentie detaliilor si promoveaza o atitudine pozitiva si de sprijin;

- abilitati de coordonare, planificare si organizare;

- experienta in domeniul voluntariatului, educatiei non-formale si lucrului cu tinerii;

- experienta in lucrul cu grupurile vulnerabile de tineri;

- abilitati si experienta de formator, facilitator, instructor, traducator, expert cu abilitati adecvate pentru anumite activitati din proiect;

- cunostinte de evaluare a competentelor.

Atat Direcția Județeana pentru Tineret și Sport Constanța, cat și Asociația TEAM invita cat mai mulți tineri sa se alature proiectului!

02
OCT
2014
Comunicat de presa Programul Expert Ón accesarea fondurilor europene

          Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta va informeaza asupra faptului ca Ministerul Tineretului si Sportului organizeaza proiectul Expert in accesarea fondurilor europene, obiectivele urmarite in cadrul acestui proiect fiind acela al cresterii gradului de accesare a fondurilor europene la nivelul organizatiilor non-guvernamentale de si pentru tineret, precum si formarea unui numar de 495 de persoane pe cele 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei.

In acest sens, judetul Constanta are alocat un anumit numar de locuri ce vor fi scoase la concurs conform procedurilor expuse mai jos:

A. CRITERIUL DE ELIGIBILITATE al candidatului - eliminatoriu:

- varsta pana in 35 de ani - dovada fiind copia cartii de identitate;

- studii superioare absolvite cu diploma de licenta sau echivalent;

B. CRITERII DE EVALUARE PE BAZA DE PUNCTAJ:

- punctaj maxim: 100 puncte;

- punctaj minim: 60 puncte;

- admiterea se face in ordine descrescatoare a punctajului obtinut;

- in situatia in care doi sau mai multi participanti se situeaza pe ultimul loc, la punctaj egal, va fi selectat cel care a transmis primul documentele.

C. CRITERIUL MOTIVATIONAL - 60 puncte:

Se concepe o scrisoare de intentie,ce trebuie sa contina:

a. motovatia aplicantului privind participarea la curs;

b. rezultatele asteptate;

c. continuitatea dupa finalizarea proiectului (prezentare succinta a modului in care se vor pune in aplicare cele invatate)

D. CRITERII SPECIFICE - CRITERIUL PARTICIPARII CIVICE - 40 puncte:

- voluntar, membru ONG, dovedit prin declaratia presedintelui ONG.

INSCRIEREA PARTICIPANTILOR:

a. Formular de inscriere;

b. Scrisoare de intentie;

c. Act de identitate - in copie;

d. Declaratia presedintelui ONG.

Selectia participantilor la nivelul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta se va face in perioada 6 - 15 octombrie  2014.

Transmiterea listelor cu participantii catre Ministerul Tineretului si Sportului se va face pe 20 octombrie 2014.

 Inscrierile se vor face depunand aplicatiile scanate pe adresa de e - mail djst.constanta@mts.ro sau dsj@dsjconstanta.ro , in atentia compartimentului tineret sau, fizic, prin depunerea dosarelor in plic sigilat la sediul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta. 

Cursul are loc in perioada 23 - 28 octombrie 2014 la Bucuresti.

Mai multe detalii veti gasi pe www.djsconstanta.ro si la numarul de telefon 0241 - 614012 sau la sediul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta, str. Ion Banescu, nr. 2.

30
SEP
2014
Comunicat de presa Invitatie la „Salonul National de Inventica si Creatie Stiintifica pentru Tineret”

         Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta invita ONG-urile din Constanta, precum si institutiile ce au ca obiectiv formarea tinerilor pe diferite domenii de interes, sa participe la cea de a XII - a editie a „Salonului National de Inventica si Creatie Stiintifica pentru Tineret", ce se va desfasura in perioada 19 - 23 noiembrie 2014 la Complexul Expozitional ROMEXPO.

         Salonul se va desfasura in cadrul Targului International „GAUDEAMUS - CARTE DE INVATATURA". Cu aceasta ocazie vor avea loc expozitii de inventii si idei, vernisaje, conferinte, mese rotunde si dezbateri pe diferite teme ale educatiei, culturii si stiintei, ale economiei creative.

         Deschiderea salonului va avea loc miercuri, 19 noiembrie 2014, ora 14:00. Grupul tinta este compus din tineri cu varste cuprinse intre 14 si 35 de ani, tineri care au o orientare spre o societate bazata pe cunoastere si dezvoltare.

         In cadrul evenimentului, Ministerul Tineretului si Sportului lanseaza un concurs de inventii si creatii pentru tinerii care au preocupari, cunostinte si aptitudini provenind din diverse domenii si care isi expun lucrarile in cadrul „Salonului National de Inventica si Creatie Stiintifica pentru Tineret - 2014"  

La concurs vor participa tineri ale caror inventii sau creatii se incadreaza in urmatoarele categorii:

1. stiinte aplicate - mecanica, electricitate, optica, termotehnica, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautica, astronautica, etc;

2. Tehnologia informatiei - tehnologii care asociaza utilizarea calculatorului si a informatiilor, care ajuta sa produca, sa manipuleze, sa comunice sau sa difuzez informatiile;

3. Tehnologii ale viitorului - robotica, design grafic, cibernetica, etc

Selectia lucrarilor inscrise la concurs se va face de catre jurii formate din specialisti pe domeniile enuntate.

Creatiile și inventiile tinerilor vor fi expuse in cadrul salonului, intr-un loc special amenajat, iar selectia participantilor se va face in baza urmatoarelor documente:

A - formular tip de inscriere - se descarca de pe www.mts.gov.ro;

B - document de identitate CI - in copie;

C - Curriculum Vitae.

Acestea se vor transmite la adresa de e-mail: salon.national2014@mts.ro, avand inscriptionat in campul subiect mentiunea „Inscriere Salonul National de Inventica si Creatie pentru Tineret" pana vineri, 10 octombrie 2014.

Serviciile de masa si cazare și partial transportul participantilor se asigura de catre MINISTERUL TINERETULUI SI SPORTULUI.

Numarul participantilor pentru tinerii care participa in echipa este de maxim 3 tineri insotiti eventual de un profesor.

Pagini (3) 1 2 3