Acasa » Informatii generale » Presa » Comunicate de presa » Comunicate de presa 2014

Pagini (3) 1 2 3
12
MAI
2014
Comunicat de presa

          Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in parteneriat cu ONG - TEAM, Fundatia „Giovanni Bosco" Constanta si Asociatia „Civicum Voluntaris" a organizat cu ocazia zilei de 9 mai - „Ziua Europei" diferite activitati ce urmaresc cresterea gradului de implicare al tanarului in societate si, in egala masura, marcarea Zilei de 9 Mai.

          Activitatile au avut loc vineri, 9 mai, incepand cu ora 9:00 la sediul Fundatiei Giovanni Bosco, s-au bucurat de participarea a peste 300 de copii din unitatile de invatamant constantene, insotiti de 24 de profesori coordonatori, cu aceasta ocazie avand loc urmatoarele actiuni:

1.  Zidul Bucuriei si al Diversitatii - desene murale pe zid - fiecare echipa formata a trebuit sa amenajeze un loc reprezentativ pentru statele participante, desenandu-se, astfel, harta Uniunii Europene si transmitandu-se publicului un mesaj din partea Statului reprezentat in cadrul activitatii.

2. Eurofotbal - turnee de fotbal intre tinerii prezenti - fiecare echipa a trebuit sa poarte culorile traditionale ale echipelor de fotbal reprezentate, dar s-au derulat si alte activitati cu caracter sportiv, asa cum sunt voleiul si baschetul.

3. Standuri de prezentare - fiecare echipa a trebuit sa reprezinte obiceiuri/ traditii gastronomice/ porturi si, in egala masura, traditii/ turism/ istorie sau ramuri de sport nationale ale unuia dintre cele 27 de state reprezentative ale Uniunii Europene.

4. Concursul de cultura generala s-a derulat cu abordarea unor probleme de importanta comunitara pentru tineri.

         Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta organizeaza alaturi de Fundatia Giovanni Bosco proiecte dedicate Zilei Europei inca din 2009, anul acesta premiind participarea tuturor copiilor cu diplome si dulciuri.

12
MAI
2014
Comunicat de presa "Targul National de Tabere"

         In perioada 15 - 18 mai 2014 se va desfasura Targul National de Tabere"  la Complexul Sportiv National Sala Polivalenta din Bucuresti, targ initiat de catre Directia Tabere si Agrement si avand ca principal obiectiv promovarea ofertei de tabere a tuturor centrelor de agrement din subordinea Ministerului Tineretului si Sportului.

         „Targul National de Tabere" este un proiect organizat in premiera care isi propune sa faca cunoscuta oferta de cazare, masa si agrement pe care taberele si, in general, structurile turstice subordonate Ministerului Tineretului si Sportului o pun la dispozitia copiilor si tinerilor prin intermediul unitatilor de invatamant si profesorilor coordonatori. In acest sens, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta va participa la targ cu promovarea taberei „New Paradise" din statiunea Eforie Sud cu 448 de spatii de cazare si pe cea de la 2 Mai, cu 200 de spatii de cazare. In egala masura, oferta de cazare include si hotelul Sport, hotel aflat in centrul Constantei, modernizat recent, cu 54 de locuri de cazare, sala de fitness, sauna, spatiu de recuperare, terasa cu 100 de locuri si restaurant propriu cu 50 de locuri.

        „Intentia de a promova taberele si hotelul de care dispunem catre profesorii care coordoneaza grupurile de elevi ne-a determinat sa construim o oferta de cazare si masa extrem de avantajoasa, oferta care sa vina in intampinarea lor, sa poata fi accesata facil si sa le creeze posibilitatea de a petrece o vacanta bine-meritata pe Litoral! Colegii mei care au ca sarcina administrarea taberelor sunt deja pregatiti si asteapta grupurile de elevi imediat dupa terminarea anului scolar", a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

06
MAI
2014
Comunicat de presa "Targ de joburi pentru tineri"

             Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in parteneriat cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Constanta au organizat azi primul Targ de Joburi dedicat tinerilor.

          „A fost o actiune comuna la care au participat 10 companii constantene cu oferte de munca in special in turism, dar si finante - contabilitate, vanzari directe si junior management, insumandu-se un total de 249 de locuri vacante inregistrate in cadrul acestui targ. Joburile oferite au fost, cu preponderenta, sezoniere, datorita proximitatii perioadei estivale, dar si faptului ca acestea sunt locurile de munca cautate de studenti, care isi doresc sa obtina beneficii financiare pe perioada verii, astfel incat, in toamna sa-si continue studiile. Ceea ce intentionam la nivel institutional este de a permanentiza acest tip de actiuni, astfel incat sa venim continuu in sprijinul celor tineri care au nevoie de informare sustinuta si suport in ceea ce intreprind la nivel profesional.

          Am inceput Targul de Joburi editia mai, 2014, pentru a marca Ziua Nationala a Tinerilor, vom continua maine, 7 mai, cu Crosul Tinerilor pe plaja Modern, incepand cu ora 10:30 si vom incheia seria actiunilor dedicate tinerilor cu celebrarea zilei de 9 mai, Ziua Europei", a declarat domnul Claudiu Daniel Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

07
APR
2014
Comunicat de presa "Campanie pentru promovarea participarii tinerilor la viata societatii"

            Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta va informeaza pe aceasta cale de faptul ca prin Ordinul de Ministru cu numarul 156 din data de 24.03.2014 a fost aprobata Metodologia de finantare si derulare a proiectelor de tineret proprii si/ sau in parteneriat, ale Ministerului Tineretului si Sportului si ale Directiilor Judetene pentru Sport si Tineret, respectiv ale Municipiuiui Bucuresti.

Prezentul document contine informatii cu privire la eligibilitatea organizatiilor nonguvernamentale de si pentru tineret, atat la nivel local, cat si la nivel national.

Anul acesta vor fi abordate in cadrul Temei - „Campanie pentru promovarea participarii tinerilor la viata societatii", o serie de masuri:

1.1 Cultura si educatie non-formala

a) Stimularea interesului tinerilor pentru valorificarea traditiilor culturale locale (romanesti sau ale minioritatilor etnice) inclusiv prin formarea in meserii traditionale (artistice, artizanale);

b) Stimularea preocuparilor pentru lectura si pentru creatia literara la tineri;

c) Sprijinirea si stimularea creativitatii si performantei tinerilor in diverse domenii ale industriilor creative (publicitate, arte vizuale, artele spectacolului, cercetare-dezvoltare, software etc.);

d) Asigurarea protectiei tinerilor in fata anumitor riscuri ce apar ca urmare a folosirii noilor mijloace de comunicare in masa, in particular prin dezvoltarea de competente in domeniu, recunoscand, totodata, beneficiile si oportunitatile pe care acestea le pot oferi tinerilor;

e) Facilitarea accesului la cultura de calitate a tinerilor din mediul rural prin masuri speciale de participare culturala locala;

f) Dezvoltarea proiectelor de educatie non-formala adresate tinerilor;

g) Implementarea de proiecte pentru valorificarea potentialului turistic si cultural al tarii;

1.2 Sanatate, sport si recreere

a) Desfasurarea de actiuni pentru prevenirea consumului de droguri, alcool si tutun in randul adolescentilor si tinerilor;

b) Educatie pentru sanatate prin sustinerea proiectelor de prevenire a bolilor cu transmitere sexuala si atenuare a impactului infectiei cu HIV;

c) Implicarea tinerilor cu dizabilitati in practicarea sportului;

d) Combaterea excesului de greutate, obezitate in randul tinerilor prin proiecte specifice;

e) Dezvoltarea si diversificarea actiunilor de timp liber, vacanta, sport si turism pentru tineri;

1.3 Participare si voluntariat

a) Sustinerea de seminarii, conferinte si evenimente similare pentru promovarea participarii in randul tinerilor;

b) Sprijinirea de actiuni specifice de voluntariat;

c) Dezvoltarea si diversificarea actiunilor privind implicarea tinerilor in viata comunitatii;

1.4 Munca si antreprenoriat

a) Stimularea activitatii economice a tinerilor;

b) Stimularea creativitatii tinerilor in domeniul economic si social;

Calendarul de desfasurare a concursului local de proiecte:

1. Depunere proiecte si dosare de candidatura conform Metodologiei, 21 aprilie - 07 mai 2014, fara zile lucratoare;

2. Perioada de analiza a eligibilitatii: 08 mai - 14 mai 2014;

3. Afisare rezultate etapa I: 15 mai 2014;

4. Perioada de depunere documente lipsa: 16 mai - 22 mai 2014;

5. Verificarea completarilor dupa depunerea documentelor lipsa: 23 mai 2014;

6. Etapa de verificare a proiectelor, pe baza de punctaj: 26 mai - 29 mai 2014;

7. Afisare rezultate: 30 mai 2014;

8. Depunere contestatii: 02 iunie - 03 iunie 2014, la sediul Ministerului Tineretului si Sportului;

9. Analiza contestatii: 04 iunie - 10 iunie 2014

10. Afisare rezultate finale: 11 iunie 2014.

Nota: Perioada de desfasurare a proiectelor selectate la concursul local de proiecte: 01 iulie - 15 noiembrie 2014

Calendarul de desfasurare a concursului national de proiecte:

1. Depunere proiecte si dosare de candidatura conform Metodologiei: 21 aprilie - 07 mai 2014, fara zile lucratoare;

2. Perioada de analiza a eligibilitatii: 08 mai - 18 mai 2014;

3. Afisare rezultate etapa I: 19 mai 2014;

4. Perioada de depunere documente lipsa: 20 mai - 26 mai 2014;

5. Verificarea completarilor dupa depunerea documentelor lipsa: 27 mai - 29 mai 2014;

6. Etapa de verificare a proiectelor, pe baza de punctaj: 30 mai - 13 iunie 2014;

7. Afisare rezultate: 16 iunie 2014;

8. Depunere contestatii: 17 iunie - 18 iunie 2014, la sediul Ministerului Tineretului si Sportului;

9. Analiza contestatii: 19 iunie - 26 iunie 2014

10. Afisare rezultate finale: 26 iunie 2014.

Nota: perioada de desfasurare a proiectelor selectate spre finantare la Concursul National de Proiecte - 15 iulie - 15 noiembrie 2014

Informatii suplimentare la sediul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta, Str. Ion Banescu, Nr. 2 sau pe e-mail: dsj@dsjconstanta.ro, marian.tutuianu@dsjconstanta.ro

03
APR
2014
Comunicat de presa Joi 03 Aprilie 2014

         Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in parteneriat cu Tomis Antidrog Constanta, reprezentata de doamna Presedinte Florentina Dragan si cu Poligonul de Tir Sportiv si Agrement Zip Escort organizeaza luni, 7 aprilie, incepand cu ora 10:00, prima competitie de tir sportiv dedicata elevilor de liceu din judetul Constanta, competitie sustinuta cu ocazia proiectului „Scoala Altfel: sa stii mai multe, sa fii mai bun!".

         Pana in prezent s-au inscris in competitie 6 licee, fiecare avand cate 10 competitori la liniile de tragere: Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru, Colegiul National Mihai Eminescu, Colegiul National de Arte Regina Maria, Liceul Teoretic Traian, Liceul Teoretic Ovidius si Liceul Teoretic Murfatlar. Pe langa cei care intra in competitie, vor fi prezenti si colegi - sustinatori care vor putea, in egala masura, sa intre in poligon.

         „Am primit cu deschidere proiectul propus de Tomis Antidrog Constanta si dedicat copiilor de liceu, intrucat ne-am asumat promovarea tirului ca disciplina sportiva, in primul rand pentru ca este un sport pe care il poti incepe de la orice varsta si care iti pune la incercare autocontrolul, disciplina cu care asculti instructajul din poligon si, nu in ultimul rand, pentru ca este un sport in care valoarea ti-o dai singur, punctand-o pe tinta! Mai mult decat atat, este un proiect care incurajeaza disciplina, un concept in antiteza cu drogurile de orice natura a caror tendatie este cu atat mai mare, cu cat teribilismul specific varstei adolescente este mai pronuntat", a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

        „Orice abatere de la instructajul din poligon al specialistilor Zip Escort aduce cu sine excluderea din competitie! Chiar daca accesul in competitie li s-a permis doar celor care au implinit deja 18 ani, avand in vedere ca vor concura tragand cu arme letale de calibru redus, iar reglementarile legislative in vigoare sunt foarte structe, cei care nu au implinit aceasta varsta vor putea sa traga doar cu arme neletale si doar daca ii insoteste un parinte!", a declarat domnul Daniel Fatu, gestionar arme si munitii in poligonul Zip Escort.

Pagini (3) 1 2 3