Acasa » Tineret » Activitate Tineret » Proiecte tineret DJST Constanta

Pagini (5) 1 2 3 ... Inainte Ultima
24
OCT
2017
Raportul National Voluntar al Romaniei 2018
11
OCT
2017
Campania Time to Move

        Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, prin Compartimentul tineret a creat primul punct de informare EURODESK la nivelul judetului Constanta. Serviciul Eurodesk reprezinta un program suport ce vine in completarea programului de finantare ERASMUS+ oferind tinerilor informatii si oportunitati cu privire la domenii de interes pentru acestia.

       Campania TIME TO MOVE 2017, se afla la a doua editie, prin aceasta realizandu-se mai multe informari cu privire la: Voluntariat, Oportunitati de Studiu, Turism si Calatorie, Stagii si Internship.

      In Constanta sesiuni de informare se vor realiza in cadrul activitatilor - ABC-ul Carierei - 10 - 11 octombrie 2017 - actiune organizata de Asociatia Elevilor din Constanta beneficiari fiind 100 de tineri, Serbarea Recoltei - actiune organizata de Fundatia Giovanni Bosco  - 29 octombrie 2017.

        Site-ul official al campaniei timetomove 2017:    http://timetomove.eurodesk.eu/ro/

Descarca fisier atasat: Campania Time to Move
11
OCT
2017
Corpul European de solidaritate

       Corpul european de solidaritate este noua initiativa a Uniunii Europene care le ofera tinerilor sansa de a face voluntariat sau de a se implica in proiecte in propria tara sau in strainătate pentru a ajuta comunitati si oameni din toata Europa.

        Te poti inscrie in Corpul european de solidaritate inca de la varsta de 17 ani, insa, pentru a participa efectiv la proiecte, trebuie sa ai peste 18 ani. La proiectele Corpului european de solidaritate pot participa persoane in varsta de cel mult 30 de ani.

         Dupa finalizarea unei proceduri simple de inregistrare, participantii pot fi selectati si invitati sa se implice in diverse proiecte vizand, printre altele, prevenirea dezastrelor naturale sau reconstructia zonelor afectate, sprijinirea centrelor pentru solicitantii de azil sau solutionarea problemelor sociale cu care se confrunta comunitatile.

       Proiectele sprijinite de Corpul european de solidaritate pot dura intre 2 și 12 luni. Ele se deruleaza de obicei pe teritoriul statelor membre.

         Detalii cu privire la aceasta noua initiativa in materie de tineret - https://europa.eu/youth/solidarIty_ro .    

19
AUG
2013
Tabara Nationala "Democra-TIN"

         Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta organizeaza in sezonul estival 2013 in Centrul de Agrement Eforie Sud "New Paradise", aflat in administrare proprie, cu finantare oferita de catre Ministerul Tineretului si Sportului - Tabara Nationala "Democra - TIN".

Dosarul de candidatura al beneficiarului va trebui sa contina urmatoarele:

a. Formularul de inscriere completat (se gaseste in documentul atasat)

b. CV-ul propriu ce atesta calitatea

c. Diplome (copie conform cu originalul) - urmare activitati scolare, extrascolare, voluntare.

d. varsta cel putin 14 ani, atestata prin copie C.I.

          Tinerii beneficiari in numar de 230 de persoane vor avea cheltuielile de cazare si masa asigurate de Ministerul Tineretului si Sportului prin Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, cheltuielile de transport urmand a fi suportate de catre beneficiar.

Documentele vor fi trimise scanat pe adresa de e-mail dsj@dsjconstanta.ro dupa cum urmeaza:

- Tabara Nationala Democra-Tin - tabara de insusire a valorilor democratice, CA "New Paradise" Eforie Sud - perioada de desfasurare 04.09 - 10.09.2013 - termenul limita de depunere a aplicatiilor 31 august 2013.

Descarca fisier atasat: Tabara Nationala Democra - TIN
03
DEC
2012
Festivalul "Dobroge, vatra de folclor romanesc" - Editia a III-a

       Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, in parteneriat cu Asociatia Culturala a Coregrafilor Scenografilor Artistilor Liber Profesionisti si Amatori din Constantasi Primaria Comunei Mihail Kogalniceanu - Constanta; Centrul Judetean " Teodor T. Burada  -Scoala Populara de Arte si Meserii - Constanta; Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, au  organizat in perioada 30 Noiembrie 2012 - 02 Decembrie 2012, Festivalul National de Folclor - Concurs  de Interpretare Vocala pentru Tineret 

"DOBROGE, VATRA DE FOLCLOR ROMANESC " editia a III a,

care s-a desfasurat in incinta Caminului Culrural din localitatea Mihail Kogalniceanu - Judetul Constanta.

        Finantatorul festivalului a fost Directia Judeteana pentru Sporet si Tineret  Constanta iar Primaria Comunei Mihail Kogalniceanu a asigurat spatiul de desfasurare  al acestui festival.

Au fost prezenti:

Solistii consacrati ELENA IONESCU COJOCARUL impreuna cu GRUPUL VOCAL FOLCLORIC "ALTITE DOBROGENE" si GRUPUL VOCAL FOLCLORIC DE BAIETI " FIII DOBROGEI" Constanta,  VICTORIA VLASE, ION IONITA, DIDI ODAGIU, EMILIA MARINUS, GEORGETA NICHOIFOR.

Tinerii solisti consacrati FATU MARIANA, APETREI VERONICA, AVRAM MIHAELA, ALEXA CATALINA, CARPUZ TEODORA, PROCA CRISTIAN, BATMANDRU COSTIN, LOREDANA IANCA, HAGI GEORGIANA, ALEXANDRU COZACIUC, CONSTANTIN FLORIN.

GRUPUL VOCAL FOLCLORIC " DRAGUTA - SILISTEA " din localitatea TURCOAIA - TULCEA, ANSAMBLUL ARMANESC " VANGHELISMO " din localitate Mihail Kogalniceanu,           ANSAMBLUL TATARASC " IYLDIZLAR KARA-MURAT " din loalitatea Mihail Kogalniceanu, ANSAMBLUL DE DANSATORI " MOCANCUTA " din localitatea Mihail Kogalniceanu si multi alti interpreti ai cantecului si dansului popular romanesc sositi din intreaga tara.

Festivalul - Concurs s-a desfasurat pe doua categorii de varsta astfel:

1.      Sectiunea solisti vocali - categoria de varsta 8 - 15 ani.

2.      Sectiunea solisti vocal - categoria de varsta 16 - 25 ani.

Juriul festivalului a fost compus din: Domnul CONSTANTIN  ARVINTE, Doamna STELUTA  POPA, Doamna ELENA IONESCU COJOCARU, Domnul ION CRISTIAN, Domnul ADRIAN URSULESCU.

Castigatorii editiei a III-a a Festivalului D.V.F.R. la cele doua categorii de varsta au fost:

Categoria 8 - 15 ani:

Premiul I Lorena Luana Tudorache din Ploiești și Georgiana Neagu din Mangalia, iar Ana Maria Băluță din comuna tulceană Turcoaia și Steluța Ciobanu din Tulcea au primit Premiul al II-lea.

Pe treapta a treia a podiumului s-au clasat: Elena Nistor din Turcoaia  și Răzvan Poșchină - Tulcea.

De asemenea, Marina Sava din Constanța, Narcis Gherghișan și Raluca Pandele - comuna Turcoaia - Tulcea au primit mențiuni.

Categoria 16 - 25 ani:

Pe treapta I a podimuluiau urcat două interprete din județul Tulcea: Mădălina Meicu - Tulcea  și Georgiana Pandele - Turcoaia - Tulcea.

Pe locul al II-lea s-au clasat: Laura Feraru din Luncavița și Ancuța Gălățeanu din Niculițel.

Premiul al III-lea le-a revenit Laura Mariei Mocăniță din Turcoaia și Ionuț Cuclea din localitatea constănțeană Valu lui Traian.

O mențiune din partea juriului a primit Cristina Veliu din Izvoarele, Tulcea.

Trofeul Festivalului  „Dobroge, vatră de folclor românesc" a fost castigat de constănțeancă: Maria Ozana Stoicoci, care a concurat la categoria de vârstă, 8-15 ani.

Toti participantii si invitatii la festival au primit: Diplome de participare, Diplome de excelenta, Diplome de merit, Diplome de onoare si Placheta festivalului.

Pagini (5) 1 2 3 ... Inainte Ultima