Acasa » Tineret » Activitate Tineret » Proiecte tineret DJST Constanta

Pagini (5) Prima Inapoi 1 2 3 4 5 Inainte
29
IUN
2012
Concursul Regional de Dezbateri Academice

"CONCURSUL REGIONAL DE DEZBATERI ACADEMICE" proiect castigator la Concursul Local de Proiect, a fost implementat in perioada 25 mai - 25 iunie de catre ARDOR MOLDOVA, finantat de catre DJST Constanta.

La acest proiect au participat reprezentanti ai Consiliilor Scolare de Elevi, Consiliilor Judetene de Elevi si Consiliul National al Elevilor, invitati fiind presedintele CNE - ANDREI BOGDAN PETRE, secretarul general CNE - GEORGIANA EPURE si Domnul ROMEO MOSOIU consilier al Presedintelui Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret.

Obiectivele urmarite:

1. Activitati de organizare, informare si documentare in peste 20 de cluburi de dezbateri, organizare a peste 100 de dezbateri la cluburile din C.S.E., C.J.E., desfasurate in perioada 25 mai - 13 iunie 2012, in vederea selectarii echipelor judetene care vor participa la competitia regionala.

2. Participarea unui numar cat mai mare de persoane din judet (2-3 echipe de dezbateri alaturi de coordonatori lor) timp de 4 zile la Concursul regional de Dezbateri Academice organizat in perioada 14 - 17 iunie 2012.

3. Organizarea a 50 de runde de dezbateri si a 2 activitati adiacente, activitati care sa antreneze aproximativ 80 de participanti.

Scopul final urmarit fiind - implicarea tinerilor in viata comunitatii folosind metoda dezbaterilor academice la un concurs regional.

27
IUN
2012
Proiect Asociatia Speranta

Asociatia Speranta pentru ocrotirea bolnavilor cu SIDA din Constanta a implementat in data de 08 iunie proiectul "Excursie in Capitala", proiect ce a beneficiat de finantare oferita de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta.

Prin acest proiect 19 tineri au beneficiat de o excursie in capitala tarii, unde au putut sa viziteze diferite institutii de cultura precum Muzeul Grigore Antipa, Biserica Buna Vestire si Curtea veche, Manastirea Stavrapoleos.

Excursia s-a incheiat cu vizitarea Centrului Vechi din capitala.

Scopul urmarit a fost - Petrecerea timpului liber a tinerilor seropozitivi fara posibilitati materiale in mod instrucitv si placut.

Obiectivele atinse:

1. Cresterea nivelului de cultura generala a celor 16 tineri prin vizitarea centrului vechi al capitalei si a Muzeului de Istorie Naturala Grigore Antipa;

2. Iesirea din Cotidian, in alta localitate in vederea crearii unei stari de bine pentru tinerii beneficiari.

06
IUN
2012
Ziua Copilului 2012

       Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta a organizat pe plaja Casinoului din Statiunea Mamaia cu ocazia zilei de 1 iunie - ZIUA Copilului, activitati care au avut ca scop petrecerea timpului liber in mod sanatos prin sport si creativitate!

       La activitatile - TURNEU DE FOTBAL pe plaja si Castele de Nisip  au participat Scoala cu clasele I - VIII numarul 29 - echipaj coordonat de catre Doamna Profesoara Bileca Alina Carmen; Scoala cu clasele I - VIII " Doctor Constantin Angelescu" echipaj coordonat de catre Domnul Profesor Carciumaru Dan si Doamna Profesor Vasile Vasilica; Scoala cu clasele I - VIII "Jean BArt" echipaj coordonat de catre Domnul Profesor Lungu Cosmin-Ioan si Doamna Profesor Capra Mihaela; Scoala cu clasele I - VIII "Ion Minulescu" echipaj coordonat de catre Doamna Profesor Radulescu Viorica si echipajul Fundatiei Giovanni Bosco coordonat de catre Domnul Corneliu Gabor.

 

05
IUN
2012
Ziua Mondiala fara Tutun

      Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, Centrul pentru Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, Penitenciarul Poarta Alba, Fundatia Giovanni Bosco si echipa Grupului Scolar Ostrov au desfasurat in data de 31 mai 2012 o serie de activitati de prevenire avand ca scop informare tinerilor cu privire la consumul de tutun si riscurile expunerii la un astfel de consum.

      Tinerii au participat in mod activ la ambele activitati din cadrul intalnirii, participand la dezbaterii si la concluziile dialogului activ.

        In partea a doua a activitatii s-a organizat un miniturneu de fotbal la care au participat 4 echipe: Tinerii Salezienii - Oratorium - Fundatia Giovanni Bosco, Grup Scolar Ostrov si doua echipe formate din tinerii din cadrul Penitenciarului Poarta Alba.

 

28
MAI
2012
Gandesc economic, deci castig!

       Centrul Europe Direct Constanta, Centrul de Resurse pentru Educatie Economica Constanta, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si Liceul Teoretic Ovidius Constanta - in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, au organizat in data de 25 mai 2012, ora 13, la Liceul Ovidius Constanta, doua concursuri traditionale anuale interjudetene, pentru elevii de liceu: "Si eu voi fi intreprinzator!" (concurs de planuri de afaceri) si "Gandesc economic, deci castig!" (concurs de economie).

      Concurentii au facut dovada aptitudinilor lor pentru antreprenoriat si economie politica, aptitudini utile in orice domeniu de activitate.

      Au participat elevi din judetele Constanta, Braila, Buzau, Cluj si Botosani la probele individuale si pe echipe. Concursurile au avut ca scop dezvoltarea spiritului antreprenorial si de competitie al tinerilor participanti, precum si valorificarea creativitatii acestora.

        Tinerii participanti au primit din partea Centrului Europe Direct diferite materiale promotionale si informative avand ca teme de interes oportunitatile tinerilor in Uniunea Europeana privind studiul, voluntariatul, munca si schimbul de experienta.

Descarca fisier atasat: Afis Gandesc Economic
Descarca fisier atasat: Afis Plan Afaceri
Pagini (5) Prima Inapoi 1 2 3 4 5 Inainte