Acasa » Informatii generale » Presa » Comunicate de presa

Pagini (38) Prima Inapoi ... 6 7 8 9 10 ... Inainte Ultima
06
SEP
2013
Comunicat de presa Tabara Nationala DemocraTIN

          Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta desfasoara in beneficiul a 230 de tineri cursurile Taberei Nationale „DEMOCRA - TIN". Activitatile au loc in perioada 4 - 10 septembrie 2013 la Centrul de Agrement Eforie Sud, „New Paradise".

          Activitatile au ca principal obiectiv fixarea unor notiuni cu privire la modalitatile de exprimare a drepturilor, libertatilor si valorilor morale ale individului, atât in România, cât si in cadrul Uniunii Europene. Astfel, tinerii beneficiari, vor participa timp de 6 zile la diferite module teoretice si practice ce au la baza activismul in societate, responsabilitatea sociala precum si voluntarismul ideal,  diferite metode de petitionare si dreptul la petitie, cu alte cuvinte - „De ce trebuie sa devii un bun cetatean!".

         Modulele vor aborda probleme precum cele ale principiilor de educatie civica, principiilor si valorilor democratice, teoriilor privind aparitia statului, utopiile, drepturile omului, drepturile copilului, grupurilor sociale, educatia morala, societatea civila, relatia dintre guvernamental - nonguvernamental, ce presupun asociatiile, dar si fundatiile, tipuri de astfel de asociatii, exemplificare.

         "Scopul  taberei este de a creste nivelul de constientizare a principalelor valori democratice in rândul tinerilor. Este un exercitiu, atât pentru participanti, cât si pentru instructori, de asumare a unor concepte necesare in orice stat european, concepte disputate mult prea putin in cadrul organizat al institutiilor de invatamânt si pe care am considerat sa le abordam in "Democra - Tin", a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

Tabara nationala „Democra - Tin" este finantata de catre Ministerul Tineretului si Sportului prin Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta.

29
AUG
2013
Comunicat de presa Cupa “Cluburilor Sportive” la Handbal Masculin Juniori

           Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, la initiativa Clubului Sportiv Scolar nr.1 Constanta si in parteneriat cu Asociatia Judeteana de Handbal organizeaza in perioada 30 - 31 august 2013 Cupa "Cluburilor sportive" la handbal masculin juniori, in Sala Sporturilor Navodari.

           Competitia va debuta vineri, 30 august 2013, orele 16:00, iar sambata incepand cu orele 12:30.

"Doresc sa le urez succes micilor handbalisti si sunt convins ca vor fi antrenati in competitii extrem de stranse si pline de emotie, atat din partea celor care ii antreneaza, dar si din partea parintilor si prietenilor lor! Ca de fiecare data, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta este alaturi de handbal, asigura sprijin logistic si sustine financiar competitia cu barem arbitraj, premiile speciale si oferirea diplomelor, dorindu-le tuturor participantilor succes si reusite de exceptie!", a declarat domnul Claudiu Daniel Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

19
AUG
2013
Comunicat de presa "Black Sea Dance Camp, Romania"

          In perioada 9 august - 17 august 2013, Centrul de Agrement Eforie Sud „New Paradise" aflat in administrarea Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta, a fost gazda desfasurarii evenimentului international «Black Sea Dance Camp, Romania».

          Evenimentul a vizat deprinderea si dezvoltarea de abilitati de dans pentru stiluri diferite de streetdance, beneficiari fiind mai mult de 300 de tineri sositi din intreaga tara. In cadrul evenimentului au participat ca traineri diferiti coregrafi si instructori de dans, ca, de exemplu Kofie da Vibe (Germania), Henry Link (Statele Unite ale Americii), NTF Crew din Italia, Aus Ninja (Statele Unite ale Americii), Lil Jazz (Brazilia), Kenzo Alvarez (Olanda), Brooke (Marea Britanie), Gabriel Francisco (Elvetia).

In cadrul programului au fost amenajate 4 ateliere de lucru in care tinerii au invatat diferite stiluri de dans, petreceri tematice: open party, funk, house, reggae, hip hop, surprise  party - DJ Gabriel Francisco, close party. De asemenea, in fiecare seara au fost organizate si concursuri de battle dance intre echipajele prezente. 

Initiatorul evenimentului a fost Dance Events in colaborare cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta.

13
AUG
2013
Comunicat de presa tabere sociale

Copiii din centrele de plasament constantene sunt sustinuti de catre Ministerul Tineretului si Sportului

sa-si petreaca vacanta in taberele si centrele de agrement din subordinea sa

          Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta prin Ministerul Tineretului si Sportului deruleaza in aceasta perioada un proiect dedicat copiilor din centrele de plasament constantene, proiect ce presupune trimiterea a 144 de copii in taberele de agrement din tara aflate in subordinea Ministerului.

          Astfel, in perioada 14 - 19 august va fi plecata prima grupa de 90 de copii din centre de plasament sau aflati in familii surogat, alaturi de 9 insotitori, catre Centrul de Agrement de la Predeal. Doua autocare puse la dispozitie de Ministerul Tineretului si Sportului ii vor astepta pe micii excursionisti maine, in fata Salii Sporturilor.

          Urmatorul grup de 51 de copii va pleca in perioada 2 - 7 septembrie catre Sacelu, in judetul Gorj, iar 8 copii de la Centrul de Plasament Agigea sunt asteptati sa petreaca o minivacanta in tabara New Paradise din Eforie Sud in perioada 4 - 9 septembrie.

          In egala masura, 68 dintre copiii cu handicap isi vor petrece si ei vacanta in centrele de agrement din subordinea Ministerului Tineretului si Sportului, in perioada 27 august - 1 septembrie la Centrul de Agrement Mara din judetul Maramures.

„Avem sustinerea financiara oferita de Ministerul Tineretului si Sportului in a derula acest proiect si a sustine tot ceea ce inseamna transport, cazare si masa pentru copiii din centrele de plasament constantene sau aflati in familiile surogat, copii care merita pe deplin sa se bucure de vacanta si de infrastructura pe care ministerul o detine la nivel national in ceea ce priveste taberele si centrele de agrement! Este un proiect care aduce extrem de multa bucurie in sufletele copiilor, acesta fiind si motivul principal pentru care toti colegii mei si-au unit fortele in a gestiona cat mai bine derularea lui! Imi doresc ca anul viitor sa avem capacitatea de a ajuta si copiii din familiile sarace din judet, copii pe care sa-i trimitem la munte sau care sa vina in taberele noastre de pe litoral!", a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al DJST Constanta.

12
AUG
2013
Comunicat de presa "City Bound Constanta"

           Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta va aduce la cunostinta faptul ca in perioada 04 august - 10 august 2013, Centrul de Agrement 2 Mai a fost gazda implementarii proiectului „City Bound Constanta".

           „City Bound Constanta" este un proiect implementat de catre CENTRAS (Centrul Regional de Resurse pentru ONG-uri) Constanta, avand la baza schimbul de experienta si idei intre tineri, la nivel international. Scopul proiectului este acela de a dezvolta abilitati si competente pe baza metodologiei invatarii bazate pe aventura, activitatatile avand un profund caracter non-formal si definindu-se prin:

1. Gasirea caracteristicilor europene ale orasului Mangalia - tur de oras;

2. Bazele Uniunii Europene - activitati de team building - ateliere de lucru cu tinerii participanti;

3. Practicarea diferite ramuri de sport - golf, rugby pe plaja, volley-bal;

4. Explorarea Municipiului Constanta si Capidava - Topalu - excursie ;

5. Activitati creative - realizarea de obiecte - folosind diferite materiale inedite - handmade;

6. Targ de prezentare a ONG-urilor participante;

7. Ce inseamna sa fi cetatean European? Activitati de interactiune cu tinerii sositi in Centrul de Agrement 2 Mai.

Participantii au fost in numar de 40 de persoane - Germania, Grecia, Polonia, Spania, si Romania, iar proiectul a fost finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune, actiunea 1.1. - Schimb de Tineri - Multilateral.

Pagini (38) Prima Inapoi ... 6 7 8 9 10 ... Inainte Ultima