Acasa » Informatii generale » Presa » Comunicate de presa » Comunicate de presa 2011

Pagini (4) 1 2 3 ... Inainte Ultima
29
NOI
2011
Comunicat de presa "Gala Voluntarului"

Aceasta gala urmareste recunoasterea publica a meritelor celor mai activi voluntari din Constanta, reprezentanti ai cel putin 17 ONG-uri implicate activ in viata comunitatii constantene prin proiecte si programe de calitate care valorizeaza resursa umana voluntara.

Gala consta in organizarea zilei de 5 Decembrie 2011, zi dedicata sarbatoririi la nivel international si national a "Zilei Voluntarului".

Semnificatia zilei de 5 decembrie: In 1985 Natiunile Unite au desemnat data de 5 decembrie ca Ziua internationala a Voluntarului. Aceasta zi este dedicata eforturilor celor care au adus o contributie importanta societatii prin oferirea timpului lor ca voluntari.

Natiunile Unite au invitat guvernele si organizatiile din toate tarile ca in fiecare an, pe 5 decembrie, sa desfasoare si sa promoveze activitati menite sa aduca multumiri voluntarilor si sa stimuleze o mai mare constientizare a contributiei acestora. Aceasta zi este deja aniversata in mai mult de jumatate din tarile lumii.

Ziua de 5 decembrie este sarbatorita in Romania incepand cu anul 2000 cand Centrul National de Voluntariat "Pro Vobis" a organizat prima Gala Judeteana de decernare a premiilor de implicare in comunitate, eveniment dedicat recunoasterii meritelor voluntarilor si a celor care sprijina miscarea de voluntariat in Romania (organizatii, sponsori, finantatori, presa etc.). Modelul s-a extins ulterior in alte localitati din tara unde exista centre de voluntariat. In 2004 au fost organizate 8 gale de decernare de premii pentru implicarea in comunitate dedicate zilei de 5 decembrie. La ora actuala, ziua de 5 decembrie este un eveniment national organizat de toate centrele de voluntariat din tara.

         Gala Voluntarilor 2011 Constanta, a inceput sa fie sarbatorita oficial, incepand cu anul 2006 si  este evenimentul judetean dedicat recunoasterii voluntarilor, proiectelor de voluntariat, coordonatorilor de voluntari, institutiilor de presa, institutiilor de invatamant si companiile, eveniment care marcheaza finalul evenimentelor organizate in Constanta sub egida Anului European al Voluntariatului 2011 (AEV) si Ziua Internationala a Voluntarilor celebrata in fiecare an in data de 5 decembrie.

Evenimentul este organizat de catre echipa formata la nivel local - Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si CENTRAS Constanta, prin departamentul Centrul de Voluntariat, in parteneriat  cu Consiliul Judetean Constanta, Organizatiile Non-Guvernamentale constantene, Europe Direct Constanta, Util Deco, Casa de Moda Licor.

Proiect finantat de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret.

Parteneri media Radio Constanta, TV Neptun

Evenimentul va avea loc la Pavilionul Expozitional  Constanta, in data de 5 decembrie 2011, orele 18.00.

26
SEP
2011
Comunicat de presa Luni 26.09.2011

          Astazi 26.09.2011 ora 11.00 la Pavilionul Expozitional a avut loc

"Consfatuirea profesorilor de educatie fizica si sport din judetul Constanta".

          La consfatuire au participat doamna inspector scolar adjunct Maria Sorescu, doamna inspector Elena Hanu care a predat stafeta colegului sau Egor Valentin, Elena Frincu si echipa, reprezentanti ai asociatiilor judetene de atletism, sah, handbal, volei si profesorii de educatie fizica si sport din judet.

          Ca in fiecare an in cadrul proiectului judetean „Prezent la sport, absent la doctor", finantat de catre Consiliul Judetean Constanta si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, au fost premiati profesorii care in acest an au iesit la pensie.

          Au primit cate o diploma de excelenta pentru „o viata dedicata sportului scolar" si premii in bani urmatorii profesori: Ana Mihu, Gelal Feuzi, Lungu Viorica, Stanasel Ecaterina, Veliceasa Marian Ioan, Carastere Hristu, Marcu Cornelia, Mergeane Stere, Alexe Eugenia, Tudor Alexe, Visinescu Tase, Buhaiev Elena, Enescu Romeo, Popa Mircea Petru.

Le dorim ani multi cu sanatate si le multumim pentru promovarea valorilor sportului scolar.

          Profesorilor care asigura educatia sportiva in acest an scolar 2011 - 2012 le dorim mult succes si puterea de a se adapta rapid la metodica europeana de predare a educatiei sportive.

15
SEP
2011
Comunicat de presa delegatia Japoniei

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta a fost gazda unei delegatii formate din 20 de tineri japonezi reprezentanti ai Universitatii din Fukushima.

Delegatia a fost primita la terasa Hotelului Sport unde au fost discutate diferite oportunitati de colaborare si de dezvoltare de proiecte pe programe de tineret, precum si posibilitatea realizarii de de schimburi de tineri intre Japonia si Romania.

La intalnire au participat:

1. Doamna Isabella Stan - Director Regional pe Euroregiunea de Sud Est ANST;

2. Domnul Alexandru Atodiresei - reprezentant Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret;

3. Doamna Elena Frincu - Director Executiv al Directiei Judetene eptrnu Sport si Tineret Constanta;

4. Doamna Nicoleta Mardirosian - inspector tineret Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta;

5. Domnul Tutuianu Marian - consilier Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta.

Programul zilei de 16 septembrie 2011 cuprinde:

09.30 - vizita Muzeului de Marina Romana;

11.00 - Intalnire cu reprezentanti ai ONGT-urilor constantene - Hotel Ibis;

13.00 - Pranz pe terasa Hotelului Sport;

14.30 - Vizita complexul Muzeal al Stiintelor Naturii si a Delfinariului Constanta la invitatia Domnului Director General ing. Adrian-Mihai Minastireanu;

16.30 - vizita de lucru Dobrogea Group.

24
AUG
2011
Comunicat de presa Tabara RETOR-TIN 2011

              Astazi 24.08.2011 orele 16.00 la Centrul de Agrement „New Paradise" Eforie Sud, in sala de conferinte va avea loc deschiderea taberei de tineret „RETOR-TIN 2011", proiect finantat de catre Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret in valoare de 16.800 lei, in perioada 23-29.08.2011.

La deschidere vor participa doamna Elena Frincu - director executiv DJST Constanta, Romeo Mosoiu - consilier MECTS si Andrei Bogdan - presedinte Consiliul Judetean al Elevilor Constanta.

Participa 40 tineri din judetele Prahova, Vrancea, Botosani, Arges, Braila, Galati. 20 dintre tineri sunt boxeri ai Clubului Sportiv Municipal Braila.

Tinerii vor participa la un curs de comunicare, abordand urmatoarele tipare de nevoi:

• Nevoia de a spune

• Nevoia de a fi inteles

• Nevoia de a fi recunoscut

• Nevoia de a fi valorizat

• Nevoia de a influenta

• Nevoia de intimitate

               Proiectul este coordonat de consilierul de tineret Marian Tutuianu, in parteneriat cu Radio 3 Net, Radio Kids, Radio Romania si colegii nostri Georgiana Dragoi, Mihaela Sobaru, Nicoleta Mardirosian - consilieri ai DJST Constanta.

29
IUL
2011
Comunicat de presa Vineri 29.07.2011

            Federatia Romana Sportul pentru Toti sub patronajul Comitetului International Olimpic, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si Tabara SIND Navodari organizeaza in perioada 28-31.07.2011

Festivalul Romanesc SPORT SI CULTURA MANA IN MANA.

            Aseara 28.07.2011 orele 20.30 la Teatrul de Vara din tabara de copii SIND Navodari a avut loc deschiderea oficiala la care au participat copii si tineri din judetele Bistrita, Mures, Bucuresti, Braila, Buzau, Calarasi, Sibiu, Neamt, Constanta, observator din partea CIO doamna Mihaela Mioc, din partea Federatiei Romane Sportul pentru Toti doamna Mihaela Balaceanu si Alin Larion - vicepresedinte, Emil Ionescu si Elena Frincu din partea DJST Constanta.

            Sunt prezenti peste 500 de tineri care in aceste zile promoveaza in acest festival valorile importante ale sportului si culturii europene si romanesti, spiritul de echipa, solidaritatea, toleranta si fair-play-ul care vin si contribuie la implinirea fiecaruia dintre noi.

            Consiliul Judetean Constanta si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta vor acorda doua premii speciale din partea administratiei gazda - judetul Constanta.

            Va asteptam vineri si sambata de la ora 20.30 la Teatrul de vara din tabara Navodari.

Pagini (4) 1 2 3 ... Inainte Ultima