Acasa » Informatii generale » Presa » Comunicate de presa » Comunicate de presa 2011

Pagini (4) Inapoi 1 2 3 4 Inainte Ultima
27
IUL
2011
Comunicat de presa Aqua Challenge

              C.S.ATENA Constanta, presedinte Razvan Florea - unicul medaliat roman la natatie din istoria Jocurile Olimpice, C.S.SMART ATHLETIC Bucuresti in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, va invita sa participati la primul maraton de inot in mare, denumit:

AQUA CHALLENGE

              Acest eveniment se va desfasura sambata 30 iulie ora 08,30 pe plaja  Loteriei Romane „Lozul cel mare" din zona Casino, Mamaia si are ca obiectiv popularizarea inotului in apa deschisa pentru masters, juniori si amatori (care, desi  nu au facut inot de performanta, iubesc acest sport).Probele la care se va concura sunt 1500 m si 5000 m.

              Inscrierile se pot face pe site-ul http://www.maraton-inot.ro/
25
IUL
2011
Comunicat de presa "Petrece vacanta la mare"

              Proiectul este finantat de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret si se desfasoara in perioada 01.07 - 06.09.2011, iar Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta il implementeaza in cele 2 Centre de Agrement de la Eforie Sud ‘'New Paradise ‘' si 2 Mai.

              Proiectul vizeaza petrecerea sanatoasa a timpului liber in cele 2 centre de agrement pentru un numar de 1500 tineri.

               Prin petrecere sanatoasa intelegem - derularea de competitii sportive, seri de proiectii filme, jocuri de animatie socio - educativa pe plaja.

               O zi in tabara debuteaza cu inviorarea incepand cu ora 7.30 si continuand cu diferite jocuri desfasurate pe plaja in intervalele permise exemplu : stafeta invartita, apa grea, plaja de foc,vaporasele,plaja minata.

               Activitatile sportive de plaja constau in : turneu de volei pe plaja, fotbal american, fotbal pe nisip, turneu de ping - pong etc.

               In penultima zi de tabara se organizeaza concurs de MISS si MISTER iar in ultima zi  se organizeaza FOC DE TABARA si au loc premierile tinerilor merituosi.

               Seara se organizeaza discoteca unde se desfasoara diferite jocuri : portocalele, ne strambam in pas de dans, mumia infasurata, plutoanele etc.

               Activitatea de animatie este condusa la Eforie Sud de Marian Tutuianu, consilier in cadrul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta iar la 2 Mai activitatea de animatie este condusa de Diana Andrada Filipciuc din partea Asociatiei Grupurilor Locale de Tineret din Iasi.

              Aceste activitati vor fi desfasurate si pe parcursul celorlalte serii de tabara.

05
IUL
2011
Comunicat de presa evaluare tabere sociale si pentru persoane cu dizabilitati
Urmare analizei si a selectiei efectuate de catre comisia numita in acest sens a dosarelor depuse la sediul DJST de catre petentii (tineri cu nevoi sociale si cu dizabilitati), s-au decis urmatoarele:

Au fost repartizate 152 de locuri reprezentand solicitari pentru desfasurarea de tabere sociale pe perioada vacantei de vara 2011;

Au fost repartizate 38 de locuri reprezentand solicitari pentru desfasurarea de tabere pentru persoanele cu dizabilitati pe perioada vacantei de vara 2011.

Diferenta pana la capacitatea maxima sunt ocupate de insotitorii de grup conform legislatiei in vigoare.

 

Comisia constituita in acest sens, a avut in componenta sa reprezentanti ai Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta, Inspectoratul Scolar Judetean Constanta si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

17
IUN
2011
Comunicat presa tabere sociale

Urmare a solicitarilor si demersurilor intreprinse de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta pe langa Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret in vederea subventionarii de locuri pentru tinerii cu nevoi sociale precum si pentru tinerii cu dizabilitati, DJST Constanta a obtinut in vederea distribuirii pentru aceste categorii de tineri urmatoarele :

186 de locuri pentru desfasurarea de tabere sociale pe perioada vacantei de vara 2011;

54 de locuri pentru desfasurarea de tabere pentru persoanele cu dizabilitati pe perioada vacantei de vara 2011.

Avand in vedere cele expuse mai sus, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta organizeaza o selectie in vederea petrecerii unui sejur gratuit pentru o perioada de 6 zile.

Dosarul de candidatura trebuie sa contina urmatoarele:

A. Pentru Tabere Sociale:

documente care atesta veniturile familiei din care provine petentul (solicitantul);

adeverintele de la scoala care atesta calitate de elev;

dovada de medie scolara - 10 (zece) la purtare si media generala 8 (opt), in ultimul an scolar.

Dosarele de candidatura se depun la Inspectoratul Scolar Judetean Constanta si /sau Primariile unde domiciliaza tanarul/petentul/solicitantul in vederea centralizarii cererilor.

Aceste cereri impreuna cu documentatia aferenta vor fi transmise la Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in vederea validarii si aprobarii acestora.

B. Tabere pentru persoanele cu Handicap:

cererea pentru acordarea unui loc de tabara gratuit pentru persoana cu handicap;

copie dupa documentul care atesta gradul de handicap - MENTIUNEA CONFORM CU ORIGINALUL si SEMNAT;

• Adeverinta emisa de unitatea de invatamant care atesta incadrarea intr-o forma de invatamant.

Cererea poate fi depusa si de catre parintele sau reprezentantul legal al persoanei cu handicap cat si de un reprezentant al unitatii de invatamant de care apartine.

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta va centraliza aceste date si urmare verificarii documentatiilor atasate, vor aproba desfasurarea taberelor conform locurilor primite.

16
IUN
2011
Comunicat de Presa "Delegat de tineret la Natiunile Unite"

Promotor: Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret - pentru Judetul Constanta prin Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta

 

Parteneri institutionali: Ministerul Afacerilor Externe; Centrul de Informare al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Romania; ISJ CONSTANTA.

Parteneri Consultativi - organizatii neguvernamentale de /pentru tineret.

Prin programul Delegat de Tineret la Natiunile Unite se urmareste:

1. Implicarea directa a tinerilor in dezvoltarea politicilor internationale pentru tineret;

2. Dezvoltarea in mod sustenabil a societatii si democratiei prin facilitarea participarii tinerilor la toate nivelele de decizie;

3. Promovarea politicilor de tineret, a mecanismelor de coordonare a politicilor de tineret in randul tinerilor la nivel national si importanta programelor de tineret cu parte integranta a dezvoltarii socio-economice;

4. Familiarizarea tinerilor din Romania cu problematica dezvoltarii globale si a oportunitatilor de implicare pe care le au in acest sens;

5. Sustinerea activitatilor si initiativelor din partea tinerilor din Romania.

 

Cine poate candida - Tinerii cetateni romani cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani.

Dosarul de candidatura:

1. Aplicantii vor completa dosarul de candidatura, in perioada 20 iunie - 10 iulie 2011;

2. Dosarul de candidatura cuprinde:

• Formularul de inscriere on-line pe www.anst.gov.ro/delegatonu;

• Un CV al candidatului, model european;

• Un eseu de maxim 1000 de cuvinte in limba engleza (FONT: TIMES NEW ROMAN; marime 12, spatiere 1,5) cu o tematica aleasa in concordanta cu prioritatile nationale in domeniul tineretului  - asa cum sunt mentionate in politicile pentru tineret - si trebuie contextualizate in problematica internationala (dezvoltare sustenabila, mobilitate transfrontaliera, antreprenoriat, dialog intercultural, recunoasterea educatiei non-formale, includerea sociala a tinerilor dezavantajati, cetatenie activa - participare la viata comunitatii);

• O scrisoare de recomandare din partea unui superior ierarhic, a unui diplomat sau a unei personalitati relevante, cadru didactic universitar - semnata stampilata si scanata.

Aceste documente care vor compune dosarul de candidatura sunt trimise intr-un singur email - de preferinta arhivat - la adresa international@anst.gov.ro .

Emailul va trebui sa cuprinda pentru DELEGAT TINERET la NATIUNILE UNITE.

 

PROGRAMUL ETAPELOR DE DESFASURARE LA NIVEL NATIONAL

20 iunie - 10 iulie 2011:

Lansarea programului si primirea candidaturilor;

Transmiterea invitatiilor pentru alcatuirea juriului.

11 iulie - 15 iulie 2011 :

ANALIZA DOSARELOR CANDIDATILOR

20 iulie - 21 iulie 2011:

INTERVIU la SEDIUL ANST

25 IULIE

ANUNTAREA PE SITE A REZULTATELOR INTERVIULUI

29 iulie 2011:

Dezbaterea publica finala, alegerea celor doi delegati.

1 - 2 august 2011:

Desemnarea si transmiterea oficiala a numelor delegatilor de tineret: site ANST, MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE, CENTRUL DE INFORMARE ONU pentru ROMANIA, Reprezentanta permanentta  a Romaniei la ONU.

august - septembrie 2011:

Intalniri , dezbateri - delegatii de tineret vor face cunoscute punctele de vedere cu referire la politica de tineret din Romania, perspectivele si asteptarile lor ca urmare a participarii la Programul Delegat de Tineret la ONU.

 

septembrie 2011:

Organizare Deplasarii la New York

 

 

octombrie 2011:

Prezenta delegatului la New York.

Pagini (4) Inapoi 1 2 3 4 Inainte Ultima