Acasa » Informatii generale » Presa » Comunicate de presa

Pagini (38) Prima Inapoi ... 5 6 7 8 9 ... Inainte Ultima
16
OCT
2013
Comunicat de presa "Ce castig daca sunt voluntar?"

              Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta alaturi de Asociatia Stundentilor si Medicilor Voluntari, avandu-i alaturi ca parteneri pe: Carrefour Constanta, Centrul Medical Provita 2000, Sensation Media Grup, Temco Constanta, Restaurantul GattaNera, Scoala Auto Pif si Cuget Liber, va propun proiectul „Ce castig daca sunt voluntar?".

           Acest proiect a castigat locul I la concursul local de proiecte organizat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si isi propune ca, in perioada 2 septembrie - 10 decembrie 2013, sa atinga urmatoarele obiective:

-  Realizarea unui spot cu durata de 30 de sec, dar si a unui documentar cu durata de 1h prin care sa reiasa ce poate castiga un tanar prin activitatea de voluntariat.

-  Informarea a 5000 de tineri din judetul Constanta in ceea ce priveste importanta voluntariatului, informarea realizandu-se prin sesiuni de comunicare, mese rotunde cu tinerii, proiectii, distribuire de materiale informative, implicarea in diferite activitati ale Asociatiei Studentilor si Medicilor Voluntari

-  Realizarea unei tabere de voluntariat cu tematica "Ce castig daca sunt voluntar in cadrul Asociatiei Studentilor si Medicilor Voluntari?". In cadrul taberei, se vor selectiona 5 noi voluntari care s-au implicat activ pe tot parcursul proiectului si vor fi introdusi in ceea ce inseamna Asociatia Studentilor si Medicilor Voluntari, unde pot invata despre oportunitatile de cariera si adaptare sociala ce li se ofera daca activeaza in cadrul Asociatiei Studentilor si Medicilor Voluntari. Informatii legate de Asociatia Studentilor si Medicilor Voluntari puteti gasi pe pagina de Facebook (www.facebook.com/asmv.ong) unde veti fi informati despre toate activitatile derulate si unde vor fi postate materiale (clipuri, spoturi, poze, materiale informative) in mod constant.

           „Asociatia Studentilor si Medicilor Voluntari este o organizatie non-profit infiintata in 2007, la initiativa unor tineri medici si studenti care si-au propus dezvoltarea pe plan local a unui grup informativ care sa promoveze conceptul de sanatate in randul tinerilor si sa-i ajute la perfectionarea in domeniul pregatirii studentilor la medicina. Intregul proiect, „Ce castig daca sunt voluntar?", este finantat de catre Ministerul Tineretului si Sportului prin Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si a fost unul dintre cele mai bune proiecte depuse la noi anul acesta, in special datorita faptului ca isi propune sa educe si sa informeze tinerii in privinta conceptului de „voluntariat" in Romania, concept despre care, din pacate, tinerii nu cunosc indeajuns de mult!", a declarat domnul Claudiu Daniel Teliceanu, director executiv in cadrul Directiei pentru Sport si Tineret Constanta.

08
OCT
2013
Comunicat de presa Campionat National de Handbal la Juniori II Masculin

            In perioada 04 - 06 octombrie 2013, cluburile sportive din judetul Constanta au luat startul la Cenavoda in primul turneu al Campionatului National de Handbal la Juniori II Masculin, echipele participante fiind: ACS Axiopolis Sport Cernavoda, CS Navodari, CSS Medgidia, CSS 1 Constanta si CSS Calarasi.

            Jocurile au fost supervizate de delegatul federal, Constantin Banciu si de consilierul sportiv, Mariana Tudora, din Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta, dar si de cupluri de arbitri delegate de FRH - AJH Constanta: Georgescu - Moldoveanu, Cazan - Suliman, Capra - Premciu, Topliceanu - Ghita, Coman.

            Dupa incheierea turneului, clasamentul este urmatorul:

1.CSS 1 Constanta - 8 puncte (prof. Ilie Lacramioara);

2. CS Navodari - 4 puncte (oficial Yuksel Osman);

3. CSS Calarasi - 4 puncte ( prof. Stanescu Mihai);

4. ACS Axiopolis Sport Cernavoda - 4 puncte (prof. Gabriela Raducanu);

5. CSS Medgidia -  0 puncte (prof. Neacsu Emil).

            Drumul spre calificarea la turneul semifinal e lung, uram „spor la treaba" echipelor si fie ca cele mai bune doua echipe sa acceada in etapa superioara!

04
OCT
2013
Comunicat de presa "Ziua Educatiei Nonformale"

         Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si Fundatia Giovanni Bosco organizeaza, cu prilejul „Zilei Educatiei Nonformale", in perioada 5 - 6 octombrie 2013, activitati de tip turneu de fotbal in care vor fi implicati aproximativ 150 de tineri. Activitatile vor avea loc la Centrul de Tineret aflat in administrarea Fundatiei Giovanni Bosco, scopul acestor activitati fiind acela de a promova in randul tinerilor educatia prin sport, spiritul de fair play si respectul reciproc.

            „Ziua Educatiei Nonformale" reprezinta un concept prin care se doreste ca metodele de educatie nonformala sa ajunga in centrul atentiei intregii comunitati ca o completare la instrumentele si metodele de educatie formala folosite in unitatile scolare. Nu suntem la primul proiect de asemenea anvergura dedicat tinerilor, dimpotriva, ne concentram atentia in a construi si implementa asemenea proiecte care au la baza metode de educatie nonformala tocmai pentru ca sunt usor acceptate de tineri si pentru ca rezultatele acestor proiecte sunt extrem de satisfacatoare!

         Vizibilitatea acestor proiecte de educatie nonformala in comunitate este, in egala masura, obiectivul nostru primordial, cu atat mai mult cu cat incercam sa atragem atentia opiniei publice asupra beneficiilor acestor metode de educare a tinerilor care dau cele mai bune rezultate pe termen lung, atata vreme cat au sustinere! Proiectele derulate in parteneriat cu Fundatia Giovanni Bosco au fost multiple anul acesta si ne onoreaza, de fiecare data, succesul acestor proiecte in care ii avem parteneri!", a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

12
SEP
2013
Comunicat de presa Criteriul Juniorilor si Turul Dobrogei la Amatori

         Federatia Romana de Ciclism, in colaborare cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, Clubul Sportiv Bilal 2000 Constanta si Constanta Cycling Team organizeaza in perioada 12 - 15 septembrie 2013, "Turul Dobrogei", competitie desfasurata dupa regulamentele F.R. Ciclism si UCI si dedicata atat juniorilor, cat si amatorilor.

Programul competitional este urmatorul:

Joi, 12 septembrie, ora 19:30, va avea loc sedinta tehnica de pregatire a detaliilor specifice, competitionale

Vineri, 13 septembrie, va avea loc, incepand cu orele 13:00, etapa I-a la Start CTI 10 km la juniori cu traseul: DJ 391, Topraisar - Mereni - Topraisar

Amatori, ora 14:00, CTI 10 km: Topraisar - Mereni - Topraisar

Sambata, 14 septembrie, va avea loc, incepand cu orele 14:00 etapa a II-a de fond 70 km la juniori, cu urmatorul traseu: Amzacea - Gh. Scarisoreanu - Negresti - Cobadin - Negresti - Cobadin - Ciobanita - Mereni - Topraisar.

Amatori, ora 12:00, fond 70 km: Amzacea - Gh. Scarisoreanu - Negresti - Cobadin - Negresti - Cobadin - Ciobanita - Mereni - Topraisar.

Duminica, 15 septembrie, va avea loc etapa a III-a la juniori, incepand cu orele 10:00, pe un circuit de 35 km derulat in Constanta, pe bdul Aurel Vlaicu

Amatori: ora 11:45, circuit 40 km

Competitia este individuala, se va intocmi un singuri clasament la criteriul juniorilor, timpul de control este de 10%, iar pasul folosit va fi de 7, 93 m.

"Le dorim succes tuturor participantilor si forta de a merge pana la capat si le multumim promotorilor acestor competitii sportive pentru initiativele lor pe care ne dorim sa le putem sprijini oricand, atat logistic, cat si financiar!", a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Directiei pentru Sport si Tineret Constanta.

12
SEP
2013
Comunicat de presa "Armonie prin Dans"

         Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta a organizat, in finalul sezonului estival, diferite activitati cu caracter educativ si de petrecere a timpului liber in cadrul proiectului „Armonie prin Dans", desfasurat in Centrul de Agrement 2 Mai in perioada 6 septembrie - 13 septembrie 2013.

          Astfel, timp de 6 zile, mai mult de 40 de tineri au fost introdusi in tainele dansului de performanta de catre trainerii-colaboratori ai DJST, deprinzand diferite stiluri de dans: tangou, passo doble, vals, cha-cha, salsa, merengue.

          De asemenea, stagiile au avut in vedere si stimularea laturii creative a tinerilor prin punerea la un punct a unei coregrafii scenice:

„Activitatile pregatite si sustinute de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta pentru tinerii care s-au aflat vara aceasta in taberele de agrement subordonate ei se apropie de final, nu fara sa remarc faptul ca am inregistrat un feedback grozav din partea tuturor participantilor, acestia implicandu-se activ si cu placere in toate activitatile propuse de trainerii nostri. A fost un sezon cu activitati multiple in sfera educatiei nonformale, pentru sezonul urmator urmand sa punem proiectele pe hartie si sa dezbatem propunerile colegilor mei de la Compartimentul de Tineret pana la inceputul lui 2014, cel mai tarziu!", a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

Pagini (38) Prima Inapoi ... 5 6 7 8 9 ... Inainte Ultima