Acasa » Informatii generale » Presa » Comunicate de presa » Comunicate de presa 2008

Pagini (4) 1 2 3 ... Inainte Ultima
16
DEC
2008
Comunicat de presa Marti 16.12.2008

"Gala Sportului Constantean" va avea loc luni 22.12.2008 orele 16.00 la Teatrul Fantasio in organizarea Consiliului Judetean Constanta si a Directiei pentru Sport a Judetului Constanta.

10
DEC
2008
Comunicat de presa - Miercuri 10.12.2008
 

In cadrul „Galei Sportului Constantean" organizata si finantata de Consiliul Judetean Constanta va fi premiata la sectiunea „Mentiuni speciale" si echipa de scafandri a Asociatiei Nationale a Scafandrilor Profesionisti si Salvamarilor din Romania - presedinte Gheorghe Oancea, campioana mondiala in anul 2008.

03
NOI
2008
Comunicat de presa - Luni 03.11.2008
 

In perioada 7-14 noiembrie Constanta gazduieste o noua editie a „Cupei liceelor McDonald's prezentata de Vodafone", competitie asteptata cu mare entuziasm de elevii si profesorii liceelor din intregul judet. 

Proiectul presupune desfasurarea in paralel, pe parcursul unei saptamani, a doua competitii, una de fotbal si una de baschet, intre echipele de baieti reprezentante ale liceelor din Judetul Constanta.

Competitia de fotbal va avea loc la CS Metalul Cta intre 7-13 noiembrie (calificari+semifinale). Competitia de baschet va avea loc la CS Tomis intre 7-13 noiembrie (calificari+semifinale). Finalele ambelor competii vor avea loc la Sala Sporturilor pe 14 noiembrie.

            Va invitam miercuri 5 noiembrie 2008, orele 11.00, la Restaurant Sport din Constanta la Conferinta de Presa si Sedinta Tehnica prilejuite de desfasurarea acestui eveniment sportiv.

In cadrul competitiei au dreptul sa participe elevi inscrisi la cursurile de zi ale unitatilor de invatamant nascuti dupa 1 ianuarie 1988, legitimati sau nelegitimati la un club sportiv. Echipele se pot inscrie in competitie pana pe 4 noiembrie, la tel/fax 021 211.66.33/36.

Si aceasta editie se anunta una spectaculoasa, cu meciuri de calitate, unde liceele isi vor masura valoarea, ambitiile si orgoliile.

Sunt puse in joc premii consistente atat pentru echipele clasate pe primele trei locuri cat si pentru spectatori. Vor fi organizate concursuri de majorete, de fotografie, Miss, tombola si altele.

La editia anterioara au participat peste 35 de echipe la fotbal si baschet. Castigatorii Cupei Liceelor, Constanta 2007 au fost:

Baschet                                                                                       Fotbal:

Locul I    Colegiul Tehnic Energetic                                              Locul I  Colegiul Tehnic Energetic

Locul II  Liceul Teoretic "Lucian Blaga"                                        Locul II Gr. Sc. "Ioan Banescu" Mangalia

Locul III  Liceul Teoretic Decebal                                                 Locul III  Colegiul Tehnic de Marina "Al. I. Cuza"

"Cupa liceelor McDonald's prezentata de Vodafone" este organizata de Sport Image Group in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport, Inspectoratul Scolar Judetean si Primaria Municipiului Constanta.

Pe parcursul acestui an "Cupa Liceelor McDonald's prezentata de Vodafone" a fost organizata in Brasov, Timisoara, Iasi si urmeaza sa aiba loc in Cluj si Pitesti.

Informatii suplimentare despre competitie, regulament si concursuri puteti afla de pe

www.blogdeliceu.ro  si www.sportimage.ro

31
OCT
2008
Comunicat de presa JMN - Vineri 31.10.2008
 

In organizarea Agentiei Nationale pentru Sport, la Poiana Brasov, au avut loc in perioada 29-31.10.2008 lucrarile Comitetului de Administratie al Jocurilor Marii Negre, avand in vedere ca presedintia apartine in aceasta perioada Romaniei, desemnata si gazda a editiei a doua.

Au luat parte la lucrari membrii Comitetului de Administratie din Albania, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Grecia, Moldova, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina si Romania, tema principala a reuniunii constituind-o analiza stadiului pregatirilor pentru desfasurarea editiei a doua a Jocurilor Marii Negre, editie programata a avea loc in Romania, la Constanta, in 2010.

Se estimeaza participarea a aproximativ 3 000 de sportivi si tehnicieni din 12 tari, motiv pentru care implicarea administratiei locale este esentiala.

De altfel, la lucrarile Comitetului de  Administratie au luat parte si doi reprezentanti ai Constantei, Cristian Zgabercea - director al Directiei Cultura, Sport, Invatamant din cadrul Consiliului Judetean Constanta - si Elena Frincu - director, Directia pentru Sport a Judetului Constanta - ambii facand o elocventa si entuziasta pledoarie pentru sportul constantean, pentru capacitatea acestuia de fi o gazda de top. «Suntem onorati ca avem posibilitatea sa gazduim Jocurile Marii Negre, fiind siguri ca orasul nostru, ca si judetul, se va ridica la nivelul asteptarilor. Constanta este un centru economic, cultural si sportiv foarte puternic, rezultatele obtinute de reprezentantii nostri fiind de nivel international si in plan organizatoric si competitional», a spus Cristian Zgabercea, in timp ce Elena Frincu a adaugat : «Misiunea pentru echipa sportiva a Constantei este deosebit de onoranta, dar cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta - Presedinte Nicusor Daniel Constantinescu si a Consiliului Local Constanta - Primar Radu Stefan Mazare, al Agentiei Nationale pentru Sport, al celorlati entuziasti suporteri din sectorul privat vrem sa credem ca totul o sa fie la inaltime, chiar daca ne aflam la nivelul ... Marii. Costanta este o mare consumatoare de sport, iar organizarea celei de a doua editii a Jocurilor Marii Negre se constituie intr-o provocare de substanta. Crezand, insa, ferm in forta sportului constantean, sunt convinsa ca totul va fi o reusita».

Urmatoarea reuniune a Comitetului de Administratie va avea loc la Constanta, in prima parte a anului 2009.

31
OCT
2008
Comunicat de presa - Vineri 31.10.2008
 

Directia pentru Sport a Judetului Constanta multumeste consilierilor judetului, care in sedinta Consiliului Judetean din 24.10.2008 au aprobat in unanimitate (30 de voturi) Proiectul Judetean - „Sportul un element al culturii".

         Cu siguranta obiectivele propuse de noi:

• Cresterea nivelului de educatie, de socializare si a starii de sanatate a populatiei tinere (copii, elevi, studenti) prin practicarea educatiei fizice si a sportului.

• Perfectionarea organizarii si functionarii sistemului national de educatie fizica si sport.

• Ameliorarea potentialului psiho-biomotric si intelectual al populatiei tinere prin dezvoltarea activitatilor de educatie fizica scolara si universitara.

• Dezvoltarea activitatilor sportive scolare si universitare, in cadrul asociatiilor sportive scolare si universitare constantene precum si in unitatile scolare in care este organizat invatamantul sportiv integrat si suplimentar.

• Dezvoltarea activitatilor din cadrul programului „Sportul pentru Toti" la nivelul judetului Constanta conform HG „Miscare pentru Sanatate".

• Elaborarea unor programe speciale pentru dezvoltarea activitatilor sportive in mediul rural, in corelatie cu programele nationale de dezvoltare rurala la nivelul judetului Constanta.

• Formarea si perfectionarea resurselor umane din domeniul educatiei fizice si a sportului.

• Utilizarea eficienta a fondurilor publice pentru finantarea proiectului judetean Sportul „un element al culturii"

• Promovarea valentelor cultural - educative ale sportului si educatiei fizice, a spiritului de toleranta si fair-play.

• Promovarea masurilor de prevenire, de educatie si de sanctionare a actelor de dopaj si violenta in sport.

• Dezvoltarea relatiilor si schimburilor internationale in domeniul educatiei fizice si a sportului, in concordanta cu politica externa a judetului Constanta

pot fi indeplinite de catre populatia scolara si tinerii judetului Constanta, care beneficiaza in acest judet de o munca in echipa a administratiei locale cu administratia sportiva.

         Partenerii acestui proiect: Inspectoratul Scolar Judetean, Primaria Municipiului Constanta, Primariile municipale, orasenesti si comunale din judetul Constanta, Comisia de Educatie Sportiva, Asociatiile Judetene pe Ramura de Sport, Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Ovidius Constanta, Directia de Sanatate Publica a Judetului Constanta, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Serviciul Judetean de Ambulanta, Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta, Politia Rutiera Constanta, Politia Locala, Cluburile Sportive Scolare si Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru, alte structuri sportive din judet, Mass-media locala si centrala sunt pregatiti sa-l implementeze la nivelul judetului Constanta.

         Deja „Cupa Consiliului Judetean" a inceput si este rezervata elevilor din invatamantul preuniversitar, clasele      V-VIII.

Pagini (4) 1 2 3 ... Inainte Ultima