Acasa » Informatii generale » Noutati

Pagini (75) Prima Inapoi ... 3 4 5 6 7 ... Inainte Ultima
04
IUN
2021
Ordin MTS 345 din 2021 recunoastere Teqball

             A fost emis Ordinul Ministerului Tineretului si Sportului nr.345/03.06.2021 privind recunoasterea oficiala a practicarii in Romania a ramurii de sport ”Teqball”.

03
IUN
2021
Informare FRAS privind Automobil Clubul Roman

       Federatia Romana de Automobilism Sportiv informeaza asupra abrogarii art.21 lit.f din Legea 69/2000, articol care definea Automobil Clubul Roman ca structura sportiva pentru activitatea de automobilism si karting.

      In consecinta, Asociatia Automobil Clubul Roman nu mai poate organiza sau tutela evenimente oficiale, interne sau internationale pe teritoriul Romaniei, fara avizul Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, asa cum prevede Legea Sportului nr.69/2000.

24
MAI
2021
Concurs Local de Proiecte 2021

 

           Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta organizeaza Concursul Local de Proiecte de tineret 2021 in perioada 14 iunie - 26 noiembrie 2021. Anuntul de participare cu detaliile referitoare la concurs, sunt publicate in Monitorul Oficial, partea a VI-a.

Pentru Concursul local de proiecte de tineret 2021 prioritatile si masurile sunt urmatoarele:

Prioritatea 1. Facilitarea si asigurarea incluziunii tinerilor marginalizati sau exclusi social

Masuri indicative:

a. Asigurarea accesului egal al tinerilor marginalizati sau exclusi social la medii de invatare non-formala, prin abordarea dimensiunilor incluziunii;

b. Imbunatatirea competentelor tinerilor marginalizati sau exclusi social, in vederea incluziunii sociale.

Prioritatea 2. Imputernicirea tinerilor sa actioneze ca factori de schimbare pentru crearea unor comunitati durabile 

Masuri indicative:

a. Initierea de actiuni prietenoase fata de mediu prin identificarea si aplicarea de solutii inovative;

b. Promovarea voluntariatului si a implicarii civice a tinerilor in cadrul comunitatilor in care traiesc;

c. Incurajarea dialogului responsabil intre tinerii din mediul rural si reprezentantii autoritatilor publice, incluziunea tinerilor in viata comunitatii si cresterea rolului pe care acestia il au in procesul de luare a deciziilor.

Prioritatea 3. Crearea de oportunitati care sa faciliteze accesul tinerilor la locuri de munca de calitate

Masuri indicative:

a.  Dobandirea de competente adaptate viitorului muncii prin educatie non-formala, formare sau voluntariat, in vederea unei mai bune insertii profesionale pe piata muncii;

b.  Oferirea de servicii de consiliere si orientare in cariera, in vederea unei mai bune adaptabilitati la piata muncii

Prioritatea 4. Promovarea educatiei non-formale, inclusiv prin folosirea mijloacelor de comunicare on-line

Masuri indicative:

a. Dezvoltarea de competente transversale necesare tinerilor pentru a fi activi in comunitate;

b. Dezvoltarea de competente digitale necesare tinerilor in procesul de invatare non-formala, adaptate la contextul actual;

c. Constientizarea si prevenirea riscurilor privind siguranta si formele de dependenta generate de utilizarea inadecvata a internetului;

d. Cresterea accesibilitatii la proiectele europene de tineret, oferirea de sprijin si informatii tinerilor;

e. Consolidarea sectorului de tineret in mediul rural si sustinerea educatorilor, lucratorilor de tineret, structurilor informale si formale de reprezentare a tinerilor din mediul rural sau care ofera servicii acestora;

f. Facilitarea accesului tinerilor din mediul rural la o educatie de calitate si oportunitati de dezvoltare personala, profesionala si social in limba materna.

Prioritatea 5. Promovarea educatiei pentru sanatate, preventiei si a unui mod de viata sanatos

Masuri indicative:

a. Promovarea unui stil de viata sanatos, prin dobandirea unor comportamente si atitudini corecte fata de nutritie, activitati fizice, petrecere a timpului liber etc;

b. Constientizarea si prevenirea riscurilor legate de consumul de substante psihoactive ilicite;

c. Promovarea de servicii de consiliere a tinerilor afectati psiho-emotional in urma masurilor impuse de prevenire a raspandirii si contaminarii SARS-COV-2.

Prioritatea 6. Sustinerea diversitatii culturale si a accesului la cultura

Masuri indicative:

a. Facilitarea accesului la activitati culturale;

b. Stimularea creativitatii tinerilor in domeniul cultural artistic;

c. Constientizarea identitatii nationale prin pastrarea si valorificarea traditiilor si obiceiurilor romanesti. 

d. Dezvoltarea oportunitatilor cultural pentru tinerii din mediul rural si promovarea consumului cultural, diversitatii cultural, a identitatii local, regionale si europene in randul acestora.

         Aplicantii eligibili pentru Concursul local de proiecte de tineret 2021 sunt asociatiile si fundatiile care functioneaza in conditiile O.G. nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, aprobata cu modificari și completari prin Legea nr. 246/2005 si fundatiile judetene pentru tineret si a municipiului Bucuresti care functioneaza conform Legii nr. 146/2002 privind regimul juridic al fundațiilor județene pentru tineret și a Municipiului București, cu modificarile si completarile ulterioare. Fiecare solicitant poate depune maximum un proiect pe prioritate, fara a se depasi limita de o treime din bugetul alocat. (art. 12 Legea 350/2005) Prin exceptie, solicitantii pot depune pot depune maximum 2 proiecte la Concursul Local de proiecte de tineret 2021, insa pe prioritati diferite . In aceasta situtie suma cumulata neputand depasi  o treime din valoarea totala a bugetului oferit spre finantare ce face obiectul Concursului Local de proiecte de tineret 2021. (art. 12 Legea 350/2005)

       Bugetul alocat Concursului local de proiecte este de 103 283 de lei, cu o limită maximă de 30 984,9 lei  alocată solicitantului.

 

Descarca fisier atasat: Ghid solicitant CLPT
Descarca fisier atasat: Raport final Etapa I CLPT 2021
21
MAI
2021
Activitati sportive Zilele Constantei 2021

        Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si Primaria Municipiului Constanta, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Facultatii de Educatie Fizica si Sport, Asociatiei Nationale a Scafandrilor Profesionisti si Salvamarilor din Constanta, Clubului Judetean de Ciclism Constanta, Crucea Rosie Constanta, Decathlon, Cora City Park Mall si Nutrifit Studio Gym organizeaza vineri, 21 mai 2021 activitati sportive dedicate Zilelor Constantei astfel: de la ora 17:00, pe lacul Tabacarie se va desfasura un concurs cu caiace de agrement, avand ca punct de plecare baza nautica a salvamarilor de langa City Park Mall. De la ora 18:30, activitatile sportive se muta in cartierul Santa Maria Bay, unde va avea loc actiunea „Plimbare cu bicicleta prin Constanta" pe traseul strada Jean Constantin, strada Ilarion Ciobanu, strada Publicist Constantin N. Sarry, strada Jean Constantin.

        Pentru buna desfasurare a evenimentului sportiv, se vor lua masuri de siguranta in sensul delimitarii spațiului pentru participantii neconcurenti si a traseului competitiei.

        De la ora 19:00, iubitorii de sport sunt așteptati la o clasa de zumba aerobic.

     Evenimentele sportive vor avea loc cu respectarea normelor legale in vigoare pentru prevenirea si combaterea infectarii cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

        

21
MAI
2021
Ordin comun MTS - MS 310-708 din 2021

       A fost aprobat Ordinul comun 310/708/2021 MINISTERUL TINERETULUI SI SPORTULUI / MINISTERUL SANATATII pentru aprobarea regulamentelor privind conditiile necesar a fi respectate pentru accesul in bazele sportive, in vederea practicarii sporturilor individuale in aer liber, pentru practicarea sporturilor de echipa in aer liber, pentru reluarea activitatii de natatie in bazinele acoperite si in aer liber din Romania, in vederea desfasurarii activitatilor sportive in spatii inchise, desfasurarii activitatilor de pregatire fizica in sali de fitness si aerobic, respectiv accesul spectatorilor la evenimentele sportive.    

Pagini (75) Prima Inapoi ... 3 4 5 6 7 ... Inainte Ultima