Acasa » Informatii generale » Noutati

Pagini (76) Prima Inapoi 1 2 3 4 5 ... Inainte Ultima
15
MAR
2022
Material informativ refugiati ucrainieni
Descarca fisier atasat: Pliant servicii refugiati ucrainieni
09
MAR
2022
Informare autorecenzare online 2022
Descarca fisier atasat: Autorecenzare online
20
DEC
2021
Formular intrare in Romania

Incepand din 20 decembrie 2021, formularul digital de intrare in Romania poate fi completat electronic, accesand site-ul https://plf.gov.ro/

 • Cine completeaza Formularul digital de intrare in Romania?

Formularul se completeaza de catre toate persoanele care intra in Romania si calatoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport rutiere sau navale.

 • Unde pot accesa formularul digital de intrare in Romania?

Formularul digital poate fi generat electronic prin intermediul platformei https://plf.gov.ro, dezvoltata de Serviciul de Telecomunicatii Speciale pe baza cerintelor operationale ale Ministerului Sanatatii.
Pentru eliberarea formularului este necesara autentificarea cu o adresa de e-mail, unde utilizatorul primeste un link de acces. Ulterior, se completeaza campurile cu datele solicitate. Pasii sunt similari cu cei pentru generarea certificatului digital UE COVID.

 • Cand completez formularul?

Formularul se completeaza cu maximum 24 de ore inainte de a intra in Romania sau in termen de 24 de ore de la trecerea frontierei. Acesta poate fi completat electronic de pe telefonul mobil, tableta sau calculator si nu trebuie tiparit.

 • Ce se intampla cu cetatenii care vor veni fara plf?

Persoanele care se prezinta la punctele de trecere a frontierei fara formular vor avea obligativitatea de a-l completa intr-un termen de 24 de ore. Necompletarea Formularului digital de intrare in Romania se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei la 3.000 lei.

 • Cine verifica plf-ul in punctele de frontiera?

La intrarea in tara, dupa verificarea cartii de identitate/pasaportului, in sistemul informatic al Politiei de Frontiera va fi afisat daca persoana a completat formularul.

 • Daca sunt persoane din aceeasi familie care calatoresc impreuna, completeaza toti formularul?

In cazul in care membrii unei familii calatoresc impreuna, formularul poate fi completat de un singur membru adult pentru toti membrii familiei.

 • Minorii completeaza formularul?

Pentru minorii care intra pe teritoriul Romaniei, obligatia de a completa formularul revine parintilor, tutorelui sau reprezentatului legal.

 • Ce date introduc in formular?

1.    CNP si celelalte date de calatorie pentru cetatenii care calatoresc cu carte de identitate romaneasca.
2.    Datele din pasaport sau din cartea de identitate, pentru persoanele care nu calatoresc in baza cartii de identitate romanesti.
Informatiile referitoare la mijloacele de transport sunt cele de pe biletele de calatorie.

 • Trebuie sa introduc toate tarile prin care am trecut?

In formular se introduc datele despre tara in care am calatorit, dar si cele ale tarilor pe care le-am tranzitat in ultimele 14 zile. Declararea unor date false in Formularul digital de intrare in Romania intra sub incidenta prevederile Codului Penal si se pedepseste conform legii.

 • Daca am gresit, pot edita formularul?

Odata salvat, formularul nu mai poate fi modificat. Daca doriti sa actualizati informatiile din formular, puteti sa il completati inca o data si sa salvati.

Toate formularele pe care le-ati completat la intrarea in tara noastra pot fi vizualizate in meniul „Lista formulare" din aplicatie.

 • Ce se intampla cu formularele dupa completare?

Formularul ajuta personalul medical sa realizeze anchetele epidemiologice si sa asigure masurile sanitare in sprijinul populatiei.

Pe baza datelor din formular, directiile de sanatate publica vor putea identifica si lua legatura mai usor cu persoanele care au intrat in contact, in timpul calatoriei, cu un cetatean infectat cu virusul SARS-CoV-2.

 • Unde se stocheaza datele din formular?

Toate formularele se stocheaza in infrastructura de comunicatii a statului roman. Datele sunt protejate fizic si juridic si nu sunt transmise catre terte persoane.

 • Cine are acces la datele personale completate in formular?

Datele completate in formular sunt accesate doar de angajatii autorizati ai directiilor de sanatate publica si pot fi folosite strict cu scopul desfasurarii anchetelor epidemiologice.
STS asigura masurile specifice de securitate cibernetica ale sistemului informatic de eliberare a formularului digital de intrare in Romania.

 • Daca nu am adresa de e-mail cum completez formularul?

Persoanele care nu detin o adresa de e-mail se pot adresa apartinatorilor sau unor persoane apropiate de incredere, pentru a completa formularul cu datele personale.    

YouTube: https://youtu.be/03NbiFgkp4k

29
OCT
2021
Anunt Gala Tineretului din Romania 2021 in format online

            Datorita prelungirii starii de alerta pe teritoriul Romaniei, incepand cu data de 10 octombrie 2021, precum si ca urmare a masurilor de prevenire si combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, Gala Tineretului din Romania nu mai poate fi organizata in Municipiul Constanta. In aceasta situatie, evenimentul se va desfasura in format online, de indata ce situatia ne va permite.

             Va reamintim ca termenul limita pentru inscrierea proiectelor in competitie este 1 noiembrie 2021, ora 23.59.

 

07
OCT
2021
Gala Tineretului din Romania 2021

          Ministerul Tineretului si Sportului organizează, in data de 20 noiembrie 2021, la Centrul Multifunctional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin" din Municipiul Constanta, Gala Tineretului din Romania.

          Fiind unul dintre cele mai importante evenimente de tineret, prin care sunt evidentiate si recunoscute rezultatele importante ale celor implicati in proiectele si initiativele cu si pentru tineri de la nivel national, Gala Tineretului din Romaniaeste găzduită anual de către orasul desemnat "Capitala Tineretului din Romania" si reuneste actori sociali, ai vietii culturale, economice, educationale si din domeniul sănătătii.

Anul acesta vom fi "Mai puternici, impreuna!".

        In cadrul evenimentului festiv din acest anvor fi premiate proiectele dedicate tineretului si implementatede către organizatii neguvernamentale de si pentru tineret, institutii publice, grupuri informale,in perioada octombrie 2019 - octombrie 2021,care se incadrează in următoarele sectiuni:

- Antreprenoriat, muncă si angajabilitate

- Cultură

- Implicare civică, voluntariat, mediu

- Incluziune socială

- Invătare non-formală

- Sănătate

- Sport

         Vor fi acordate si două premii speciale, pentru următoarele categorii:

- Junior ONG - cel mai bun proiect derulat de o organizatie neguvernamentală, infiintată in ultimii doi ani

- Premiu de popularitate - proiectului care va obtine cele mai multe voturi in perioada 12 - 15noiembrie2021.

          Activitatea de tineret si studentească desfasurata de catre directiile judetene pentru sport si tineret, respectiv Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti, casele de cultură ale studentilor si Complexul Cultural Sportiv Studentesc Tei nu va fi, de asemenea, trecută cu vederea si va fi recompensată in cadrul unor sectiuni specifice: 

- Cel mai bun proiect de tineret derulat de către un Centru de tineret din cadrul

Directiei Judeteane pentru Sport si Tineret

- Cel mai bun proiect de tineret derulat de către Directia Judeteană pentru Sport si Tineret/ Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti

Cel mai bun proiect studentesc derulat de către Casa de Cultură a Studentilor respectiv  Complexul Cultural Sportiv Studentesc Tei

Candidaturile depuse, in perioada  07octombrie 2021 - 01 noiembrie 2021, vor fi evaluate si punctate de către un juriu specializat, pe baza criteriilor de jurizare prevăzute in Regulamentul Galei Tineretului.

Juriul este format din reprezentanti ai structurilor guvernamentale si neguvernamentale, cu expertiză in domeniile pentru care se acordă premiile.

Detaliile legate de inscrierea proiectelor in competitie pot fi consultate pe site-urile www.galatineretului.ro, www.mts.ro si pagina de Facebookhttps://www.facebook.com/galatineret

Link  Formular inscriere ONG, institutii publice, grupuri informale, companii/ Formular inscriere DJST, DSTMB, CCS, CCSS Tei

https://www.galatineretului.ro/inscriere/

Link Regulament GalaTineretului 2021- ONG, institutii publice, grupuri informale, companii

https://www.galatineretului.ro/regulament-ong-institutii-publice-etc-2021/

Link Regulament Gala Tineretetului 2021 - DJST, DSTMB, CCS, CCSS Tei

https://www.galatineretului.ro/regulament-djst-dstmb-ccs-ccss-tei-2021/

 

Pagini (76) Prima Inapoi 1 2 3 4 5 ... Inainte Ultima