Acasa » Informatii generale » Noutati

Pagini (76) Inapoi 1 2 3 4 ... Inainte Ultima
14
NOI
2023
La multi ani, dobrogeni!

        Dragi constanteni, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta va doreste tuturor multa sanatate si sa va simtiti, mai mult decat oricand, dobrogeni adevarati, romani adevarati! De asemenea, adresam tuturor dobrogenilor un calduros salut, impreuna cu sincera urare de sanatate si pace.

        Adevarata unire sta in modul in care cetatenii, alaturi de institutiile statului, reusesc sa se armonizeze si sa convietuiasca in pace si intelegere, fapt dovedit de Dobrogea de-a lungul anilor, cu proiecte comune, asumate cu responsabilitate de institutii publice, partenerii sociali, cetateni si clasa politica.

        Pentru Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta ziua de 14 Noiembrie este deosebit de importanta, astfel ca, an de an, in ciuda perioadei grele prin care trecem facem eforturi pentru a marca asa cum se cuvine acest eveniment major.

         Aniversam si in acest an, cu emotie si bucurie, Ziua Dobrogei, moment important pentru istoria noastra, prin revenirea Dobrogei la Patria Mama dupa Razboiul de Independenta dintre 1877 - 1878.

La multi ani, constanteni! La multi ani, dobrogeni!    

Descarca fisier atasat: Mesaj de Ziua Dobrogei
18
SEP
2023
Saptamana Europeana a Sportului - Editia 2023 #BeActive

             Agentia Nationala pentru Sport prin Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta organizeaza in perioada 23 - 30 septembrie 2023 

SAPTAMANA EUROPEANA A SPORTULUI - EDITIA 2023.

               Vino si tu, mama, tata si bunicii sa ne bucuram alaturi de partenerii si sponsorii nostri de miscare, poti castiga si premiii!

Detalii despre activitati, regulamente, loc desfasurare, data, inscriere le gasiti in documentele atasate.    

Descarca fisier atasat: Afis SES 2023
Descarca fisier atasat: Regulament SES 2023
13
IUL
2023
”Promovarea activitatilor fizice”

       Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in colaborare cu Directia de Sanatate Publica Constanta deruleaza evenimentul sportiv din cadrul Campaniei Nationale "Promovarea activitatilor fizice", vineri 14.07.2023, ora 18,00 in Centrul de Agrement "New Paradise" din Eforie Sud.

         Participarea se anunta numeroasa peste 100 de copii din  toata tara, copii cu vârste cuprinse intre 07 -14 ani, dar nimeni nu este lasat de-o parte.

         Scopul campaniei este diseminarea importantei activitatilor fizice zilnice pentru sanatatea copiilor si tinerilor si nu numai.

       Evenimentul consta in derularea de activitati si jocuri fizice distractive (dans aerobic, cursa "Sport, sanatate, distractie", Jocul "Lantul prieteniei si sanatatii", aruncarea la tinta si concursul fitness pentru sanatate), se vor distribui materiale informative cu beneficiile sportuli asupra sanatatii, fotografii cu mascote si motoare,  premii surpriza pentru fiecare activitate.

Parteneri Asociatia Dark Nights Constanta, Dobrogea TV si Catena.

 

16
FEB
2023
Programul National Hercules la Constanta

           In perioada 20 - 26 februarie 2023, Ministerul Sportului va desfasura Proiectul "HERCULES", in judetul Constanta, un program destinat atragerii copiilor catre sport, care va oferi elevilor cu varste intre 6 si 15 ani cursuri gratuite de initiere in diferite discipline. Obiectivul este de a deprinde copiii cu practicarea sportului si a-i aduce mai aproape de performanta.

          Elevii constanteni sunt invitati sa petreaca activ, gratuit, o saptamana de neuitat, in care distractia se va imbina cu miscarea si descoperirea tainelor urmatoarelor discipline sportive: baschet, gimnastica artistica, scrima, sah, tenis si volei, conform calendarului anexat.  Pentru aceasta a treia editie a proiectului, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta este implicata, in continuare, cu toate resursele pe care le detine, in dorinta de a deprinde copiii cu practicarea sportului. De asemenea, cursurile de initiere vor fi sustinute de antrenori cu o bogata experienta, in diferite intervale orare, copiii avand astfel posibilitatea de a incerca mai multe sporturi.

       ,,𝐴 𝑡𝑟𝑒𝑖𝑎 𝑒𝑑𝑖t𝑖𝑒 𝑎 𝑃𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐻𝑒𝑟𝑐𝑢𝑙𝑒𝑠 𝑛𝑢 𝑚𝑎𝑖 𝑟𝑒𝑝𝑟𝑒𝑧𝑖𝑛𝑡a 𝑜 𝑠𝑢𝑟𝑝𝑟𝑖𝑧a, 𝑐𝑖 𝑜 𝑝𝑟𝑜𝑚𝑖𝑠𝑖𝑢𝑛𝑒 i𝑛𝑑𝑒𝑝𝑙𝑖𝑛𝑖𝑡a, 𝑑𝑢𝑝a 𝑐𝑒 𝑎𝑚 𝑜𝑏𝑖s𝑛𝑢𝑖𝑡 𝑑𝑒𝑗𝑎 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑖𝑖 𝑐𝑢 𝑜𝑝𝑜𝑟𝑡𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑑𝑒 𝑎 𝑓𝑎𝑐𝑒 𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡 i𝑛 𝑣𝑎𝑐𝑎𝑛t𝑒𝑙𝑒 s𝑐𝑜𝑙𝑎𝑟𝑒. 𝐿𝑎 𝑒𝑑𝑖t𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑎𝑛𝑡𝑒𝑟𝑖𝑜𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑚 𝑎𝑣𝑢𝑡 𝑝𝑒𝑠𝑡𝑒 11.500 𝑑𝑒 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑖𝑐𝑖𝑝𝑎𝑛t𝑖 𝑙𝑎 𝑛𝑖𝑣𝑒𝑙 𝑛𝑎t𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 s𝑖 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑐𝑜𝑛𝑣𝑖𝑛𝑠 𝑐a 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑒𝑣𝑒𝑟𝑒𝑛t𝑎 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑐ℎ𝑒𝑖𝑎 𝑠𝑢𝑐𝑐𝑒𝑠𝑢𝑙𝑢𝑖. 𝑉𝑜𝑚 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑢𝑎 𝑠a 𝑜𝑓𝑒𝑟𝑖𝑚 𝑎𝑐𝑒𝑎𝑠𝑡a 𝑑𝑒𝑠𝑐ℎ𝑖𝑑𝑒𝑟𝑒 i𝑛 𝑓𝑖𝑒𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑣𝑎𝑐𝑎𝑛ta s𝑖 𝑠a 𝑎𝑡𝑟𝑎𝑔𝑒𝑚 𝑡𝑜𝑡 𝑚𝑎𝑖 𝑚𝑢𝑙t𝑖 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑖 𝑐a𝑡𝑟𝑒 𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡. 𝐸𝑠𝑡𝑒 𝑢𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡 𝑙𝑎 𝑐𝑎𝑟𝑒 t𝑖𝑛 𝑓𝑜𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑚𝑢𝑙𝑡 s𝑖 𝑐𝑟𝑒𝑑 𝑐a 𝑒𝑙 𝑝𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑟𝑖𝑏𝑢𝑖 𝑙𝑎 𝑐𝑟𝑒s𝑡𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑏𝑎𝑧𝑒𝑖 𝑑𝑒 𝑠𝑒𝑙𝑒𝑐t𝑖𝑒 s𝑖 𝑑𝑒 𝑝𝑒𝑟𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑛ta, 𝑑𝑎𝑟 s𝑖 𝑙𝑎 𝑜 𝑡a𝑛a𝑟a 𝑔𝑒𝑛𝑒𝑟𝑎t𝑖𝑒 𝑚𝑎𝑖 𝑎𝑐𝑡𝑖𝑣a s𝑖 𝑚𝑎𝑖 𝑠a𝑛a𝑡𝑜𝑎𝑠a. 𝑆𝑝𝑜𝑟𝑡𝑢𝑙 s𝑐𝑜𝑙𝑎𝑟 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑢𝑛 𝑝𝑖𝑙𝑜𝑛 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡 𝑎𝑙 𝑆𝑡𝑟𝑎𝑡𝑒𝑔𝑖𝑒𝑖 𝑁𝑎t𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑆𝑝𝑜𝑟𝑡 s𝑖 i𝑚𝑖 𝑑𝑜𝑟𝑒𝑠𝑐 𝑠a-𝑙 𝑑𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡a𝑚 i𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑢𝑎𝑟𝑒", a declarat Eduard Novak, Ministrul Sportului.

Lista disciplinelor sportive in care vor fi initiati copiii difera de la judet la judet, in raport cu resursele umane si facilitatile sportive existente la nivel local. Aceste informatii, precum si cele privind antrenorii, locatiile de desfasurare a cursurilor si modalitatile de inscriere sunt disponibile in documentul atasat si pe platforma creata in acest scop, la adresa:

www.proiectulhercules.ro.

http://www.proiectulhercules.ro/#start_inscriere

 

21
IUL
2022
Sport si distractie prin Programul National „HERCULES”

Ministerul Sportului duce mai departe initiativa de a imprieteni copiii cu miscarea si viata activa si sanatoasa, pentru a-i atrage catre sport

       In perioada 25 iulie - 19 august 2022, Ministerul Sportului va desfasura in premiera Proiectul "HERCULES", un program destinat atragerii copiilor catre sport, care va oferi elevilor cu varste intre 6 si 14 ani cursuri gratuite de initiere in diferite discipline.

      Pentru aceasta prima editie a proiectului, care va fi dezvoltat si permanentizat pe durata vacantelor scolare, Direcția Județeana Pentru Sport Și Tineret Constanța, alaturi de 31 directii judetene (Arad, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Caras Severin, Calarasi, Cluj, Covasna, Dambovita, Galati, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Timis, Tulcea, Vaslui si Vrancea), precum si Directia pentru Sport a Municipiului Bucuresti,  este implicata cu toate resursele pe care le detine, in dorinta de a deprinde copiii cu practicarea sportului.

        „Ideea acestui proiect nu este noua, am gandit-o inca de la inceputul mandatului meu, ca obiectiv major, si ma bucur ca ea prinde contur intr-un moment in care toata Romania, de la simpli cetateni, la guvernanti, este deschisa catre sport. Recentele performante mondiale care ne-au unit intr-o bucurie fara margini au creat emulatia perfecta pentru a da startul unui program pe care mi-l doresc de lunga durata. Miscarea, viata activa si sanatoasa, sportul practicat la nivelul copiilor si juniorilor sunt solutia pentru o Romanie sanatoasa, puternica si performanta. Fiecare copil poate fi un mic Hercules! Haideti la sport!" (Eduard Novak - Ministrul Sportului)

      Copiii constanteni sunt invitati sa petreaca activ, gratuit, zile de neuitat, in care distractia se va imbina cu miscarea si descoperirea tainelor mai multor discipline sportive: fotbal, judo, table, sporturi nautice, ciclism, oina, cricket, scrima, gimnastica artistica, caiac canoe, conform calendarului anexat. De asemenea, cursurile de initiere vor fi sustinute de antrenori cu o bogata experienta de la nivel local, in mai multe intervale orare, copiii avand astfel posibilitatea de a incerca mai multe sporturi.

        Resursele materiale necesare desfasurarii in bune conditii a proiectului sunt puse la dispozitie de Ministerul Sportului, care a alocat si va distribui in acest sens catre directiile subordonate bugetul destinat cheltuielilor de organizare.

Proiectul se bazeaza si pe o serie de colaborari institutionale la nivel local, incheiate intre Direcția Județeana Pentru Sport Și Tineret Constanța si Federatia Romana de Canotaj, Federatia Romana de Oina, Federatia Romana de Backgammon, Clubul Sportiv UNEFS Bucuresti, Clubul Sportiv Farul Constanta, Clubul Sportiv Pantheon Constanta, Asociatia Judeteana de Fotbal si Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, care vor sustine buna desfasurare a cursurilor si pregatirii, in conditiile unei depline sigurante.     

Lista disciplinelor sportive in care vor fi initiati copiii difera de la judet la judet, in raport cu resursele umane si facilitatile sportive existente la nivel local. Aceste informatii, precum si cele privind antrenorii, locatiile de desfasurare a cursurilor si modalitatile de inscriere sunt disponibile pe platforma creata in acest scop, la adresa: www.proiectulhercules.ro.

http://www.proiectulhercules.ro/#start_inscriere

Organizatorii isi propun ca un procent semnificativ dintre copiii care se vor inscrie si vor participa la cursurile de initiere sa continue practicarea disciplinelor sportive descoperite si sa se indrepte si catre performanta, legitimandu-se in cadrul cluburilor de profil de la nivel local.

Pentru recompensarea entuziasmului si a dorintei de a face sport, precum si a participarii active si dedicate la proiect, copiii vor primi materiale inscriptionate cu logo-ul proiectului, dar si diplome de recunoastere a meritelor sportive, care sa le aminteasca de momentele frumoase ale intalnirii cu HERCULES.

Obiectivele Proiectului „HERCULES":

- Cresterea numarului de copii participanti la activitatile sportive desfasurate in cadrul structurilor de profil din Romania;

- Cresterea gradului de participare la activitati sportive pentru copiii cu oportunitati reduse din punct de vedere socio-economic si cu dizabilitati;

- Cresterea numarului de evenimente si actiuni cu caracter sportiv pentru copii, la nivel judetean; 

- Stimularea activitatilor de voluntariat, ca instrument de sustinere si promovare a structurilor sportive de la nivel local;

- Cresterea gradului de constientizare a populatiei cu privire la beneficiile si oportunitatile de practicare a sportului in cadrul structurilor sportive;

- Intarirea capacitatii structurilor sportive de a selectiona sportivi din randul copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani.

In viitor, programul de initiere a copiilor in sport va fi permanentizat. Activitațile sportive din cadrul Proiectului "HERCULES"  se vor derula conform unui calendar special, care va fi elaborat in funcție de specificul zonei in care se va desfașura activitatea, de anotimp, precum și de infrastructura disponibila.

Programul de desfasurare a evenimentelor, precum si formularul de inscriere se gasesc in fisierele atasate.

 

Descarca fisier atasat: Formular inscriere Program Hercules
Descarca fisier atasat: Comunicat presa Program HERCULES
Pagini (76) Inapoi 1 2 3 4 ... Inainte Ultima