Acasa » Informatii generale » Presa » Comunicate de presa

Pagini (38) Prima Inapoi ... 13 14 15 16 17 ... Inainte Ultima
04
MAR
2013
Competitii in cadrul Cupei Coca Cola

Competitii incununate de competitivitate si fair-play in cadrul Cupei Coca Cola derulate la Constanta

           La sfarsitul acesta de saptamana s-au incheiat cele trei tururi preliminare ale proiectului Cupa Coca Cola, proiect in cadrul caruia Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta este partener activ, in special datorita faptului ca este un proiect dedicat, in egala masura, atat sportului, cat si tinerilor pasionati de sport!

       „Am fost foarte placut impresionati de toate echipele de liceu inscrise in concurs, pentru ca au manifestat competitivitate, fair-play si spirit competitional la un nivel extrem de ridicat! Sunt copii extrem de talentati, copii care au beneficiat si de suportul profesorilor lor care au stiut sa-i struneasca si sa-i determine sa aiba acea conduita sportiva ireprosabila pe care, uneori, chiar si sportivii profesionisti uita sa o aiba!", a declarat Mariana Tudora, consilier in cadrul departamentului sport al Directiei Judeteane pentru Sport si Tineret Constanta.

        Urmeaza la sfarsitul acesta de saptamana sa se deruleze jocurile in grup din care se va extrage campioana pe judet ce va concura in viitorul nu foarte indepartat la nivel regional si, ulterior, national, turnelul final organizandu-se la Bucuresti, in perioada 24 - 26 mai.

       „Au fost 21 de echipe inscrise in competitia din week-endul trecut, echipele calificate in grupa fiind urmatoarele: Liceul Tehnologic Lazar Edeleanu Navodari, Liceul Teoretic Traian, Liceul Teoretic Murfatlar si Liceul Tehnologic Ion Podaru Ovidiu, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta sustinand prin toate fortele asemenea initiative care promoveaza valorile competitionale, valorile sportive la un nivel atat de ridicat!, a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

Parteneri in derularea acestui proiect sunt: Ministerul Educatiei Nationale, Gazeta Sporturilor, InterSport, Vodafone Romania si Directiile Judetene pentru Sport si Tineret din fiecare judet.

27
FEB
2013
Comunicat de presa Cupa Coca Cola

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta este suporterul Cupei Coca Cola

        Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta sprijina initiativa salutara a Cupei Coca Cola, proiectul care promoveaza sportul-rege, fotbalul, competitia fair-play si valorile disciplinare pe care numai sportul le fixeaza!

„Era firesc ca si noi sa participam activ la procesul de promovare a acestui proiect, prin discutiile cu reprezentantii elevilor, prin sustinerea celor de la Cupa Coca Cola cu logistica necesara derularii acestui proiect si pe Constanta si, nu in ultimul rand, era firesc sa ne implicam in asemenea proiecte al caror concept imbina atat componenta sportiva, cat si pe cea de tineret!", a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al  Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

        In perioada 25 februarie - 30 martie 2013 echipele de baieti din tara inscrise in competitie se vor lupta intre ele in cele 21 de judete in care se organizeaza centre de joc, Constanta numarandu-se printre ele, pentru ca cele mai bune echipe sa mearga mai departe in competitie, in faza pe regiune. 

          Intre 19 aprilie - 12 mai 2013, echipele de baieti castigatoare din fiecare din cele 21 de judete in care se organizeaza centre de joc, in afara de capitala, se intrec pentru a fi cele mai bune din regiunea lor, programul competitional fiind urmatorul:
Regiunea 1: cu centrul de joc la Timișoara.
Regiunea 2: cu centrul de joc la Constanța.
Regiunea 3: cu centrul de joc la Targu Mures. 
Regiunea 4: cu centrul de joc la Iași.

Turnelul final se va organiza la Bucuresti in perioada 24 - 26 mai.

20
FEB
2013
Comunicat de presa "Calendarul demonstratiilor sportive de la City Park Mall"

          Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in parteneriat cu City Park Mall Constanta si cu Rotary Club Cetatea Tomis Constanta organizeaza in perioada 16 - 28 februarie 2013 un proiect care permite structurilor sportive sa isi promoveze sectiile pe ramuri sportive, ofertele derulate in aceasta perioada, dar si sa ofere mai multe detalii legate de activitatile lor direct celor interesati.

         „Ne-a bucurat faptul ca cei de la City Park Mall au raspuns pozitiv solicitarii nostre de-a le permite celor care se ocupa direct de sport si care pot oferi alternative de exersare a capacitatilor fizice tuturor celor care indragesc ideea de a performa prin sport, sa se manifeste prin demonstratii variate. Pot alege de la gimnastica ritmica, la scrima, tenis, volei, karate, fotbal si asa mai departe, mai mult decat atat, pot sta de vorba pe larg cu reprezentantii acestor structuri sportive pentru o informare corecta, in cunostinta de cauza!", a declarat directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta, domnul Claudiu Teliceanu.

Calendarul de demonstratii sportive pentru perioada imediat urmatoare este urmatorul:

21.02 LPS Constanta, incepand cu orele 18:00

22.02 CSS 1 Constanta, in intervalul 17:00 - 19:00, gimnastica ritmica si scrima

23.02 CSS 1 Constanta, incepand cu orele 17:00-CS Tenis TDC, incepand cu orele 18:00-CS Laguna Constanta, incepand cu orele 19:00

24.02 CS Laguna constanta, incepand cu orele 16:00 si Atemi Karate, incepand cu orele 17:00

26.02 - 27.02 CS Tenis TDC, in ambele zile demonstratiile incepand cu orele 18:00

28.02 CS Tenis Club Idu, incepand cu orele 18:00.

           „Ii asteptam pe toti cei interesati de sport sa participe la demonstratiile care se vor desfasura in City Park Mall in zona centrala, la parter, acolo unde este amenajata, de obicei, scena si sa le ofere copiilor lor sansa de a vedea ce sport ii atrage, cum au evoluat cei care performeaza de ceva vreme in cadrul unui club sportiv si sa stea de vorba cu reprezentantii acestor cluburi care sunt cei mai in masura sa-i informeze si sa-i sfatuiasca!", a mai declarat domnul Claudiu Teliceanu.

18
FEB
2013
Comunicat de presa "Fii corect! Fii responsabil! Prima clipa conteaza!"

         Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in parteneriat cu Asociatia Studentilor si Medicilor Voluntari, Crucea Rosie, Carrefour Constanta, Centrul Medical Provita, Centras Constanta, TEMCO Constanta si Tv Litoral lanseaza proiectul-pilot „Fii Corect! Fii Responsabil! PRIMA CLIPA CONTEAZA!", ce se va desfasura in perioada 1 februarie 2013 - 31 decembrie 2014.

          „Ne-am angrenat intr-un proiect extrem de provocator, in sensul in care ne dorim, alaturi de partenerii nostri, sa tragem un semnal de alarma in ceea ce priveste responsabilitatea sociala pe care trebuie sa ne-o asumam cu totii! Una din cele mai mari probleme ale societatii romane il constituie educatia medicala. De fiecare data cand vorbim, acuzam sistemul de urgenta: nu ajung ambulantele la timp, timpii de asteptare in departamentele de urgenta par foarte mari, multe persoane care au o sansa mor la domiciliu, pe strada sau la locurile de munca... Cu siguranta, sistemul este unul care are nevoie de standardele ridicate ale sistemelor de sanatate din tarile dezvoltate, dar, in egala masura, fiecare din noi este responsabil sa cunoasca ABC-ul simplu al acordarii primului ajutor, al stapanirii de sine si al interventiei intr-un timp scurt, dar atat de important in salvarea unei vieti!, a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

Proiectul-pilot isi propune trei obiective:

  • Cresterea nivelului de educatie in randul elevilor de liceu in ceea ce priveste acordarea primului ajutor.
  • Realizarea de echipe de voluntari de prim-ajutor in cadrul a doua licee din orasul Constanta si unul din orasul Medgidia.
  • Informarea comunitatii judetului Constanta prin infiintarea de puncte de informare in locatii intens circulate in ceea ce priveste importanta cunoasterii primului ajutor si cunoasterea notiunii de urgenta medicala.

          Prima etapa a proiectului a debutat in data de 16 februarie si a constat in formarea tinerilor voluntari ASMV in ceea ce priveste primul-ajutor. Aceasta etapa va cuprinde 10 module de curs a cate 3h fiecare, realizarea unui material video de 15 min si a unei prezentari PPS care sa includa imagini sugestive din care sa reiasa importanta cunoasterii notiunilor de prim-ajutor, iar in week-endul acesta, atat sambata, cat si duminica, la Hotelul Sport, s-au desfasurat primele doua module.

          "Este important sa intelegem notiunile de acordare a primului-ajutor atat pentru sanatatea societatii nostre, cat si pentru faptul ca, la un moment dat, s-ar putea sa atarne greu in balanta acest lucru raportat la viata unui seaman sau chiar si la propria noastra viata!", a mai declarat domnul Claudiu Teliceanu.

12
FEB
2013
Comunicat de presa "Cupa Academiei Navale Mircea cel Batran Constanta la inot"

          In perioada 9 - 10 martie 2013, se va desfasura in baza proprie a Academiei Navale Mircea cel Batran, Cupa la inot, eveniment in co-participare cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta.

          Grupul tinta vizat sunt elevii din liceele constantene, atat fete, cat si baieti, din clasele a XI-a si a XII-a. Probele de concurs pe care vor trebui sa le sustina in intentia de a castiga punctajul maxim vor fi 50 m liber si 50 m bras. "Sedinta tehnica si inscrierile in competitia de inot initiata de Academia Navala se vor face in data de 2 martie, incepand cu ora 9:00, la bazinul de inot al Academiei, obligatorie fiind si prezenta profesorului insotitor, nu doar al concurentului. Iar in zilele de 2 si 3 martie, in intervalul orar 9:30 - 12:00, se va permite accesul la bazin in vederea pregatirii elevilor participanti la competitie.

          Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta va sprijini acest proiect cu toate fortele, mai ales ca angreneaza si este dedicat tinerilor practicanti de sport, prin oferirea partii de logistica, arbitrilor de inot pentru monitorizarea competitiei, cupelor pentru castigatori si diplomelor pentru toti participantii! De asemenea, doresc sa mentionez faptul ca Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si-a propus ca obiectiv major pentru calendarul actiunilor pe 2013 sa fie co-partener si sa promoveze prin resurse proprii asemenea initiative, intrucat intelegem si ne asumam proiecte care sa promoveze sportul sub toate formele sale, dar si proiecte dedicate si implementate in folosul tinerilor, in egala masura!", a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

Pagini (38) Prima Inapoi ... 13 14 15 16 17 ... Inainte Ultima