Acasa » Informatii generale » Presa » Comunicate de presa

Pagini (38) Prima Inapoi ... 12 13 14 15 16 ... Inainte Ultima
21
MAR
2013
Comunicat de presa Cupa "Academia Navala Mircea cel Batran" - Natatie

        Ministerul Educatiei Nationale desfasoara in saptamana 1 - 5 aprilie 2013 programul Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", dedicat activitatilor educative extracurriculare si extrascolare (ANEXA la ordinul nr. 5635/31.08.2012 privind structura anului scolar 2012-2013). In spiritul acestei initiative Academia Navala ,,Mircea cel Batran" in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta organizeaza

Cupa Academia Navala „Mircea cel Batran" la natatie.

       Competitia se adreseaza elevilor din liceele constantene (clasele a IX-a, a X-a, a XI-a si a XII-a) si va avea loc in data de 03 aprilie 2013, incepand cu ora 09.30, la bazinul de inot al Academiei Navale ,,Mircea cel Batran". Inscrierile se vor face pana pe data de 29.03.2013 ora 12.00  la sediile Academiei Navale „Mircea cel Batran" sau Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.  Principalul obiectiv al concursului este de a constientiza necesitatea adoptarii unui stil de viata activ si sanatos, prin practicarea permanenta a sportului.

       Participantii la aceasta activitate vor vizita infrastructura Academiei Navale ,,Mircea cel Batran" - laboratoare de specialitate, simulatoare de ultima generatie, precum si  Nava Scoala "Mircea".

       Scopul programului „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!" este implicarea tuturor  elevilor si a cadrelor didactice in activitati care sa raspunda intereselor si preocuparilor diverse ale elevilor, sa puna in valoare talentele si capacitatile acestora in diferite domenii, nu neaparat in cele prezente in curriculumul national si sa stimuleze participarea lor la actiuni variate, in contexte nonformale.

        Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta este direct implicata in sustinerea sportului romanesc si cu aceasta ocazie ureaza tuturor participantilor la aceasta competitie rezultate favorabile si aprecieri pentru calitatile si efortul depus. 

Vino sa-ti sustii din public prietenii sau colegii care vor profita de ocazia de a-si reprezenta liceul  intr-o competitie ce isi propune sa se inscrie in seria activitatilor cu traditie dedicata sportului pentru toti.

Persoane de contact:

Cdor.conf.univ.Dr. Virgil Ene - Voiculescu, tel. 0741022296

Consilier: Resit Emiran, tel. 0722719288, DJST fax -  0241.617021

20
MAR
2013
Comunicat de presa Metodologie Finantare 2013

           Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta informeaza comunitatea locala a organizatiilor neguvernamentale pentru tineret si de tineret faptul ca Ministerul Tineretului si Sportului a adoptat prin Ordinul cu numarul 355 din 12 martie 2013, Metodologiile de Finantare pentru derularea proiectelor de tineret cu finantare exclusiva din partea Guvernului Romaniei.

           Metodologiile de finantare stabilesc cadrul normativ cu privire la modalitatile de finantare a Organizatiilor Studentesti precum si Organizatiilor Nonguvernamentale, ansamblul normativ de organizare si desfasurare a Concursurilor National de Proiecte si Concursurilor Locale de Proiecte, finantarea si raportarea catre finantator a documentelor financiare.

Acestea pot fi descarcate atat de pe http://www.dsjconstanta.ro/menu/metodologie-finantare_300.html, cat si http://www.anst.gov.ro/stiri/noutati/786_metodologii---tineret-2013.html

18
MAR
2013
Comunicat de presa Campionat Judetean Minihandbal

        Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in parteneriat cu Asociatia Judeteana de Handbal a organizat in perioada 16 - 17 martie 2013, la Medgidia, Campionatul Judetean de Minihandbal, masculin si feminin, pentru categoria de varsta 6 - 10 ani.

        „Ca si co-organizatori, ne-a onorat participarea unui numar atat de mare de tineri sportivi! Au fost peste 260 de copii participanti, implicarea lor in competitia sportiva fiind ireprosabila, acest lucru datorandu-se in mare parte profesorilor care-i indruma! Tin sa le multumesc pentru implicarea lor totala in viata copiilor pe care-i formeaza! Copiii au dat dovada de fair-play, de corectitudine in joc si au dat competitiei acea nota de bucurie nemarginita pe care ar trebui s-o regasim si in competitiile celor mari, indiferent de felul competitiei!", a declarat domnul Claudiu Daniel Teliceanu, directorul executiv al DJST Constanta.

La Campionatul Judetean de Minihandbal, au participat urmatoarele echipe:

 • CS Happy Kids 2010 Medgidia (2 echipe masculin, prof. Deliorga Ionut si 2 echipe feminin, prof. Ciorba Nicu)
 • CSS Medgidia (1 echipa masculin), prof. Cazan Ionut
 • CSS 1 Constanta (2 echipe masculin, prof. Ilie Lacramioara si 2 echipe feminin, prof. Damian Roxana)
 • CS Axiopolis Cernavoda (2 echipe masculin, prof. Menasan Arthur si 1 echipa feminin, prof. Raducan Gabriela)
 • CS Olimpic Constanta (2 echipe masculin si 1 echipa feminin), prof. Mihai Dumitru
 • HCM Constanta (2 echipe masculin), prof. Murtaza Enis.
 • CS Laguna (1 echipa masculin), prof. George Pavel

Echipele calificate la faza pe euroregiune:

 • CS Happy Kids 2010 Medgidia (1 echipa masculin si 1 echipa feminin)
 • CSS 1 Constanta (1 echipa masculin si 1 echipa feminin)
 • CS Axiopolis Cernavoda (1 echipa masculin si 1 echipa feminin)
 • CS Olimpic Constanta (1 echipa feminin)
 • CS Laguna (1 echipa masculin).

       Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta a sustinut acest proiect prin finantarea premiilor si prin oferirea baremului de arbitraj.

12
MAR
2013
Comunicat de presa Concurs de graffiti - "Constanta - Scoala Mea"

         Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, in parteneriat cu Universitatea „Andrei Saguna" Constanta, Inspectoratul Scolar Judetean Constanta si Colegiul National de Arte „Regina Maria" Constanta isi propun sa organizeze in perioada 01 - 05 aprilie 2013, cu ocazia saptamanii  - «Sa stii mai multe, sa fii mai bun!», concursul de graffiti: „Constanta - Scoala Mea".

         Cu prilejul organizarii acestei manifestari, va invitam in ziua de joi 14 martie, orele 14:30 la sediul Universitatii „Andrei Saguna", la conferinta de presa ce va avea loc in vederea informarii si a stabilirii elementelor finale de organizare ale acestui eveniment cu partenerii implicati.

05
MAR
2013
Cupa Academiei Navale Mircea cel Batran

Cupa „Academiei Navale Mircea cel Batran" la cateva zile distanta de debut

        Doar cateva zile ne mai despart de debutul primei editii a Cupei "Academia Navala Mircea cel Batran", manifestare sportiva pregatita pentru elevii claselor a XI-a si a  XII-a din liceele constantene, proiect derulat la initiativa Academiei Navale ,,Mircea cel Batran" in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si Inspectoratul Scolar Judetean.

        Cupa "Academia Navala Mircea cel Batran" isi propune sa se inscrie in seria activitatilor cu traditie dedicata sportului pentru toti si are drept scop  constientizarea necesitatii adoptarii unui stil de viata activ si sanatos, prin practicarea permanenta a sportului. „Sesizez, in toate competitiile sportive carora ne-am alaturat si anul trecut, dar si in acest an, ca participantii, sportivi de performanta sau nu, pun accentul din ce in ce mai vizibil pe fair-play in competitia sportiva si pe respectul partenerilor de joc, iar acest lucru nu inseamna altceva decat ca sportul educa, sportul instruieste si formeaza oameni frumosi, oameni verticali!", a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

        Evenimentul va avea loc in perioada 09 - 10 martie 2013, incepand cu orele 09:30, la bazinul de inot situat in cadrul Academiei Navale "Mircea cel Batran", iar inscrierile se pot face pana in data de 07.03.2013, ora 12:00,  la Academia Navala Mircea cel Batran sau Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta. Persoanele de contact sunt Cdor.conf.univ. dr. Virgil Ene - Voiculescu, tel. 0741022296 si Consilier Resit Emiran, tel. 0722719288

        Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta este direct implicata in sustinerea sportului romanesc si, cu aceasta ocazie, ureaza tuturor participantilor la aceasta competitie rezultate favorabile si aprecieri pentru calitatile si efortul depus.

Pagini (38) Prima Inapoi ... 12 13 14 15 16 ... Inainte Ultima