Acasa » Informatii generale » Presa

Pagini (67) Prima Inapoi ... 5 6 7 8 9 ... Inainte Ultima
29
OCT
2013
Comunicat de presa Scoala de Afaceri

            Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in colaborare cu ONG-ul CENTRAS Constanta, Consiliul Judetean al Elevilor Constanta si Inspectoratul Scolar Judetean Constanta desfasoara in perioada 28 octombrie - 31 octombrie 2013 diferite activitati cu caracter educativ nonformal sub egida Scolii de Afaceri".

          Activitatile vor avea caracter informativ - formativ si se vor axa pe perspectivele antrenprenoriale pe care Statul roman le ofera tinerilor prin implementarea de programe.

         „Grupul tinta care va participa la actiunile Scolii de Afaceri va fi format din cel putin 50 de tineri din urmatoarele unitati: Grup Scolar Industrie Alimentara Constanta, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida" Constanta, Colegiul Tehnic „Vasile Parvan" Constanta, tinerii fiind informati in ceea ce priveste: procedurile de infiintare a unui ONG, SRL sau PFA, avantaje si dezavantaje ale acestor forme de asociere, prezentarea unui plan de afaceri si simularea completarii unui plan de afaceri. Sunt informatii extrem de utile pentru ei in spectrul socio-economic actual, mai ales ca exista o tendinta accentuata a tinerilor raportata la cel putin ultimii doi ani de a-si deschide afaceri proprii, sub diverse forme sau de a se implica in mediul privat de afaceri!", a declarat domnul Claudiu Teliceanu, director executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

          In egala masura, prin implicarea tinerilor in aceste activitati si prin exercitii aplicative, acestia vor putea sa realizeze modelul tip al antreprenorului asa cum ei il vad, vor intocmi schite de planuri de afaceri, vor deprinde diferite abilitati necesare intocmirii unui act constitutiv sau statut si vor asimila procedura de infiintare a unui SRL.

23
OCT
2013
Comunicat de presa "Capidava, Cetatea lui Dapyx"

            Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in colaborare cu Asociatia „Romania, Casa Dacilor" deruleaza in localitatea Topalu - Capidava activitati de educare nonformala care stau la baza proiectului: „Capidava - Cetatea lui Dapyx". In acest sens, s-a urmarit implicarea a 15 tineri voluntari, timp de 4 zile, in activitati de istorie experimentala prin participarea la 4 ateliere de lucru - istorie, arheologie, traseu de tip treasure -hunting si teatru antic.

           Astfel, tinerii participanti pot experimenta modul simplu de trai al geto-dacilor, li se prezinta istoria cetatii, precum si legendele cu privire la regele get Dapyx, dar si primele lupte cu Imperiul Roman. In egala masura, vor trebui sa parcurga trasee de tip treasure-hunting (cautarea in contra timp a unor „comori" geto- dace in Cetate), dar si sa se implice in diferite ateliere: tras cu arcul, manuirea unor arme de tip geto-dace (sica, cosor, fallux) si olarit.

           In cadrul proiectului se vor realiza materiale informative cu privire la diferite aspecte retinute din legendele localitatii Capidava, se vor prezenta armele de lupta ale dacilor, modul lor de viata, dar si Legenda Regelui Get Dapyx si sacrificiul acestuia.

              Atelierele vizeaza trairea unor experiente cat se poate de pozitive, incercandu-se implicarea tinerilor in activitati traditional mestesugaresti aproape disparute din peisajul romanesc, precum olaritul si pielaritul, confectionarea de haine din piei de animale. Tinerii experimenteaza realizarea armelor de lupta prin realizarea unor simulari in fata cuptorului, iar prin teatru antic si trasul cu arcul la tinta vor putea sa recreeze diferite momente de petrecere a timpului liber din viata geto-dacilor. 

Proiectul „Capidava - Cetatea lui Dapyx" va lua sfarsit pe data de 28 octombrie.

22
OCT
2013
Conferinta de presa Miercuri 23.10.2013

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta ši Spitalul Privat Isis, in parteneriat cu Primaria Municipiului Constanta si Serviciul Politiei Rutiere Constanta organizeaza evenimentul ciclist:

"Constanta pedaleaza".    

Conferinta de presa a evenimenului va avea loc pe data de 23 mai 2013 orele 10:30 la Lake View, etajul I.

17
OCT
2013
Comunicat de presa "Cupa Toamnei la Atletism"

           Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta sprijina initiativa Clubului Sportiv Scolar Medgidia care, in parteneriat cu Federatia Romana "Sportul pentru toti", organizeaza duminica, 20 octombrie 2013, Cupa "Toamnei" la atletism.

           Competitia se adreseaza copiilor din ciclul primar sub egida "Start la campioni"si se va desfasura in Complexul "Iftimie Ilisei" din Medgidia.

           "Cupa toamnei la atletism" va fi o sarbatoare sportiva dedicata reinfiintarii sectiei de atletism din cadrul CSS Medgidia. In egala masura, competitia va fi onorata de prezenta vicepresedintelui FR "Sportul pentru toti", domnul Alin Larion, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, alaturi de CSS Medgidia, acordand, cu aceasta ocazie, premii tuturor participantilor. Le dorim tuturor "start la campioni" si succes in marcarea unor rezultate spectaculoase!", a declarat domnul Claudiu Daniel Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

16
OCT
2013
Comunicat de presa "Ce castig daca sunt voluntar?"

              Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta alaturi de Asociatia Stundentilor si Medicilor Voluntari, avandu-i alaturi ca parteneri pe: Carrefour Constanta, Centrul Medical Provita 2000, Sensation Media Grup, Temco Constanta, Restaurantul GattaNera, Scoala Auto Pif si Cuget Liber, va propun proiectul „Ce castig daca sunt voluntar?".

           Acest proiect a castigat locul I la concursul local de proiecte organizat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si isi propune ca, in perioada 2 septembrie - 10 decembrie 2013, sa atinga urmatoarele obiective:

-  Realizarea unui spot cu durata de 30 de sec, dar si a unui documentar cu durata de 1h prin care sa reiasa ce poate castiga un tanar prin activitatea de voluntariat.

-  Informarea a 5000 de tineri din judetul Constanta in ceea ce priveste importanta voluntariatului, informarea realizandu-se prin sesiuni de comunicare, mese rotunde cu tinerii, proiectii, distribuire de materiale informative, implicarea in diferite activitati ale Asociatiei Studentilor si Medicilor Voluntari

-  Realizarea unei tabere de voluntariat cu tematica "Ce castig daca sunt voluntar in cadrul Asociatiei Studentilor si Medicilor Voluntari?". In cadrul taberei, se vor selectiona 5 noi voluntari care s-au implicat activ pe tot parcursul proiectului si vor fi introdusi in ceea ce inseamna Asociatia Studentilor si Medicilor Voluntari, unde pot invata despre oportunitatile de cariera si adaptare sociala ce li se ofera daca activeaza in cadrul Asociatiei Studentilor si Medicilor Voluntari. Informatii legate de Asociatia Studentilor si Medicilor Voluntari puteti gasi pe pagina de Facebook (www.facebook.com/asmv.ong) unde veti fi informati despre toate activitatile derulate si unde vor fi postate materiale (clipuri, spoturi, poze, materiale informative) in mod constant.

           „Asociatia Studentilor si Medicilor Voluntari este o organizatie non-profit infiintata in 2007, la initiativa unor tineri medici si studenti care si-au propus dezvoltarea pe plan local a unui grup informativ care sa promoveze conceptul de sanatate in randul tinerilor si sa-i ajute la perfectionarea in domeniul pregatirii studentilor la medicina. Intregul proiect, „Ce castig daca sunt voluntar?", este finantat de catre Ministerul Tineretului si Sportului prin Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si a fost unul dintre cele mai bune proiecte depuse la noi anul acesta, in special datorita faptului ca isi propune sa educe si sa informeze tinerii in privinta conceptului de „voluntariat" in Romania, concept despre care, din pacate, tinerii nu cunosc indeajuns de mult!", a declarat domnul Claudiu Daniel Teliceanu, director executiv in cadrul Directiei pentru Sport si Tineret Constanta.

Pagini (67) Prima Inapoi ... 5 6 7 8 9 ... Inainte Ultima