Acasa » Informatii generale » Presa » Comunicate de presa

Pagini (38) Prima Inapoi ... 30 31 32 33 34 ... Inainte Ultima
31
OCT
2008
Comunicat de presa JMN - Vineri 31.10.2008
 

In organizarea Agentiei Nationale pentru Sport, la Poiana Brasov, au avut loc in perioada 29-31.10.2008 lucrarile Comitetului de Administratie al Jocurilor Marii Negre, avand in vedere ca presedintia apartine in aceasta perioada Romaniei, desemnata si gazda a editiei a doua.

Au luat parte la lucrari membrii Comitetului de Administratie din Albania, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Grecia, Moldova, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina si Romania, tema principala a reuniunii constituind-o analiza stadiului pregatirilor pentru desfasurarea editiei a doua a Jocurilor Marii Negre, editie programata a avea loc in Romania, la Constanta, in 2010.

Se estimeaza participarea a aproximativ 3 000 de sportivi si tehnicieni din 12 tari, motiv pentru care implicarea administratiei locale este esentiala.

De altfel, la lucrarile Comitetului de  Administratie au luat parte si doi reprezentanti ai Constantei, Cristian Zgabercea - director al Directiei Cultura, Sport, Invatamant din cadrul Consiliului Judetean Constanta - si Elena Frincu - director, Directia pentru Sport a Judetului Constanta - ambii facand o elocventa si entuziasta pledoarie pentru sportul constantean, pentru capacitatea acestuia de fi o gazda de top. «Suntem onorati ca avem posibilitatea sa gazduim Jocurile Marii Negre, fiind siguri ca orasul nostru, ca si judetul, se va ridica la nivelul asteptarilor. Constanta este un centru economic, cultural si sportiv foarte puternic, rezultatele obtinute de reprezentantii nostri fiind de nivel international si in plan organizatoric si competitional», a spus Cristian Zgabercea, in timp ce Elena Frincu a adaugat : «Misiunea pentru echipa sportiva a Constantei este deosebit de onoranta, dar cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta - Presedinte Nicusor Daniel Constantinescu si a Consiliului Local Constanta - Primar Radu Stefan Mazare, al Agentiei Nationale pentru Sport, al celorlati entuziasti suporteri din sectorul privat vrem sa credem ca totul o sa fie la inaltime, chiar daca ne aflam la nivelul ... Marii. Costanta este o mare consumatoare de sport, iar organizarea celei de a doua editii a Jocurilor Marii Negre se constituie intr-o provocare de substanta. Crezand, insa, ferm in forta sportului constantean, sunt convinsa ca totul va fi o reusita».

Urmatoarea reuniune a Comitetului de Administratie va avea loc la Constanta, in prima parte a anului 2009.

31
OCT
2008
Comunicat de presa - Vineri 31.10.2008
 

Directia pentru Sport a Judetului Constanta multumeste consilierilor judetului, care in sedinta Consiliului Judetean din 24.10.2008 au aprobat in unanimitate (30 de voturi) Proiectul Judetean - „Sportul un element al culturii".

         Cu siguranta obiectivele propuse de noi:

• Cresterea nivelului de educatie, de socializare si a starii de sanatate a populatiei tinere (copii, elevi, studenti) prin practicarea educatiei fizice si a sportului.

• Perfectionarea organizarii si functionarii sistemului national de educatie fizica si sport.

• Ameliorarea potentialului psiho-biomotric si intelectual al populatiei tinere prin dezvoltarea activitatilor de educatie fizica scolara si universitara.

• Dezvoltarea activitatilor sportive scolare si universitare, in cadrul asociatiilor sportive scolare si universitare constantene precum si in unitatile scolare in care este organizat invatamantul sportiv integrat si suplimentar.

• Dezvoltarea activitatilor din cadrul programului „Sportul pentru Toti" la nivelul judetului Constanta conform HG „Miscare pentru Sanatate".

• Elaborarea unor programe speciale pentru dezvoltarea activitatilor sportive in mediul rural, in corelatie cu programele nationale de dezvoltare rurala la nivelul judetului Constanta.

• Formarea si perfectionarea resurselor umane din domeniul educatiei fizice si a sportului.

• Utilizarea eficienta a fondurilor publice pentru finantarea proiectului judetean Sportul „un element al culturii"

• Promovarea valentelor cultural - educative ale sportului si educatiei fizice, a spiritului de toleranta si fair-play.

• Promovarea masurilor de prevenire, de educatie si de sanctionare a actelor de dopaj si violenta in sport.

• Dezvoltarea relatiilor si schimburilor internationale in domeniul educatiei fizice si a sportului, in concordanta cu politica externa a judetului Constanta

pot fi indeplinite de catre populatia scolara si tinerii judetului Constanta, care beneficiaza in acest judet de o munca in echipa a administratiei locale cu administratia sportiva.

         Partenerii acestui proiect: Inspectoratul Scolar Judetean, Primaria Municipiului Constanta, Primariile municipale, orasenesti si comunale din judetul Constanta, Comisia de Educatie Sportiva, Asociatiile Judetene pe Ramura de Sport, Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Ovidius Constanta, Directia de Sanatate Publica a Judetului Constanta, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Serviciul Judetean de Ambulanta, Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta, Politia Rutiera Constanta, Politia Locala, Cluburile Sportive Scolare si Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru, alte structuri sportive din judet, Mass-media locala si centrala sunt pregatiti sa-l implementeze la nivelul judetului Constanta.

         Deja „Cupa Consiliului Judetean" a inceput si este rezervata elevilor din invatamantul preuniversitar, clasele      V-VIII.

09
OCT
2008
Comunicat de presa - Joi 09.10.2008
 

Directia pentru Sport a Judetului Constanta in parteneriat cu Consiliul Judetean Constanta, Primaria Municipiului Constanta si Inspectoratul Scolar Judetean Constanta organizeaza:

 Cupa Consiliului Judetean editia IV.

In urma sedintei tehnice si a tragerilor la sorti care au avut loc azi,  09 octombrie 2008, am constatat cu bucurie faptul ca numarul de unitati scolare inscrise in competitie a crescut fata anii precedenti, ajungandu-se la un numar record de 86 de unitati scolare reprezentand 53 de localitati din tot judetul Constanta. De asemenea numarul  echipelor inscrise in competitie a crescut de la 146 editia precedenta la 237 in acest an.

Competitiea va incepe in data de 18 octombrie urmand a se incheia in pragul sarbatorilor de iarna. La sedinta au fost prezenti: domnul Cristian Zgabercea - director al Directiei Cultura, Invatamant, Sport din cadrul Consiliului Judetean Constanta, domnul Sorin Cernaianu - inspector de specialitate in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Constanta dar si presedinti si directori executivi ai asociatiilor judetene de atletism, baschet, handbal, fotbal, oina, rugby si volei.

19
SEP
2008
Comunicat de presa - Vineri 19.09.2008
 

Cu ocazia Anului European al Dialogului Intercultural, Institutia Prefectului - Judetul Constanta, Consiliul Judetean Constanta, Primaria Municipiului Constanta si Directia pentru Sport a Judetului Constanta isi propun sa omagieze personalitatile sportive romane si pe cele apartinand comunitatilor etnice din Judetul Constanta care, in decursul anilor, au avut o contributie remarcabila la afirmarea sportului romanesc in lume.

Festivitatea de premiere va avea loc la Teatrul National de Opera si Balet „Oleg Danovski" din Constanta (str. Mircea cel Batran nr. 97), in data de 27 septembrie 2008, de  la ora  11.00.

13
SEP
2008
Comunicat de presa - Sambata 13.09.2008
 

La initiativa Federatiei Romane de Sah, Directia pentru Sport a Judetului Constanta, Asociatia Judeteana de Sah si Clubul Sportiv Palatul Copiilor organizeaza luni 15.09.2008 orele 15.00 - 17.00 la mesele de sah de la City Mall o intalnire cu cei care vor sa-si verifice cunostintele in jocul de sah.

Vor avea parteneri copii legitimati ai clubului Palatul Copiilor, antrenor Claudiu Iordache.

Jucatorii vor primi dulciuri si racoritoare.

Aceasta actiune organizatorii doresc sa o dedice deschiderii anului sportiv scolar 2008/2009, iar finantarea va fi asigurata de Directia pentru Sport a Judetului Constanta si Asociatia Presei Sportive.

Va asteptam cu drag!

Pagini (38) Prima Inapoi ... 30 31 32 33 34 ... Inainte Ultima