Acasa » Informatii generale » Presa » Comunicate de presa

Pagini (37) Prima Inapoi ... 24 25 26 27 28 ... Inainte Ultima
Comunicat de presa Vineri 21.01.2011

Cu ocazia zilei de 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Romane, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta organizeaza in parteneriat cu Asociatia Gruparilor de Tineret, Scoala Mihai Viteazu, Clubul Sportiv Admar Costinesti, Liceul cu Program Sportiv, Primaria Tuzla, Primaria Municipiului Constanta, Consiliul Judetean Constanta, Primaria Techirghiol, Inspectoratul Judetean Constanta, Asociatia Judeteana de Handbal, Asociatia Judeteana de Sah:

„Cupa Unirii la tenis de masa, sah, minihandbal, haltere"

Dupa urmatorul program:

- 24.01, ora 09,30  Sala Tuzla - Cupa „24 Ianuarie"- tenis de masa    Open

- 24.01, ora 09,00  Scoala „M.Viteazu" - „Sahul - gimnastica mintii"    Open

- 24.01, ora 13,30  Sala LPS - Cupa „24 Ianuarie" - tenis de masa      Open

- 22.01, ora 09,30  Sala Techirghiol - Campionat Judetean de Minihandbal Copii

- 22-23.01, ora 12,00 „Ecoligizarea Parcului Tabacariei" - Asociatia Grupurilor de Tineret

Comunicat de presa Joi 20.01.2011

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, reprezentant al Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret invita pe aceasta cale Organizatiile Neguvernamentale de si pentru Tineret din Judetul Constanta la Conferinta Nationala - Anul European al Voluntariatului 2011 in Romania care va avea loc vineri, 4 februarie 2011, in Bucuresti la sediul Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret din Str. Vasile Conta, nr. 16, Etaj 8.

Anul 2011 a fost declarat Anul European al Voluntariatului in Uniunea Europeana si este dedicat celor 100 de milioane de cetateni ai Uniunii Europene implicati in activitati de voluntariat si celor care doresc sa li se alature, celor care ii sprijina si celor care beneficiaza de implicarea, energia si entuziasmul acestora.

Aproximativ 4 milioane dintre ei sunt romani, potrivit Barometrului European din mai 2010. Conferinta nationala este primul eveniment din calendarul oficial de activitati dedicate Anului European al Voluntariatului 2011 in Romania si va reuni reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale care implica voluntari, voluntari, institutii publice care lucreaza cu voluntari sau care au competente in sprijinirea activitatilor de voluntariat, institutii publice si private care finanteaza activitati de voluntariat, reprezentanti ai companiilor care sprijina implicarea angajatilor in programe de voluntariat.

Participantii vor dezbate teme de interes pentru miscarea de voluntariat din Romania in cadrul a 4 grupuri de lucru tematice: Recunoasterea competentelor dobandite prin voluntariat, Definitie si cadrul legal pentru voluntariat, Codul etic al organizatorilor activitatilor de voluntariat, Voluntariatul sprijinit de angajator si responsabilitatea sociala corporatista.

Organizatorii ofera un numar limitat de burse pentru participare care acopera cazarea si transportul, potrivit detaliilor din formularul de inscriere. Bursele se acorda in ordinea primirii solicitarilor pe baza formularului de inscriere.

Inscrierile se fac pana vineri, 28 ianuarie 2011, prin trimiterea formularului de inscriere completat la adresa aev2011@voluntariat.ro.

Comunicat de presa Marti 18.01.2011

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, reprezentant al Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret in teritoriu, va informeaza pe aceasta cale despre posibilitatea tanarului cu varsta cuprinsa intre 14 si 26 de ani, indiferent de situatia sa sociala si cel cu varsta intre 26 si 30 de ani avand calitatea de student/cursant masterat sau doctorand de a intra in posesia cardului Euro 26.

Cardul Clasic Euro 26 reprezinta un instrument care faciliteaza posesorului de a beneficia de diferite reduceri de maxim 75% la diferite produse si servicii, in 42 de state atat in cele 27 de state membre ale Uniunii Europene dar si in 15 state partenere ale Uniunii Europene pe diferite programe care au ca obiect de activitate tineretul.

Pentru a intra in posesia unui astfel de card, tanarul solicitant va trebui sa se adreseze fie Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta, fie Organizatiilor Neguvernamentale de Tineret partenere Directiei.

Detalii cu privire la acest card, gama de produse si servicii precum si operatorii economici nationali si internationali le veti gasi atat pe site-ul http://www.euro26.ro/, cat si la sediul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta de pe Str. Ion Banescu, Nr.2, Constanta.

NOI
Comunicat de presa Vineri 19.11.2010

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta desfasoara proiectul "Viitorul iti apartine" in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, AJOFM Constanta si Centrul de Informare Comunitara "Europe Direct" Constanta.

Prin acest proiect Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta cu sprijinul partenerilor si colaboratorilor sai isi propune sa informeze tinerii constanteni cu privire la mobilitatea si avantajele oferite de piata fortei de munca din Romania si Uniunea Europeana.

Astfel, prin intermediul celor doi colaboratori, tinerii vor primi informatii cu privire la urmatoarele aspecte:

- diferite forme de sprijin tinerilor absolventi atat in ceea ce priveste sursa de finantare pentru eventuale forme de afaceri;

- existenta sprijinului financiar sub forma indemnizatiei de somaj;

- participarea la diferite cursuri, consiliere de specialitate privind orientarea profesionala si incadrarea pe piata fortei de munca;

- reteaua EUROES cu privire la locurile de munca vacante existente la nivel comunitar.

Activitatile vor consta in informarea tinerilor aflati in an terminal, pentru inceput din cadrul a 7 unitati de liceu, dupa cum urmeaza:

1. Colegiul Comercial "Carol I"

2. Colegiul Na'ional "Mihai Eminescu"

3. Liceul Teoretic "Traian"

4. Colegiul Tehnic "Tomis"

5. Liceul Teoretic "Decebal"

6. Grup Scolar "C.A. Rosetti"

7. Grup Scolar "George Emil Palade".

In final, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret va oferi tinerilor informatii cu privire la fenomenul neguvernamental, surse de finantare cu aplicatie directa de catre ONGT, pasii pe care trebuie sa ii indeplineasca un grup informal pentru a deveni o organizatie neguvernamentala.

OCT
Comunicat de presa Luni 25.10.2010

Urmare reorganizarii la nivel institutional, prin aplicarea prevederilor Hotararii de Guvern cu numarul 776/2010, a luat nastere Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta prin comasarea Directiilor Judetene pentru Sport si Tineret.

Avand in vedere obiectivele institutiei noi create de a asigura sprijin de specialitate pentru realizarea de programe de si pentru tineret; de a colabora, coopera si dezvolta parteneriate cu persoane fizice si juridice, in vederea indeplinirii obiectivelor in domeniile sportului si tineretului; de a oferi informatii si consiliere in domeniul sportului si tineretului; va invitam, sa luati parte in cadrul unei intalniri la o dezbatere avand ca tema "Tineretul constantean, perspective de viitor!".

Problemele abordate in cadrul acestei intalniri:

1. Prezentarea participantilor - ONGT-uri constantene;

2. Prezentarea Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, obiectivele Autoritatii;

3. Asociativitatea in randul tineretului constantean;

4. Stabilirea unor principii de colaborare in vederea implementarii in viitorul apropiat de diferite proiecte de si pentru tineret

5. Probleme ale tinerilor si organizatiilor de tineret constantene;

6. Relatia ONGT-urilor constantene cu institutiile si autoritatile publice locale;

7. Oferirea de consiliere/suport din partea Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta in redactarea/implementarea de proiecte pentru tineret;

8. Asteptari ale Organizatiilor Neguvernamentale  de Tineret si ale grupurilor informale de tineri de la Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta.

9. Altele.

Intalnirea va avea loc in data de 26 octombrie 2010, ora 11.00, Sala Panoramic, Hotel BULEVARD, B-dul Mamaia, nr. 294 la care vor participa, reprezentanti ANST si ai autoritatilor locale.

Pagini (37) Prima Inapoi ... 24 25 26 27 28 ... Inainte Ultima