Acasa » Informatii generale » Presa

Pagini (67) Prima Inapoi ... 13 14 15 16 17 ... Inainte Ultima
22
APR
2013
Comunicat de presa Clubul Nautic Roman

           Miercuri, 24.04.2013, ora 13, Colegiul National "Mihai Eminescu" va organiza un briefing de presa, cu ocazia inaugurarii Simulatorului de navigatie cu vele in cadrul cabinetului de informatica, polifunctional.

           Cu aceasta ocazie, dorim sa punem in valoare Parteneriatul initiat de Colegiul National "Mihai Eminescu" si de Asociatia "Clubul Nautic Roman", cu Inspectoratul Scolar Judetean, Constanta si cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret, Constanta, avand ca obiectiv promovarea yachtingului ca sport specific zonei noastre geografice, in randul tinerilor si in special in randul elevilor din invatamantul preuniversitar.

          Odata cu instalarea  noilor echipamente performante si a interconectarii la reteaua de internet a Cabinetului de informatica, pe cele 30 de computere a fost instalat softul simulatorului de navigatie cu vele, ,,Sail Simulator 5 Deluxe", donat Clubului Nautic Roman de firma GMB Computers. Astfel, noul Cabinet de informatica a devenit deopotriva si un veritabil simulator de navigatie, destinat initierii , dar si perfectionarii in tehnica manevrarii velelor, fiind pus la dispozitia elevilor de la Colegiul National ,,Mihai Eminescu" si de la Scoala Generala nr. 2, dar si din alte scoli si chiar cluburi sportive publice, care doresc sa se perfectioneze.

         De altfel, clasa a XI-a B a Colegiului National ,,Mihai Eminescu"desfasoara de doi ani, in cadrul unui curs optional, activitati care sa le permita elevilor initierea in probleme de navigatie si yachting, in vederea sustinerii examenului pentru obtinerea permisului de conducator de ambarcatiuni de agrement.

La aceasta activitate ne vor onora cu prezenta:  

Mihai Orzan, Director executiv adjunct, Directia  Judeteana pentru Sport si Tineret, Constanța 

Conf. univ. dr. Raducu Popescu,  Inspector Scolar General al Inspectoratului Scolar Judetean, Constanța

Comandor  Tiberiu Istrate,  Directorul Centrului Informatic de Simulare și Evaluare(C.I.S.E.)  din subordinea  Statului Major al Fortelor Navale 

Prof. univ. dr. Andrian Mihei, Director General al  Autoritatii Navale Romane

Prof. univ. dr. Petru Bordei, Presedintele Senatului  Universitatii "Ovidius"

Prof. univ. dr. ing. Gheorghe Samoilescu, Prorector al Academiei Navale "Mircea cel Batran"

Conf. univ. dr. Dan Iliescu,  Prodecan al  Facultatii de Medicina,  Universitatea "Ovidius"

Conf. univ.dr. Axelerad Daniel Docu, Facultatea de Educație Fizica și Sport, Universitatea "Ovidius"

15
APR
2013
Comunicat de presa "Miscarea Internationala a Tinerilor Salezieni"

         Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, in parteneriat cu Fundatia Giovanni Bosco, au organizat la sfarsitul acesta de saptamana, intre 12 si 14 aprilie, a cincea editie din cadrul proiectului „Miscarea Tineretului Salezian", proiect cu caracter international care presupune derularea unor actiuni cu caracter socio-educativ si sportiv in acelasi timp.

         „Amploarea acestui proiect a fost data nu numai de numarul mare de participanti, dar si faptul ca a avut loc, in acelasi timp, in trei tari diferite: Italia, la Venetia si Mestre, in Romania, la Baia Mare, Bacau si Constanta si in Moldova la Chisinau. Avand in vedere ca acest amplu proiect se deruleaza sub mottoul „Iubiti ce iubesc si tinerii, pentru ca tinerii sa iubeasca ce iubiti voi" - Don Bosco, intentionam si avem deja structurate actiuni similare pentru anul in curs, actiuni care atrag un numar impresionant de voluntari si care sunt metode de socializare intre tinerii cu hobbyuri diferite, care provin din medii diferite, dar care se unesc prin implicarea in asemenea proiecte", a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

          Tinerii participanti la „Miscarea Tineretului Salezian" au finalizat actiunile propuse in cadrul proiectului printr-o intalnire comuna de planificare a evenimentelor pe care doresc sa le organizeze in 2013, evenimente dedicate atat celor cu varsta intre 14 si 18 ani, dar si celor peste 18 ani.

02
APR
2013
Comunicat de presa "Sa stii mai multe, sa fii mai bun"

         Pentru a celebra saptamana 1 - 5 aprilie, saptamana „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", printr-o serie de actiuni care sa evidentieze caracterul instructiv-educativ si formator al proiectelor derulate in acest an, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, in parteneriat cu CENTRAS Constanta, prin Departamentul de Voluntariat, cu Asociatia Romania - Vatra Dacilor si cu Fundatia Giovanni Bosco, va implica in egala masura resurse logistice si financiare care sa promoveze si sa sustina buna-desfasurare a proiectelor.

         Astfel, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta va fi implicata activ in urmatoarele proiecte specifice saptamanii „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!":

        1. In parteneriat cu Complexul DANAIS din Capidava - Topalu si alaturi de Asociatia Romania - Vatra Dacilor - va organiza in data de 2 aprilie o excursie tematica pentru 100 de tineri din cadrul Colegiului National Pedagogic Bratescu Voinesti, excursie in desfasurarea careia vor avea loc activitati ce vor evidentia istoria geto-dacilor in spatiul dobrogeano-pontic, ateliere de lucru cu ajutorul carora copiii sa experimenteze traditii si obiceiuri din trecut, trasee turistice specifice zonei Capidava-Topalu, zona bogata in artefacte specifice perioadei geto-dace, dar si vizite la muzeele din Topalu si Harsova, si activitati sportive in baza.

       2. In parteneriat cu CENTRAS Constanta va desfasura activitati de tip formare - informare in cadrul Grupului Scolar CFR si V. Madgearu, acest aspect realizandu-se pe doua directii, voluntariat si metode de lucru non-formale in lucrul cu tinerii.

       3. In parteneriat cu Fundatia Giovanni Bosco, se vor derula la sediul fundatiei activitati sportive de masa si de petrecere a timpului liber pentru mai mult de 100 de tineri cu diferite probleme sociale.

          „Pregatirile pentru proiectele derulate in saptamana „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!" au inceput de ceva vreme, mai ales pentru faptul ca am tinut sa venim in intampinarea tinerilor cu lucruri inedite, cu proiecte care sa le capteze interesul si sa-i ajute sa descopere directii noi de formare, altele decat cele pe care le invata la scoala! Ca deobicei, alaturi de noi au fost partenerii nostri dintotdeauna, cei alaturi de care am avut mereu proiecte indraznete, cu mare impact social, parteneri carora doresc sa le multumesc pentru sprijin si implicare!", a declarat domnul Claudiu Daniel Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

21
MAR
2013
Comunicat de presa Cupa "Academia Navala Mircea cel Batran" - Natatie

        Ministerul Educatiei Nationale desfasoara in saptamana 1 - 5 aprilie 2013 programul Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", dedicat activitatilor educative extracurriculare si extrascolare (ANEXA la ordinul nr. 5635/31.08.2012 privind structura anului scolar 2012-2013). In spiritul acestei initiative Academia Navala ,,Mircea cel Batran" in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta organizeaza

Cupa Academia Navala „Mircea cel Batran" la natatie.

       Competitia se adreseaza elevilor din liceele constantene (clasele a IX-a, a X-a, a XI-a si a XII-a) si va avea loc in data de 03 aprilie 2013, incepand cu ora 09.30, la bazinul de inot al Academiei Navale ,,Mircea cel Batran". Inscrierile se vor face pana pe data de 29.03.2013 ora 12.00  la sediile Academiei Navale „Mircea cel Batran" sau Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.  Principalul obiectiv al concursului este de a constientiza necesitatea adoptarii unui stil de viata activ si sanatos, prin practicarea permanenta a sportului.

       Participantii la aceasta activitate vor vizita infrastructura Academiei Navale ,,Mircea cel Batran" - laboratoare de specialitate, simulatoare de ultima generatie, precum si  Nava Scoala "Mircea".

       Scopul programului „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!" este implicarea tuturor  elevilor si a cadrelor didactice in activitati care sa raspunda intereselor si preocuparilor diverse ale elevilor, sa puna in valoare talentele si capacitatile acestora in diferite domenii, nu neaparat in cele prezente in curriculumul national si sa stimuleze participarea lor la actiuni variate, in contexte nonformale.

        Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta este direct implicata in sustinerea sportului romanesc si cu aceasta ocazie ureaza tuturor participantilor la aceasta competitie rezultate favorabile si aprecieri pentru calitatile si efortul depus. 

Vino sa-ti sustii din public prietenii sau colegii care vor profita de ocazia de a-si reprezenta liceul  intr-o competitie ce isi propune sa se inscrie in seria activitatilor cu traditie dedicata sportului pentru toti.

Persoane de contact:

Cdor.conf.univ.Dr. Virgil Ene - Voiculescu, tel. 0741022296

Consilier: Resit Emiran, tel. 0722719288, DJST fax -  0241.617021

20
MAR
2013
Comunicat de presa Metodologie Finantare 2013

           Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta informeaza comunitatea locala a organizatiilor neguvernamentale pentru tineret si de tineret faptul ca Ministerul Tineretului si Sportului a adoptat prin Ordinul cu numarul 355 din 12 martie 2013, Metodologiile de Finantare pentru derularea proiectelor de tineret cu finantare exclusiva din partea Guvernului Romaniei.

           Metodologiile de finantare stabilesc cadrul normativ cu privire la modalitatile de finantare a Organizatiilor Studentesti precum si Organizatiilor Nonguvernamentale, ansamblul normativ de organizare si desfasurare a Concursurilor National de Proiecte si Concursurilor Locale de Proiecte, finantarea si raportarea catre finantator a documentelor financiare.

Acestea pot fi descarcate atat de pe http://www.dsjconstanta.ro/menu/metodologie-finantare_300.html, cat si http://www.anst.gov.ro/stiri/noutati/786_metodologii---tineret-2013.html

Pagini (67) Prima Inapoi ... 13 14 15 16 17 ... Inainte Ultima