Acasa » Informatii generale » Presa

Pagini (67) Prima Inapoi ... 11 12 13 14 15 ... Inainte Ultima
30
MAI
2013
Comunicat de presa Turul Dobrogei 2013

             Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in parteneriat cu Federatia Romana de Ciclism si Triatlon si CS Bilal 2000 organizeaza in acest an cursa ciclista

"Turul Dobrogei editia a VII-a".

            "Turul Dobrogei" se inscrie in seria activitatilor cu traditie in aceasta ramura sportiva si are ca participanti categoriile de varsta: juniori mari, AU 23 si Elite. 

Evenimentul va avea loc in perioada 30.05 - 02.06.2013, incepand cu orele 10:00, dupa urmatorul program:

Etapa a I-a - JOI 30.05.2013

09:30 - 10:00 Etapa Prolog, 5 km: Sala Sporturilor - b-dul Tomis - b-dul Mamaia - Statiunea Mamaia - Sosire, ultimul sens giratoriu de la Hotel Caraiman.

10:00 - 14:00 - Contratimp individual in statiunea Mamaia - Plecare de la Hotel Caraiman - Sosire la Aqua Magic .

15:30 - 19:00 - Etapa a I-a, 85 km: Start Tehnic 85 km - Primaria Cumpana - Lazu - Agigea - Eforie Nord - Eforie Sud - Tuzla - intersectie Costinesti - 23 August - intrare in primul sens giratoriu din Mangalia si retur Cumpana.

Etapa a II-a VINERI 31.05.2013

10:00 - 10:30  -  Start Festiv: Sala Sporturilor - Autogrup Sud Constanta - Sala Sporturilor - b-dul Tomis - b-dul Ferdinand - b-dul 1 Decembrie 1918 - b-dul 1 Mai - soseaua Mangaliei - sosire Autogrup Sud Constanta .

10.30 - 14.00 - Start Tehnic 130 km: Constanta DN 39 (borna km 5 + 500 m) - Lazu - Agigea - Techirghiol - Movilita - Topraisar - Amzacea - Comana - Negru Voda - Cotu Vaii - Albesti - Mangalia - 23 August - intersectie Costinesti - Tuzla - Eforie Sud - Eforie Nord - Agigea - Lazu - Constanta (sosire borna km 6).

Etapa a III-a SAMBATA 01.06.2013

10:00  are loc Startul Festiv pentru cursa de 120 km la Sala Sporturilor

Traseu: Sala Sporturilor - b-dul Aurel Vlaicu - DN 3 service Andromeda

10 :30 - 14 :00 are loc Startul Tehnic: Valul lui Traian DN 3 - Ciocarlia de Sus - Ciocarlia de Jos - Viisoara - Pietreni - Deleni - Adamclisi - Urluia (intoarcere) Adamclisi - Deleni - Pietreni - Valul lui Traian - service Andromeda.

Etapa a IV-a DUMINICA 02.06.2013

09:30 - 10:00 - Start Festiv : Sala Sporturilor - b-dul Tomis - b-dul Aurel Vlaicu - Campus Universitatea „Ovidius" Constanta .

10:00 - 12:30 - Start Tehnic 70 km: str. Dispensarului (Tomis Nord)  -  Campus Universitar - b-dul Aurel Vlaicu - b-dul Tomis si retur.

12:30 - 13:00  Plecare in pluton compact spre Sala Sporturilor Constanta.

Campus Universitar - b-dul Aurel Vlaicu - b-dul Tomis - Sala Sporturilor Constanta.

Sedinta tehnica va avea loc in ziua de 29.05.2013  cu incepere de la ora 19:00 in cadrul Restaurantului Sport Constanta.

             Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta este direct implicata in sustinerea sportului romanesc si a apreciat si incurajat intotdeauna victoriile sportivilor nostri. Cu aceasta ocazie, institutia noastra ureaza tuturor participantilor la aceasta competitie rezultate favorabile si aprecieri pentru calitatile si efortul depus!

30
MAI
2013
Comunicat de presa "Cupa 1 Iunie"

           Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Constanta si cu structurile sportive constantene organizeaza, la solicitarea acestora, Cupa „1 Iunie", in perioada 30 mai - 6 iunie 2013, in diferite locatii din judetul Constanta.

           Proiectul se adreseaza copiilor cu varsta pana in 14 ani din diverse cluburi sportive, gradinite si unitati scolare, obiectivul principal vizat fiind implementarea programelor de activitati fizice: stafete, jocuri de miscare si jocuri dinamice, baby baschet, minihandbal, fotbal, arte martiale, inot, box, sportul pentru copii cu dizabilitati, fotbal pe nisip, dar si un concurs de castele de nisip, lupte, squash, bowling), realizate in diferite locatii sub indrumarea mai multor profesori  voluntari.

           „Cupa 1 Iunie este unul din proiectele Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta foarte dragi mie, cu atat mai mult cu cat ii antreneaza pe micii sportivi in diverse activitati care ii incita sa intre in competitie si sa urmeze cu strictete fair-play-ul sportiv. Se dedica complet atunci cand practica sportul preferat si e de admirat la ei spiritul de echipa si faptul ca se incurajeaza reciproc! Mi-as dori ca toti parintii sa considere sportul un capitol important din viata copiilor lor, iar pentru 1 iunie le doresc din suflet tuturor copiilor „La multi ani" si o viata plina de aventuri frumoase!", a declarat domnul Claudiu Daniel Teliceanu, Directorul Executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

           Participantii si partenerii nostri, in egala masura, in acest proiect, sunt: Gradinita nr.6 din Constanta, Gradinita „Guliver" din Constanta, Liceul „Ion Podaru"din Ovidiu (doar clasele pregatitoare),  Scoala „Jean Bart" din Constanta, Scoala „D. Hurmuzescu" Garliciu,  C.S.S. Medgidia, C.S. „Happy Kids" Medgidia, C.S. „Admar" Costinesti, Palatul Copiilor Constanta, C.S. Mangalia, C.S. „Admar" Costinesti, A.J. Baschet, A.J. Rugby, Scoala Speciala nr. 1 din Constanta, Centrul „Maria Montessori" din Constanta, Fundatia „Giovanni Bosco" din Constanta, C.S. Aikido Eforie, Gradinita „Luminita" din Lumina, Scoala „Grigore Moisil" din Navodari, Primaria Comunei Cumpana si Asociatia Jurnalistilor din Sport Constanta.

24
MAI
2013
Comunicat de presa Jocurile Nationale Paralimpice si Trofeul Litoral

          Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, alaturi de Comitetul National Paralimpic prin Asociatia Judeteana Constanta a Sportului pentru Persoane cu Handicap, in parteneriat cu Primaria Constanta, Fundatia pentru Promovarea Sportului de Performanta Constanta, Asociatia Judeteana de Atletism, Asociatia Judeteana de Baschet si Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru", organizeaza in perioada 26 - 31 mai 2013, Jocurile Nationale Paralimpice si Trofeul "Litoral".

          "Vom avea sportivi din toata tara intrecandu-se la discipline, precum: atletism, tenis de masa, baschet, pescuit sportiv, sah, tir cu arcul si sky nautic. Suntem cu toate fortele aproape de ei si le dorim succes in brava lor incercare!", a declarat domnul Claudiu Daniel Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta

Programul competitiilor va fi urmatorul:

  • in perioada 26 - 30 mai 2013, ora 20:30, competitie de sah, hotel Flora din Mamaia;
  • 27 mai 2013, ora 10:00, competitia de atletism pe Stadion Farul din Constanta,
  • 27 mai, ora 14:00, tir cu arcul in comunca Corbu
  • 28 mai 2013, ora 09:00, tenis de masa, la Complexul Sportiv Tomis din Constanta
  • 29 si 30 mai, ora 09:00, baschet unificat, la Complexul Sportiv Tomis Constanta
  • 29 mai, ora 09:00, sky nautic, baza nautica "Pinguin" din Mamaia.
23
MAI
2013
Comunicat de presa Programul Tineret in Actiune, schimbul international de experienta Romania/ Grecia

       Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in colaborare cu Asociatia Culturala a Coregrafilor, Scenografilor, Artistilor Liber Profesionisti si Amatori din Constanta, organizeaza in perioada 24 - 26 mai 2013, schimbul de experienta internationala dintre Romania si Grecia intitulat "Tineret  in  Actiune".

       Delegatia participanta din Grecia va fi compusa din 45 de persoane, reprezentanti din partea Primariei Orasului Tanagras (Grecia), Asociatia romano - elena "Armonia" din Atena (Grecia), Ansamblul Folcloric  "Sedes " din Kalitheias (Atena).

In programul schimbului international sunt cuprinse:

- Conferinta de Presa, organizata in data de 25.05.2013 orele 11:00 la Hotelul SPORT din Constanta.

- In data de 25.05.2013, incepand cu orele 15:00 va avea loc o intalnire la nivel inalt intre delegatia din Tanagras si delegatia din partea Primariei si Consiliului Local din comuna Cumpana, urmata de prezentarea unui spectacol de folclor intre Ansamblurile Folclorice Reunite "Sedes" din Kalitheias si "Romancuta" din Cumpana.

- Intalnirea cu ONG-urile din Constanta, organizata in data de 26.05.2013, orele 11:00, la Restaurantul Sport din Constanta.

- In data de 26.05.2013, incepand cu orele 15:00, va avea loc o intalnire la nivel inalt intre delegatia din Tanagras si delegatia din partea Primariei si Consiliului Local din Comuna Castelu, urmata de prezentarea unui spectacol de folclor intre Ansamblurile Folclorice reunite "Sedes" din Kalitheias si "Castelanii" din Cumpana.

        „Intentia delegatiei din Grecia in cadrul acestei actiuni este de a realiza infratirea cu cele doua comune ale judetului Constanta, Cumpana si Castelu. De asemenea, una din intentiile noastre este aceea de a vizita, impreuna cu delegatia din Grecia si cu partenerii nostri vechi, Asociatia ACCSALPA din Constanta, o serie de obiective culturale, administrative si istorice din judetul Constanta, ca un gest firesc de prezentare a propriei noastre identitati nationale! Vizita in Grecia a delegatiei Romaniei de la nivelul Judetului Constanta va fi stabilita in decursul acestui schimb pentru anul 2013, urmand ca intre cele doua delegatii sa se incheie atat un protocol de colaborare, cat si un parteneriat international ! », a declarat domnul Claudiu Daniel Teliceanu, directorul executiv al Directiei de Sport si Tineret a Judetului Constanta.

         De asemenea, Directia pentru Sport si Tineret a Judetului Constanta, in colaborare cu Centrul pentru Resurse Economice Educationale si Liceul Teoretic Ovidius din Constanta va desfasura concursurile de economie politica si cel baza pentru planuri de afaceri, « Gandesc Economic, Deci Castig » si « Si eu Voi fi Intreprinzator » dedicat tinerilor ce doresc sa se axeze pe viitor pe domeniul afacerilor. Activitatile se vor desfasura in data de 24 mai 2013, ora de deschidere fiind 10:00, in cadrul liceului Ovidius.

        Nu in ultimul rand, in perioada 23 mai - 26 mai 2013in cadrul Centrului de Agrement din Eforie Sud, « New Paradise », se vor desfasura sesiunile de training dedicate membrilor Uniunii Studentilor din Romania, din cadrul « Academiei de Training USR 2013 »

        Activitatile sunt finantate de catre Ministerul Tineretului si Sportului prin Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta.

 

09
MAI
2013
Comunicat de presa "9 Mai - Ziua Europei"

           Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, in parteneriat cu Asociatia Grupurilor Locale de Tineret - filiala „Tineri Mereu", Constanta si Fundatia Giovanni Bosco a organizat, cu ocazia zilei de 9 mai, Ziua Europei, o serie de programe ce urmaresc cresterea gradului de implicare a tanarului in societate.

Astfel, in cele ce urmeaza, regasiti specificul fiecarei activitati:

1. ZIDUL BUCURIEI, desene murale, fiecare echipaj a trebuit sa amenajeze un loc reprezentativ pentru statele participante. Astfel, s-a desenat harta Uniunii Europene, fiecare dintre echipe trebuind sa deseneze harta statului pe care il reprezinta, caracteristica statului respectiv, dar si sa lase un mesaj reprezentativ celor care vor trece, ulterior, pe acolo. Proiectul s-a derulat in cadrul Centrului de Tineret al Fundatiei Giovanni Bosco, situat pe str. Veniamin Costache din zona ANDA, cartier CET.

2. EUROFOTBAL , turnee de minifotbal intre tinerii prezenti, fiecare echipa a trebuit sa poarte culorile traditionale ale echipelor nationale reprezentate. S-a „jucat" clasica „miuta", echipele fiind formate din 3 persoane - 2 jucatori de camp, plus o rezerva. De asemenea, fiecare echipa a avut o galerie formata din 15 persoane, fiind dotata cu steaguri si mesaje de sustinere realizate in limba statului reprezentat.

3. STANDURI DE PREZENTARE, fiecare echipaj a trebuit sa reprezinte obiceiuri/ traditii gastronomice/ porturi/ alte tipuri de traditii/ turism/ istorie/ ramura de sport nationala, toate fiind caracteristici identitare ale fiecaruia dintre cele 27 de state reprezentative ale Uniunii Europene

Atat, proiectul „Eurofotbal", cat si „Standurile de Prezentare" s-au derulat cadrul Centrului de Tineret al Fundatiei Giovanni Bosco.

4. EUROPA PE ASFALT, 30 de state vor fi reprezentate grafic pe asfalt in parcul de la Sala Sporturilor, fiind prezent un numar de peste 180 de participanti si vor fi desenate pe aleile din parc diferite motive legate de Uniunea Europeana si de statele care o compun.

            „Am fost extrem de onorati sa avem alaturi, pe langa partenerii nostri de proiect, si institutiile reprezentative de la nivelul orasului Constanta, asa cum sunt: Primaria Municipiului Constanta, Inspectoratul Scolar Judetean, Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane si Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta. Mai mult decat atat, datorita sprijinului lor direct am putut sa ne prezentam cu patru proiecte complexe, diferite in sine ca structura, care au avut ca obiectiv principal implicarea tanarului in societate prin actiuni care sa-i starneasca interesul, sa-i placa si sa-l determine sa se implice activ!", a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

Pagini (67) Prima Inapoi ... 11 12 13 14 15 ... Inainte Ultima