Acasa » Informatii generale » Presa

Pagini (67) Prima Inapoi ... 10 11 12 13 14 ... Inainte Ultima
13
IUN
2013
Comunicat de presa Tabere sociale si pentru persoanele cu dizabilitati 2013

           Ministerul Tineretului si Sportului a aprobat pentru anul 2013 conform normelor Metodologice in vigoare Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta urmatoarele locuri pentru tinerii cu nevoi sociale precum si pentru tinerii cu dizabilitati:

- 141 de locuri pentru desfasurarea de tabere sociale pe perioada vacantei de vara 2013 ;

- 68 de locuri pentru desfasurarea de tabere pentru persoane cu dizabilitati pe perioada vacantei de vara 2013.

A.  Pentru Tabere Sociale :

Beneficiarii taberelor sociale vor fi doar copiii si tinerii institutionalizati aflati in centre de plasament/rezidentiale.

         Participantii la taberele sociale vor fi selectati in ordinea descrescatoare a mediilor generale din ultimul an scolar incheiat. Prioritate vor avea elevii care nu au mai beneficiat niciodata de o tabara sociala.

        Dosarele vor fi centralizate de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta, care le va transmite spre aprobare Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta pana la data de 03.07.2013.

         Dosarele vor contine:

  • 1. Documentele care atesta situatia sociala a elevului;
  • 2. Adeverinta care atesta calitatea de elev in invatamantul de stat si media generala din ultimul an scolar incheiat;
  • 3. Recomandarea profesorului diriginte.

B.  Pentru Tabere pentru Persoane cu Handicap:

Dosarele vor contine:

 - cererea pentru acordarea unui loc de tabara gratuit pentru persoana cu handicap (cererea poate fi depusa si de catre parinte sau reprezentantul legal al persoanei cu handicap cat si de un reprezentant al unitatii de invatamant de care apartine);

 - copie dupa documentul care atesta gradul de handicap, cu mentiunea conform cu originalul si semnat;

 - adeverinta emisa de unitatea de invatamant care atesta incadrarea intr-o forma de invatamant.

       Dosarele de candidatura se depun la sediul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta (strada Ion Banescu nr. 2, Constanta), in perioada 17-28 iunie 2013, urmand a fi centralizate, verificate si aprobate in limita locurilor disponibile.

Metodologia completa de acordare a taberelor sociale si a celor pentru persoane cu handicap se gaseste pe site-ul www.dsjconstanta.ro Tineret - Oferta Turistica - Tabere Gratuite 2013.

12
IUN
2013
Comunicat de presa Turneul Final de Junioare IV la Handbal

        Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Constanta si alaturi de Federatia Romana de Handbal, prin Asociatia Judeteana de Handbal Constanta si Clubul Sportiv Scolar nr.1 Constanta, organizeaza in perioada 14 - 16 iunie 2013 Turneul Final al Campionatului National de Handbal la nivel de junioare IV.

        Competitia se va desfasura la Sala Sporturilor din Constanta si Sala Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru", dupa urmatorul program: in zilele de 14 si 15 iunie 2013, in intervalul orar 08:00 - 20:00 si in ziua de 16 iunie 2013, in intervalul orar 08:30 - 13:00. Pe data de 13 iunie 2013, incepand cu orele 19:00, va avea loc sedinta tehnica pe terasa Hotelului Sport, iar in data de 16 iunie 2013, incepand cu ora 13:00, va avea loc Festivitatea de premiere.

        „Pornesc la drum spre o singura medalie 16 echipe din  toata tara printre care si 2 echipe din judetul nostru: CSS nr.1 (antrenor Roxana Damian) si CS Happy Kids 2010" Medgidia (antrenor Deliorga Ionut). Finantarea competitiei este asigurata de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si de Clubul Sportiv Scolar nr. 1 din Constanta. Doresc sa le urez, si pe aceasta cale, succes micutelor handbaliste si cat mai multe medalii castigate in cariera lor sportiva", a declarat domnul Claudiu Daniel Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

12
IUN
2013
Comunicat de presa Rezultate Concursul Local de Proiecte

          Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, reprezentant in teritoriu al Ministerului Tineretului si Sportului, va informeaza cu privire la ONGT-urile de si pentru tineret, castigatoare la  Concursului Local de Proiecte pe anul 2013:

  • 1- „Ce Castig daca Sunt Voluntar" - Asociatia Studentilor si Medicilor Voluntari - 54.33 pct - finantare obtinuta - 11 895 lei;
  • 2- „Tabara Arheologica pentru tineri - Descoperirea Cetatii Capidava" - Asociatia de tineret - ROMANIA - DACIA CASA NOASTRA - 50.33 pct - finantare obtinuta - 10 740 lei;
  • 3- „Nu fi Spectator! IMPLICA-TE" - Asociatia Organizatia Nationala 2013 de Promovare a Tinerilor si a Tinerilor cu Dizabilitati - 48.33 pct - finantare obtinuta - 6 000 lei;
  • 4- „Participarea Tinerilor din Judetul Constanta la Concursul Regional de Dezbateri Academice" - ARDOR DOBROGEA - Asociatia Regionala de Dezbateri Oratorie si Retorica Dobrogea - 47.66 pct - finantare obtinuta - 1 296 lei;
  • 5- "EU Voluntar in CONSTANTA" - Electrical Engineering Students European Association Local Commite Craiova - EESTEC LC - 47.66 pct - finantare obtinuta - 6 000 lei;
  • 6- "Dobroge, Vatra de Folclor" - Asociatia Culturala a Coregrafilor, Scenografilor, Artistilor Liber Profesionisti si Amatori - 44.66 pct - finantare obtinuta - 12 000 lei;
  • 7- "Reciclarea si implicarea Civica" - Asociatia Grupurilor Locale de Tineret - Filiala Tineri Mereu Constanta - 44.66 pct - finantare obtinuta - 3 375 lei

         „Finantarile sunt oferite de catre  Ministerul Tineretului si Sportului prin Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in cadrul programul P2 - SUSTINEREA ACTIVITATILOR DE SI PENTRU TINERET. Au fost foarte multe proiecte interesante, extrem de bine puse la punct din punctul de vedere al complexitatii de abordare, proiecte care imi doresc sa rezoneze cu nevoile societatii civile, sperand ca, pe viitor, sa existe posibilitatea alocarii de fonduri mult mai multor asemenea proiecte, astfel incat sa fie incurajati si ajutati si mai multi tineri!

          Ii felicit pe toti cei care au realizat proiecte pentru ideile, pentru propunerile lor, dar si pentru gradul ridicat de implicare in dezvoltarea societatii civile", a declarat domnul Claudiu Daniel Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

31
MAI
2013
Comunicat de presa Cupa Gradinitelor

          Cu ocazia zilei de 01 iune 2013, Ziua Internationala a Copilului, DIRECTIA JUDETEANA PENTRU SPORT SI TINERET Constanta in parteneriat cu CLUBUL SPORTIV ADMAR Costinesti, organizeaza sambata, 01 iunie 2013, cu incepere de la ora 12:30, "CUPA GRADINITELOR", eveniment ce va avea loc la Baza Sportiva Pescarus din Mangalia.

Copiii se vor intrece la diferite stafete si meciuri si vor avea parte de multe cadouri si surprize oferite de organizatori.

Vor participa aproximativ 100 copii, sportivi ai CS ADMAR.

31
MAI
2013
Comunicat de presa Cupa "Telefonul Copilului"

             Cu ocazia zilei de 01 iunie, ziua dedicata copiilor de pretutindeni - 528 de copii cu varste cuprinse intre 5 si 10 ani, respectiv 44 de echipe de mini-baschetbalisti se vor intrece in 10 orase din tara, pentru a castiga CUPA „TELEFONUL COPILULUI", o competitie cu semnificatie speciala, care isi propune sa promoveze in randul celor mici sportul, spiritul competitional si  respectarea drepturilor copilului.

          Initiativa Asociatiei "Telefonul Copilului" se afla la cea de-a treia editie, bucurandu-se de sprijinul Ambasadei Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti, impreuna cu care Asociatia Telefonul Copilului a inițiat și implementat multiple proiecte pentru susținerea creșterii armonioase a copiilor, pentru o copilarie fara grijile oamenilor mari.

Ambasada Olandei felicita Asociatia Telefonul Copilului pentru implementarea acestui proiect deosebit. Evenimentele sportive organizate pentru copii, in toata tara, vor atrage atentia asupra drepturilor copiilor. Olanda este angajata sa apere si sa promoveze aceste drepturi in toata lumea, inclusiv in Romania. Ambasadorul Matthijs van Bonzel a declarat: "Ma bucur ca problematica drepturilor copiilor se bucura de atentia cuvenita si din partea organizatiilor din Romania, ca cea care implementeaza proiectul Competitia baschetbalistica  Telefonul Copilului. Cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, sarbatorita la 1 iunie, doresc sa urez tuturor copiilor din Romania o copilarie fericita, sanatoasa, petrecuta in siguranta."

          Initiativa Asociatiei "Telefonul Copilului" nu ar fi devenit realitate fara parteneri de nadejde ai organizatiei precum: Federatia Romana de Baschet, Romtelecom, Cosmote, Mega Image si Brenntag Romania, carora le multumim pentru continuitatea demersului lor. De asemenea, multumim cluburilor sportive care au intrat in competitie si care vegheaza la dezvoltarea armonioasa a copiilor prin sport!

         Cupa „Telefonul Copilului" 2013 va fi disputata in cea de-a treia editie in 10 orase: Dej, Cluj, Arad, Sighetu-Marmatiei, Bucuresti, Radauti, Mangalia, Constanta, Brasov, Botosani. In total, 528 de copii, cu varste intre 5 si 10 ani, impartiti in 44 de echipe, isi vor sarbatori ziua prin sport, luptand pentru castigarea trofeului.

         Cu aceasta ocazie, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, impreuna cu Clubul Sportiv Admar, va invita sa luati parte la desfasurarea evenimentului care va avea loc sambata, 1 IUNIE 2013, la ora 9:00, la Baza Sportiva Pescarus din Mangalia.

Festivitatea de Premiere va avea loc la ora 11:45 si va fi oficiata de Consulul Onorific al Ambasadei Olandei la Bucuresti, Excelenta Sa, domnul Dan Coman.

Pagini (67) Prima Inapoi ... 10 11 12 13 14 ... Inainte Ultima