Acasa » Informatii generale » Presa

Pagini (67) Prima Inapoi ... 12 13 14 15 16 ... Inainte Ultima
30
APR
2013
Comunicat de presa Zilele Tineretului

        Ministerul Tineretului si Sportului organizeaza in perioada 1 - 8 mai 2013, „Zilele Tineretului". Evenimentele se vor desfasura in Bucuresti (in data de 2 mai), in Costinesti (in intervalul 1 - 4 mai), urmand sa se incheie in data de 8 mai, cu primul cros la care se da startul simultan, in toata tara.

        Prin intermediul acestor activitati, Ministerul Tineretului si Sportului doreste sa promoveze activitati culturale, sociale, artistice si sportive, ca mijloace de petrecere a timpului liber, de participare si implicare a generatiei tinere la viata cultural-sportiva.  

        Zilele Nationale ale Tineretului vor fi marcate in Bucuresti, in data de 2 mai, incepand cu orele 16:00, prin evenimentul „Caravana Tineretului", competitie deschisa publicului larg. Startul va fi dat in Parcul Politehnica, de catre presedintele Federatiei Romane de Ciclism si campion paralimpic al Jocurilor Olimpice 2012, de la Londra, Carol-Eduard Novak. 

        Traseul deplasarii pe carosabil se va desfasura dupa cum urmeaza: Parcul Politehnica - Splaiul Independentei - Str. Bibescu Voda - Bd. Dimitrie Cantemir - Bd. Tineretulului - Parcul Lumea Copiilor. Inscrierile se fac incepand cu ora 15:30, iar competitia ia startul la ora 16:00.

        Evenimentul va  continua in Parcul Tineretului, unde in intervalul 17:00 - 21:00, vor avea loc „Jocurile Tineretului", care vor cuprinde activitati recreative precum: teatru stradal, pantomima, street dance, parade de costume si spectacole de strada  (fachiri si echilibristi).

         In paralel, in perioada 1 - 4 mai, litoralul va gazdui mai multe activitati dedicate tinerilor: face-painting, jonglerii, concursuri surpriza, spectacole de magie, dansuri si spectacole de teatru, la Costinesti.

„Zilele Tineretului" se vor incheia cu primul cros care se va desfasura simultan in toata tara - „Crosul Tineretului".

          In Bucuresti, startul va fi dat la ora 10:00, in Piata Charles de Gaulle, de catre campioana olimpica si multipla campioana europeana si mondiala Gabriela Szabo.  

Adunarea participantilor se va face incepand cu ora 9:00 in Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle. Traseul crosului este urmatorul: Piata Charles de Gaulle - Bd. Constantin Prezan - Piata Arcul de Triumf - aleile din parcul Herastrau - Bd. Aviatorilor - Piata Charles de Gaulles.

         „Crosul Tineretului" se va desfasura in urmatoarele orase: Constanta, Alba Iulia, Arad, Pitesti, Bacau, Oradea, Bistrita, Botosani, Brasov, Botosani, Braila, Buzau, Caransebes, Calarasi, Cluj - Napoca, Covasna, Targoviste, Craiova, Galati, Giurgiu, Targu - Jiu, Miercurea Ciuc, Hunedoara, Slobozia, Iasi, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Targu -Mures, Piatra Neamt, Slatina, Ploiesti, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Alexandria, Timisoara, Tulcea, Vaslui, Ramnicu Valcea, Focsani si Bucuresti.

Partenerii evenimentelor sunt Casele de Cultura ale Studentilor din Resita, Galati, Ploiesti, Pitesti, Sibiu si Bucuresti, Uniunea Studentilor din Romania, Directia pentru Sport si Tineret a municipiului Bucuresti, Primaria Sectorului 4 si Primaria municipiului Constanta.

29
APR
2013
Comunicat de presa "Festival de datini si obiceiuri stravechi pascale"

            Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, Primaria Comunei Limanu si Asociatia Culturala a Coregrafilor, Scenografilor, Artistilor Liber Profesionisti si Amatori Constanta organizeaza in localitatea 2 Mai, cu ocazia Zilei Tineretului - 2 Mai, prima editie a evenimentului - „Festivalul de Datini si Obiceiuri Stravechi Pascale".

Programul evenimentului include:

Orele: 17.00 - 17.30 - Parada portului popular ;

Orele: 17.30 - 20.30 - Spectacol de divertisment

            Vor evolua pe scena: LUCAN DENISA STEFANIA - muzica usoara, ALEXA CATALINA - muzica populara si prezentatoare, STOICOCI MARIA OZANA - muzica populara, MOCANITA LAURA - muzica populara, toti membri ai Asociatiei Culturale a Coregrafilor, Scenografilor, Artistilor Liber Profesionisti si Amatori Constanta, alaturi de: grupul vocal - folcloric " DRAGUTA SILISTEA " din localitatea Turcoia, Judetul Tulcea, ansamblul de dansuri populare " SILISTEANCA " din localitatea Silistea, judetul Constanta, ansamblul de dansuri populare " CASTELANII ", din localitatea Castelu, judetul Constanta, ansamblul de dansuri populare " ULMETUM" din localitatea Pantelimon, judetul Constanta, ansamblul de dansuri populare " CARTALU " din localitatea Vulturul, judetul Constanta.

           "Ne-am propus sa sprijinim un eveniment al carui scop este sa releve frumusetea, diversitatea si bogatia traditiilor pascale cu prilejul Zilei Tineretului, din dorinta de a promova, in special in randul tinerilor, bagajul impresionant, plin de semnificatii, care sta la baza culturii si identitatii noastre romanesti! Sunt valori impresionante pe care si cei mai tineri dintre noi trebuie sa le aprecieze, iar, in acest sens, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta va sprijini si pe viitor asemenea proiecte, atat logistic, cat si financiar!", a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

23
APR
2013
Comunicat de presa Concursul Local de Proiecte Constanta

          Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, reprezentant in teritoriu al Ministerului Tineretului si Sportului, se adreseaza ONGT-urilor de si pentru tineret, constantene,  in vederea organizarii Concursului Local de Proiecte pe anul 2013, perioada de desfasurare a proiectelor castigatoare fiind 02 iulie - 15 noiembrie 2013.

Prioritatile vizate sau care pot fi abordate prin proiectele candidate pentru a obtine finantare sunt:

1. Participare civica:

 • sprijinirea de actiuni specifice de voluntariat,
 • sprijinirea infiintarii de structuri de si pentru tineret; dezvoltarea si diversificarea celor existente;
 • facilitarea consultarii intre autoritatile centrale si locale si structurile reprezentative de tineret;
 • dezvoltarea de parteneriate intre structurile de si pentru tineret si administratia publica centrala si locala;
 • dezvoltarea si diversificarea actiunilor privind implicarea tinerilor in viata comunitatii.

2. Participarea economica:

 • stimularea activitatii economice a tinerilor;
 • stimularea creativitatii tinerilor in domeniul economic si social.

3. Participarea culturala:

 • facilitarea accesului la actul de cultura si cresterea consumului cultural la tineri;
 • sprijinirea si stimularea creativitatii culturale.

4. Participarea la educatie:

 • dezvoltarea si diversificarea ofertei educationale nonformale pentru tineri;
 • sprijinirea procesului de educare si formare continua;
 • facilitarea mobilitatii tinerilor intre sistemul de invatamant si piata muncii,
 • dezvoltarea si diversificarea actiunilor de timp liber, vacanta, sport si turism pentru tineri.

          Perioada de depunere a proiectelor in vederea evaluarii este 7 mai - 20 mai 2013, urmand etapa de analiza a eligibilitatii aplicantilor intre 21 - 23 mai 2013, etapa I a afisarii rezultatelor, 24 mai 2013, perioada de depunere a documentelor lipsa la dosar, intre 27 - 31 mai 2013, etapa de verifcare a proiectelor pe baza de punctaj, 03 - 04 iunie 2013 si, in cele din urma, afisarea rezultatelor, in data de 5 iunie 2013.

Bugetul alocat in vederea finantarii proiectelor de tineret este de 51 306 lei.

          Metodologia de finantare precum si orice informatie legate de organizarea concursului pot fi obtinute de la sediul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta, adresa, Str. Ion Banescu, nr. 2, in cadrul programului de functionare, de luni pana vineri, in intervalul orar 08:00 - 16:00, precum si prin accesarea site-ului www.dsjconstanta.ro.

Descarca fisier atasat: buget tineret 2013
23
APR
2013
Comunicat de presa acreditare agenti privati tabere

          Ministerul Tineretului si Sportului lanseaza pentru anul 2013 trei runde de acreditare cu privire la activitatile de tabara pentru copii, tineri si studenti desfasurate de catre agentii economici, asociatii, persoane fizice autorizate si alte persoane juridice, in propriile locatii.

          In vederea avizarii, solicitantii constanteni vor depune:

1. cerere de avizare - formular tip (Anexa numarul 1 din „Metodologie")

2. copie legalizata dupa contractul cu o persoana juridica sau persoana fizica autorizata care detine unitatea de alimentatie publica prin care se asigura copiilor si tinerilor servirea mesei, in cazul in care solicitantul nu detine unitate proprie de servire a mesei, pe toata perioada acreditarii;

3. copie legalizata dupa Certficatul de Conformitate conform Ordinului 251 din 16 martie 2012 pentru modificarea si completarea Ordinului Ministrului Sanatatii nr. 1030 /2009 privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitara pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire si pentru functionarea obiectivelor ce desfasoara activitati cu risc pentru starea de sanatate a populatiei, valabila la data solicitarii avizarii (agentul economic are obligatia de a reinnoi autorizatia in cazul in care aceasta expira in perioada de colaborare cu Ministerul);

4. copie legalizata dupa Autorizatia sanitar-veterinara eliberata conform legislatiei sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor in vigoare, de catre Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor din Judetul Constanta, valabila la data solicitarii avizarii (agentul economic are obligatia de a reinnoi autorizatia in cazul in care aceasta expira in perioada de colaborare cu Ministerul);

5. copie legalizata dupa certiticatul de clasificare a structurilor de primire turistica cu functiuni de cazare, emis de Ministerul IMM-urilor, Mediului de Afaceri si Turismului, inclusiv anexele: ,,fisa privind incadrarea nominala a spatiilor de cazare pe categorii din unitate";

6. unde este cazul, copie legalizata dupa certificatul de clasificare a spatiilor de alimentatie publica emis de Ministerul IMM-urilor, Mediului de Afaceri si Turismului, inclusiv anexele : "fisa privind clasificare unitatii de alimentatie";

7. copie legalizata dupa Autorizatia de Securitate la Incendiu eliberata conform Ordinului Ministerului Administratiei si Internelor nr. 3/ 6 ianuarie 2011 pentru aprobarea Normelor Metodologice de Avizare si Autorizare privind securitatea la Incendiu si Protectia Civila, valabila la data solicitarii avizarii (agentul economic are obligatia de a reinnoi autorizatia, in cazul in care aceasta expira in perioada de colaborare cu Ministerul);

8. copie dupa contractul de asistenta  medicala valabil pentru toata perioada de colaborare cu Ministerul (se recomanda formularul tip din Anexa 2);

9. oferta de pret pentru vacanta de vara/zi/persoana.

Dosarele de candidatura in vederea acreditarii se vor depune in perioada 19 aprilie - 26 aprilie 2013 la sediul Ministerului Tineretului si Sportului, la Registratura, Str. Vasile Conta, nr. 16, etaj 8, sector 2, Bucuresti.

  Metodologia de acreditare se gaseste pe adresa pe web site-ul www.dsjconstanta.ro sau http://www.mts.ro/documente/diverse/acreditari%20privati6.pdf .

23
APR
2013
Comunicat de presa Campionat National Minihandbal - Euroregiune

           S-a finalizat recent Campionatul National de Minihandbal, faza pe euroregiune, in organizarea Asociatiei Judetene de Handbal si in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta.

           Echipele calificate la turneul semifinal din euroregiunea de Sud - Est s-au stabilit la sfarsitul saptamanii la Medgidia, astfel: masculin - CSS nr. 1 Constanta (prof. Ilie Lacramioara), CSS Galati, HCM Buzau si CS, „BB" Buzau; iar, la feminin, - CS „Danubius 2010" Galati, CS „Danubius" Galati, CS „Happy Kids 2010" Medgidia (prof. Nicu Ciorba) si CSS Galati.

           Jocurile au avut loc in sala „Iftimie Ilisei" pentru echipele de masculin si „Dan Spataru" pentru cele de feminin, participand, de asemenea, si urmatoarele echipe: pentru masculin -  LPS Focsani, CS Laguna Navodari, CSS Medgidia, CS „Happy Kids 2010"  Medgidia, CSS Tecuci, CS Danubius Galati, Sc. nr.3 Adjud si pentru feminin - CS Axiopolis Cernavoda, CS „Art" Galati, HCM Buzau, CSS Medgidia.

          „A fost un turneu impresionant datorita fair-playului manifestat de participanti! In ciuda varstei lor mici, copiii au dat dovada de mult profesionalism, de spirit de echipa si au stiut sa se manifeste in joc la un nivel inalt, demn mai ales de cei care urmeaza o cariera in domeniul sportiv. Suntem extrem de incantati sa vedem cu proprii ochi faptul ca „sportul naste caractere", asa cum se spune, iar acestor micuti le doresc sa-si pastreze taria de a face si in viitor jocuri la fel de frumoase si de spectaculoase! Mai mult decat atat, doresc sa-i multumesc personal doamnei profesor care a dorit sa-si pastreze anonimatul, dar care a facut un gest extrem de elegant si de inalt prin oferirea unei cupe Andreei Mirica de la CSS Galati, cu titlul „Cel mai bun portar!". Felicitari si va multumim pentru sustinere!", a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

Pagini (67) Prima Inapoi ... 12 13 14 15 16 ... Inainte Ultima