Acasa » Informatii generale » Presa

Pagini (67) Prima Inapoi ... 15 16 17 18 19 ... Inainte Ultima
20
FEB
2013
Comunicat de presa "Calendarul demonstratiilor sportive de la City Park Mall"

          Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in parteneriat cu City Park Mall Constanta si cu Rotary Club Cetatea Tomis Constanta organizeaza in perioada 16 - 28 februarie 2013 un proiect care permite structurilor sportive sa isi promoveze sectiile pe ramuri sportive, ofertele derulate in aceasta perioada, dar si sa ofere mai multe detalii legate de activitatile lor direct celor interesati.

         „Ne-a bucurat faptul ca cei de la City Park Mall au raspuns pozitiv solicitarii nostre de-a le permite celor care se ocupa direct de sport si care pot oferi alternative de exersare a capacitatilor fizice tuturor celor care indragesc ideea de a performa prin sport, sa se manifeste prin demonstratii variate. Pot alege de la gimnastica ritmica, la scrima, tenis, volei, karate, fotbal si asa mai departe, mai mult decat atat, pot sta de vorba pe larg cu reprezentantii acestor structuri sportive pentru o informare corecta, in cunostinta de cauza!", a declarat directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta, domnul Claudiu Teliceanu.

Calendarul de demonstratii sportive pentru perioada imediat urmatoare este urmatorul:

21.02 LPS Constanta, incepand cu orele 18:00

22.02 CSS 1 Constanta, in intervalul 17:00 - 19:00, gimnastica ritmica si scrima

23.02 CSS 1 Constanta, incepand cu orele 17:00-CS Tenis TDC, incepand cu orele 18:00-CS Laguna Constanta, incepand cu orele 19:00

24.02 CS Laguna constanta, incepand cu orele 16:00 si Atemi Karate, incepand cu orele 17:00

26.02 - 27.02 CS Tenis TDC, in ambele zile demonstratiile incepand cu orele 18:00

28.02 CS Tenis Club Idu, incepand cu orele 18:00.

           „Ii asteptam pe toti cei interesati de sport sa participe la demonstratiile care se vor desfasura in City Park Mall in zona centrala, la parter, acolo unde este amenajata, de obicei, scena si sa le ofere copiilor lor sansa de a vedea ce sport ii atrage, cum au evoluat cei care performeaza de ceva vreme in cadrul unui club sportiv si sa stea de vorba cu reprezentantii acestor cluburi care sunt cei mai in masura sa-i informeze si sa-i sfatuiasca!", a mai declarat domnul Claudiu Teliceanu.

18
FEB
2013
Comunicat de presa "Fii corect! Fii responsabil! Prima clipa conteaza!"

         Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in parteneriat cu Asociatia Studentilor si Medicilor Voluntari, Crucea Rosie, Carrefour Constanta, Centrul Medical Provita, Centras Constanta, TEMCO Constanta si Tv Litoral lanseaza proiectul-pilot „Fii Corect! Fii Responsabil! PRIMA CLIPA CONTEAZA!", ce se va desfasura in perioada 1 februarie 2013 - 31 decembrie 2014.

          „Ne-am angrenat intr-un proiect extrem de provocator, in sensul in care ne dorim, alaturi de partenerii nostri, sa tragem un semnal de alarma in ceea ce priveste responsabilitatea sociala pe care trebuie sa ne-o asumam cu totii! Una din cele mai mari probleme ale societatii romane il constituie educatia medicala. De fiecare data cand vorbim, acuzam sistemul de urgenta: nu ajung ambulantele la timp, timpii de asteptare in departamentele de urgenta par foarte mari, multe persoane care au o sansa mor la domiciliu, pe strada sau la locurile de munca... Cu siguranta, sistemul este unul care are nevoie de standardele ridicate ale sistemelor de sanatate din tarile dezvoltate, dar, in egala masura, fiecare din noi este responsabil sa cunoasca ABC-ul simplu al acordarii primului ajutor, al stapanirii de sine si al interventiei intr-un timp scurt, dar atat de important in salvarea unei vieti!, a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

Proiectul-pilot isi propune trei obiective:

  • Cresterea nivelului de educatie in randul elevilor de liceu in ceea ce priveste acordarea primului ajutor.
  • Realizarea de echipe de voluntari de prim-ajutor in cadrul a doua licee din orasul Constanta si unul din orasul Medgidia.
  • Informarea comunitatii judetului Constanta prin infiintarea de puncte de informare in locatii intens circulate in ceea ce priveste importanta cunoasterii primului ajutor si cunoasterea notiunii de urgenta medicala.

          Prima etapa a proiectului a debutat in data de 16 februarie si a constat in formarea tinerilor voluntari ASMV in ceea ce priveste primul-ajutor. Aceasta etapa va cuprinde 10 module de curs a cate 3h fiecare, realizarea unui material video de 15 min si a unei prezentari PPS care sa includa imagini sugestive din care sa reiasa importanta cunoasterii notiunilor de prim-ajutor, iar in week-endul acesta, atat sambata, cat si duminica, la Hotelul Sport, s-au desfasurat primele doua module.

          "Este important sa intelegem notiunile de acordare a primului-ajutor atat pentru sanatatea societatii nostre, cat si pentru faptul ca, la un moment dat, s-ar putea sa atarne greu in balanta acest lucru raportat la viata unui seaman sau chiar si la propria noastra viata!", a mai declarat domnul Claudiu Teliceanu.

12
FEB
2013
Comunicat de presa "Cupa Academiei Navale Mircea cel Batran Constanta la inot"

          In perioada 9 - 10 martie 2013, se va desfasura in baza proprie a Academiei Navale Mircea cel Batran, Cupa la inot, eveniment in co-participare cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta.

          Grupul tinta vizat sunt elevii din liceele constantene, atat fete, cat si baieti, din clasele a XI-a si a XII-a. Probele de concurs pe care vor trebui sa le sustina in intentia de a castiga punctajul maxim vor fi 50 m liber si 50 m bras. "Sedinta tehnica si inscrierile in competitia de inot initiata de Academia Navala se vor face in data de 2 martie, incepand cu ora 9:00, la bazinul de inot al Academiei, obligatorie fiind si prezenta profesorului insotitor, nu doar al concurentului. Iar in zilele de 2 si 3 martie, in intervalul orar 9:30 - 12:00, se va permite accesul la bazin in vederea pregatirii elevilor participanti la competitie.

          Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta va sprijini acest proiect cu toate fortele, mai ales ca angreneaza si este dedicat tinerilor practicanti de sport, prin oferirea partii de logistica, arbitrilor de inot pentru monitorizarea competitiei, cupelor pentru castigatori si diplomelor pentru toti participantii! De asemenea, doresc sa mentionez faptul ca Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si-a propus ca obiectiv major pentru calendarul actiunilor pe 2013 sa fie co-partener si sa promoveze prin resurse proprii asemenea initiative, intrucat intelegem si ne asumam proiecte care sa promoveze sportul sub toate formele sale, dar si proiecte dedicate si implementate in folosul tinerilor, in egala masura!", a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

11
FEB
2013
Comunicat de presa Luni 11.02.2012

         Sfarsitul acesta de saptamana a fost unul in care copiii au fost invitati sa participe la prima editie a proiectului "Carnavalul", proiect derulat de Fundatia Giovanni Bosco cu sprijinul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta. Intentia organizatorilor a fost aceea de a le oferi copiilor premisele pentru a-si manifesta spiritul artistic si a-si dezvolta creativitatea prin crearea mastilor necesare lor in momentele artistice sustinute, dar si printr-o parada a celor mai frumoase si mai minutioase costume de parada.

        "Ne bucura si ne incanta, cu atat mai mult cu cat a fost un proiect dedicat copiilor si tinerilor, sa sustinem asemenea initiative! Este de salutat faptul ca s-au alaturat proiectului nostru peste 100 de tineri participanti, iar dedicarea cu care au reusit sa-si croiasca singuri atat costumele, cat si mastile folosite in scurtele moment artistice pe care tot ei le-au sustinut, sunt laudabile! Acesta este motivul principal pentru care vom fi si pe viitor alaturi de partenerii nostri de proiect, atunci cand vor mai derula asemenea proiecte!", a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

In finalul evenimentului toti tinerii participanti au primit diplome din partea organizatorilor in aplauzele spectatorilor.

13
DEC
2012
Comunicat de presa Festivalul Student Sport Fest

Va invitam sa participati la:

  • Festivitatea de premiere a proiectului sportiv „Festivalul Student Sport Fest", ce va avea loc Duminica 16 decembrie 2012, orele 13,30 la Sala Sporturilor din Constanta;

si la:

  • Masa rotunda ce va avea loc luni 17 decembrie 2012, ora 13,00 la Restaurantul Sport din Constanta, str. Cuza Voda, nr.28. Intalnirea are ca tema: desemnarea „Celor mai buni sportivi constanteni in anul 2012" /seniori si juniori;

         Invitati: Claudiu Daniel Teliceanu - director DJST Constanta, Elena Frincu - membru COSR,  Mihail Orzan - director executiv adjunct DJST Constanta, consilieri sport DJST Constanta, impreuna cu  presedinti si directori de structuri sportive, antrenori si tehnicieni  constanteni.

Pagini (67) Prima Inapoi ... 15 16 17 18 19 ... Inainte Ultima