Acasa » Informatii generale » Presa » Comunicate de presa

Pagini (38) Prima Inapoi ... 26 27 28 29 30 ... Inainte Ultima
25
OCT
2010
Comunicat de presa Luni 25.10.2010
 

            Urmare reorganizarii la nivel institutional, prin aplicarea prevederilor Hotararii de Guvern cu numarul 776/2010, a luat nastere Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta prin comasarea Directiilor Judetene pentru Sport si Tineret.

           Avand in vedere obiectivele institutiei noi create de a asigura sprijin de specialitate pentru realizarea de programe de si pentru tineret; de a colabora, coopera si dezvolta parteneriate cu persoane fizice si juridice, in vederea indeplinirii obiectivelor in domeniile sportului si tineretului; de a oferi informatii si consiliere in domeniul sportului si tineretului; va invitam, sa luati parte in cadrul unei intalniri la o dezbatere avand ca tema "Tineretul constantean, perspective de viitor!".

 

Problemele abordate in cadrul acestei intalniri:

1. Prezentarea participantilor - ONGT-uri constantene;

2. Prezentarea Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, obiectivele Autoritatii;

3. Asociativitatea in randul tineretului constantean; 

4. Stabilirea unor principii de colaborare in vederea implementarii in viitorul apropiat de diferite proiecte de si pentru tineret

5. Probleme ale tinerilor si organizatiilor de tineret constantene;

6. Relatia ONGT-urilor constantene cu institutiile si autoritatile publice locale;

7. Oferirea de consiliere/suport din partea Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta in redactarea/implementarea de proiecte pentru tineret;

8. Asteptari ale Organizatiilor Neguvernamentale  de Tineret si ale grupurilor informale de tineri de la Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta.

9. Altele.

           Intalnirea va avea loc in data de 26 octombrie 2010, ora 11.00, Sala Panoramic, Hotel BULEVARD, B-dul Mamaia, nr. 294 la care vor participa, reprezentanti ANST si ai autoritatilor locale.

17
SEP
2010
Comunicat de presa Vineri 17.09.2010
AUTORITATEA NATIONALA PENTRU SPORT SI TINERET

Proiectul

RURALTIN - SERVICII INTEGRATE SI PERSONALIZATE PENTRU TINERII DIN MEDIUL RURAL

2009 - 2011    

 

           Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret impreuna cu Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni din Bucuresti, deruleaza proiectul strategic "RURALTIN - servicii integrate si personalizate pentru tinerii din mediul rual", finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Proiectul a demarat in octombrie 2009 cu finalitate prognozata pentru septembrie 2011.

           Proiectul RURALTIN si-a propus oferirea de servicii integrate si personalizate de formare, informare, consiliere si consultanta pentru tinerii din mediul rural, pe parcursul lui fiind preconizata si infiintarea a 3 centre suport pentru tineri, care vor activa in cele 3 regiuni ale proiectului: Nord-Est, Sud-Muntenia si Sud-Est. Centrele vor oferi acces la calculator si internet, cursuri de formare, acces la materiale informative, servicii de consiliere pentru ocupare profesionala si consultanta pentru dezvoltarea si diversificarea afacerilor locale.

           Pe 13 septembrie a.c., echipa de proiect a avut o intalnire cu coordonatorii regionali, responsabilii centrelor suport, punandu-se la punct strategia de lucru pentru urmatoarea perioada.

           In aceasta etapa, in cadrul proiectului va incepe livrarea serviciilor de formare, informare, consiliere si consultanta catre grupurile tinta: tineri din mediul rural, din categoriile: someri, persoane inactive pe piata muncii, manageri si angajati.

           Proiectul ofera tinerilor din cele trei regiuni, posibilitatea de a se inscrie si participa, in perioada septembrie - octombrie, la cursuri de comunicare si lucru in echipa, cursurile avand un continut adaptat specificului fiecarui grup tinta.

           Pentru regiunea Nord-Est, cursurile vor avea loc la Iasi, pentru cei din regiunea Sud-Est, la Focsani, iar pentru cei din regiunea Sud-Muntenia, cursurile se vor desfasura la Aninoasa.

           Data pana la care se primesc inscrierile pentru modulul din luna octombrie, este 30 septembrie a.c.

           Echipa de proiect si coordonatorii regionali au demarat deja procedura de inscriere a participantilor, formularele de inscriere si alte informatii fiind disponibile pe pagina de internet a beneficiarului, http://www.anst.gov.ro/presa/stiri dar si a partenerului, http://http://www.romanii.ro/.

           Cursurile vor avea o durata de 6 zile, iar cazarea, masa si transportul vor fi asigurate de catre finantator. Participantii vor primi certificate de absolvire a cursurilor, daca nu au diploma de bacalaureat, sau diplome acreditate de catre Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA), recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei si  Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, in cazul in care cursantul are diploma de bacalaureat.

Pentru detalii si alte informatii:

Alin LUMAICU - cordonator regional, regiune Nord-Est - alin_lumaicu@yahoo.com

Laura MUSAT - coordonator regional, regiunea  Sud-Est - laury_is_19@yahoo.com

Ovidiu ROMANASU - coordonator regional, regiunea Sud-Muntenia - ovidiu.romanasu@gmail.com

Manager de proiect: Ana-Maria DALU, ruraltin@anst.gov.ro

30
AUG
2010
Comunicat de presa Luni 30.08.2010
 

PROIECTUL „SA NE AMINTIM DE EI"

 

           Parte din acest proiect va propunem in aceasta saptamana sa ne amintim o maestra a sportului HEDWIG GEORGESCU (HEDI), nascuta in 31.08.1943 in Timisoara.

          Absolventa a Liceului cu Program Sportiv Timisoara, a Facultatii de Educatie Fizica si Sport, componenta a loturilor nationale de juniori, tineret si senioare in perioada 1960-1966, perioada in care a jucat in DIVIZIA A cu Liceul 4 Timisoara.

          In 1966 se casatoreste cu fotbalistul Farului GICA GEORGESCU si se stabileste in Constanta ca profesor la Clubul Sportiv Scolar nr. 1  si jucatoare in echipa de fete din divizia B - COMERTUL.

          Are un fiu, DAN, fost rugbist la CS Farul si echipa STEAUA.

          Doamna profesor Georgescu a pregatit si a fost model pentru generatii de antrenori si profesori de educatie fizica, fiind in perioada 1966 - 2000 profesor la CSS nr.1, Scoala nr.6 si Scoala nr.12.

          Cornel Idu, Elena Frincu, Lucian Canuta, Nadire Ibadula, Vasiu Vasile, Lucian Rasnita, Antonio Bandi, Sorin Baican sunt doar cateva nume din fostele glorii ale handbalului constantean care au lucrat cu maestra sportului, profesor HEDWIG GEORGESCU.

          Pentru intreaga activitate depusa in slujba educatiei si a sportului de performanta in general, si a handbalului in special, astazi de ziua dumneavoastra va uram un sincer si respectuos „LA MULTI ANI", zile frumoase si multa sanatate, draga doamna profesor HEDWIG GEORGESCU.

23
AUG
2010
Comunicat de presa Luni 23.08.2010

             In perioada 21-26.08.2010 la Hotelul Sport din Constanta a sosit lotul national de gimnastica aerobica al Japoniei, care are un stagiu de pregatire comuna cu lotul Romaniei sub bagheta antrenoarei emerite MARCELA FUMEA, secondata de antrenoarea emerita CRISTIANA SPANU, in sala de gimnastica de la Complexul Sportiv Tomis.

             Astazi delegatia Japoniei s-a intalnit cu doamna ELENA FRINCU, reprezentantul legal al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta, Departamentul Sport, care le-a urat un Bun Sosit in Municipiul Constanta si le-a daruit suveniruri.

            Miercuri sunt invitate la Aqua Magic unde vor petrece o zi de neuitat alaturi de sportivele Clubului Sportiv Farul.

Pentru detalii sunati la nr. de telefon: 0722.314373, doamna MARCELA FUMEA.

30
IUL
2010
Comunicat de presa Vineri 30.07.2010
 

„Noutati in vederea extinderii Salii Sporturilor"

          In conditiile legii pe data de 27.07.2010 a fost semnat contractul de prestari servicii in vederea realizarii proiectului de extindere a Salii Sporturilor cu firma SC Arcadis TGH.

          Pentru realizarea unei lucrari sigure si de exceptie, Directia pentru Sport a Judetului Constanta a cerut si a primit sprijinul Consiliului Judetean Constanta - presedinte Nicusor Daniel Constantinescu, Santierului Naval Constanta - director Radu Rusen, Institutului de Proiectare Constanta - inginer de rezistenta Caradima Sterie si Inspectoratului de Stat in Constructii zona de sud-est - inspector sef Gigi Chiru.

          Astfel datorita golirii rapide a apei din subsolul Salii Sporturilor s-a putut scoate planul de urbanism in vederea demolarii celor doua randuri de gradene necesare extinderii suprafetei de joc.

          Intreaga echipa a Directiei pentru Sport a Judetului Constanta, partenerii si constructorii care si-au dat mana pentru realizarea acestei lucrari de extindere spera ca in 15.09.2010 sala sa poata fi redata cluburilor de handbal si volei in vederea continuarii pregatirii.

          Multumim pe aceasta cale sportivilor si antrenorilor cluburilor Handbal Club Municipal Constanta, Club Volei Municipal Tomis Constanta, CS Volei 2004 Constanta, CS Tomis Constanta care au inteles prioritatea jucarii la Constanta a meciurilor de liga europeana a echipei HCM Constanta, campioana Romaniei.

Pagini (38) Prima Inapoi ... 26 27 28 29 30 ... Inainte Ultima