Acasa » Informatii generale » Presa » Comunicate de presa » Comunicate de presa 2013

Pagini (13) Prima Inapoi ... 7 8 9 10 11 ... Inainte Ultima
23
MAI
2013
Comunicat de presa Programul Tineret in Actiune, schimbul international de experienta Romania/ Grecia

       Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in colaborare cu Asociatia Culturala a Coregrafilor, Scenografilor, Artistilor Liber Profesionisti si Amatori din Constanta, organizeaza in perioada 24 - 26 mai 2013, schimbul de experienta internationala dintre Romania si Grecia intitulat "Tineret  in  Actiune".

       Delegatia participanta din Grecia va fi compusa din 45 de persoane, reprezentanti din partea Primariei Orasului Tanagras (Grecia), Asociatia romano - elena "Armonia" din Atena (Grecia), Ansamblul Folcloric  "Sedes " din Kalitheias (Atena).

In programul schimbului international sunt cuprinse:

- Conferinta de Presa, organizata in data de 25.05.2013 orele 11:00 la Hotelul SPORT din Constanta.

- In data de 25.05.2013, incepand cu orele 15:00 va avea loc o intalnire la nivel inalt intre delegatia din Tanagras si delegatia din partea Primariei si Consiliului Local din comuna Cumpana, urmata de prezentarea unui spectacol de folclor intre Ansamblurile Folclorice Reunite "Sedes" din Kalitheias si "Romancuta" din Cumpana.

- Intalnirea cu ONG-urile din Constanta, organizata in data de 26.05.2013, orele 11:00, la Restaurantul Sport din Constanta.

- In data de 26.05.2013, incepand cu orele 15:00, va avea loc o intalnire la nivel inalt intre delegatia din Tanagras si delegatia din partea Primariei si Consiliului Local din Comuna Castelu, urmata de prezentarea unui spectacol de folclor intre Ansamblurile Folclorice reunite "Sedes" din Kalitheias si "Castelanii" din Cumpana.

        „Intentia delegatiei din Grecia in cadrul acestei actiuni este de a realiza infratirea cu cele doua comune ale judetului Constanta, Cumpana si Castelu. De asemenea, una din intentiile noastre este aceea de a vizita, impreuna cu delegatia din Grecia si cu partenerii nostri vechi, Asociatia ACCSALPA din Constanta, o serie de obiective culturale, administrative si istorice din judetul Constanta, ca un gest firesc de prezentare a propriei noastre identitati nationale! Vizita in Grecia a delegatiei Romaniei de la nivelul Judetului Constanta va fi stabilita in decursul acestui schimb pentru anul 2013, urmand ca intre cele doua delegatii sa se incheie atat un protocol de colaborare, cat si un parteneriat international ! », a declarat domnul Claudiu Daniel Teliceanu, directorul executiv al Directiei de Sport si Tineret a Judetului Constanta.

         De asemenea, Directia pentru Sport si Tineret a Judetului Constanta, in colaborare cu Centrul pentru Resurse Economice Educationale si Liceul Teoretic Ovidius din Constanta va desfasura concursurile de economie politica si cel baza pentru planuri de afaceri, « Gandesc Economic, Deci Castig » si « Si eu Voi fi Intreprinzator » dedicat tinerilor ce doresc sa se axeze pe viitor pe domeniul afacerilor. Activitatile se vor desfasura in data de 24 mai 2013, ora de deschidere fiind 10:00, in cadrul liceului Ovidius.

        Nu in ultimul rand, in perioada 23 mai - 26 mai 2013in cadrul Centrului de Agrement din Eforie Sud, « New Paradise », se vor desfasura sesiunile de training dedicate membrilor Uniunii Studentilor din Romania, din cadrul « Academiei de Training USR 2013 »

        Activitatile sunt finantate de catre Ministerul Tineretului si Sportului prin Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta.

 

09
MAI
2013
Comunicat de presa "9 Mai - Ziua Europei"

           Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, in parteneriat cu Asociatia Grupurilor Locale de Tineret - filiala „Tineri Mereu", Constanta si Fundatia Giovanni Bosco a organizat, cu ocazia zilei de 9 mai, Ziua Europei, o serie de programe ce urmaresc cresterea gradului de implicare a tanarului in societate.

Astfel, in cele ce urmeaza, regasiti specificul fiecarei activitati:

1. ZIDUL BUCURIEI, desene murale, fiecare echipaj a trebuit sa amenajeze un loc reprezentativ pentru statele participante. Astfel, s-a desenat harta Uniunii Europene, fiecare dintre echipe trebuind sa deseneze harta statului pe care il reprezinta, caracteristica statului respectiv, dar si sa lase un mesaj reprezentativ celor care vor trece, ulterior, pe acolo. Proiectul s-a derulat in cadrul Centrului de Tineret al Fundatiei Giovanni Bosco, situat pe str. Veniamin Costache din zona ANDA, cartier CET.

2. EUROFOTBAL , turnee de minifotbal intre tinerii prezenti, fiecare echipa a trebuit sa poarte culorile traditionale ale echipelor nationale reprezentate. S-a „jucat" clasica „miuta", echipele fiind formate din 3 persoane - 2 jucatori de camp, plus o rezerva. De asemenea, fiecare echipa a avut o galerie formata din 15 persoane, fiind dotata cu steaguri si mesaje de sustinere realizate in limba statului reprezentat.

3. STANDURI DE PREZENTARE, fiecare echipaj a trebuit sa reprezinte obiceiuri/ traditii gastronomice/ porturi/ alte tipuri de traditii/ turism/ istorie/ ramura de sport nationala, toate fiind caracteristici identitare ale fiecaruia dintre cele 27 de state reprezentative ale Uniunii Europene

Atat, proiectul „Eurofotbal", cat si „Standurile de Prezentare" s-au derulat cadrul Centrului de Tineret al Fundatiei Giovanni Bosco.

4. EUROPA PE ASFALT, 30 de state vor fi reprezentate grafic pe asfalt in parcul de la Sala Sporturilor, fiind prezent un numar de peste 180 de participanti si vor fi desenate pe aleile din parc diferite motive legate de Uniunea Europeana si de statele care o compun.

            „Am fost extrem de onorati sa avem alaturi, pe langa partenerii nostri de proiect, si institutiile reprezentative de la nivelul orasului Constanta, asa cum sunt: Primaria Municipiului Constanta, Inspectoratul Scolar Judetean, Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane si Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta. Mai mult decat atat, datorita sprijinului lor direct am putut sa ne prezentam cu patru proiecte complexe, diferite in sine ca structura, care au avut ca obiectiv principal implicarea tanarului in societate prin actiuni care sa-i starneasca interesul, sa-i placa si sa-l determine sa se implice activ!", a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

30
APR
2013
Comunicat de presa Zilele Tineretului

        Ministerul Tineretului si Sportului organizeaza in perioada 1 - 8 mai 2013, „Zilele Tineretului". Evenimentele se vor desfasura in Bucuresti (in data de 2 mai), in Costinesti (in intervalul 1 - 4 mai), urmand sa se incheie in data de 8 mai, cu primul cros la care se da startul simultan, in toata tara.

        Prin intermediul acestor activitati, Ministerul Tineretului si Sportului doreste sa promoveze activitati culturale, sociale, artistice si sportive, ca mijloace de petrecere a timpului liber, de participare si implicare a generatiei tinere la viata cultural-sportiva.  

        Zilele Nationale ale Tineretului vor fi marcate in Bucuresti, in data de 2 mai, incepand cu orele 16:00, prin evenimentul „Caravana Tineretului", competitie deschisa publicului larg. Startul va fi dat in Parcul Politehnica, de catre presedintele Federatiei Romane de Ciclism si campion paralimpic al Jocurilor Olimpice 2012, de la Londra, Carol-Eduard Novak. 

        Traseul deplasarii pe carosabil se va desfasura dupa cum urmeaza: Parcul Politehnica - Splaiul Independentei - Str. Bibescu Voda - Bd. Dimitrie Cantemir - Bd. Tineretulului - Parcul Lumea Copiilor. Inscrierile se fac incepand cu ora 15:30, iar competitia ia startul la ora 16:00.

        Evenimentul va  continua in Parcul Tineretului, unde in intervalul 17:00 - 21:00, vor avea loc „Jocurile Tineretului", care vor cuprinde activitati recreative precum: teatru stradal, pantomima, street dance, parade de costume si spectacole de strada  (fachiri si echilibristi).

         In paralel, in perioada 1 - 4 mai, litoralul va gazdui mai multe activitati dedicate tinerilor: face-painting, jonglerii, concursuri surpriza, spectacole de magie, dansuri si spectacole de teatru, la Costinesti.

„Zilele Tineretului" se vor incheia cu primul cros care se va desfasura simultan in toata tara - „Crosul Tineretului".

          In Bucuresti, startul va fi dat la ora 10:00, in Piata Charles de Gaulle, de catre campioana olimpica si multipla campioana europeana si mondiala Gabriela Szabo.  

Adunarea participantilor se va face incepand cu ora 9:00 in Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle. Traseul crosului este urmatorul: Piata Charles de Gaulle - Bd. Constantin Prezan - Piata Arcul de Triumf - aleile din parcul Herastrau - Bd. Aviatorilor - Piata Charles de Gaulles.

         „Crosul Tineretului" se va desfasura in urmatoarele orase: Constanta, Alba Iulia, Arad, Pitesti, Bacau, Oradea, Bistrita, Botosani, Brasov, Botosani, Braila, Buzau, Caransebes, Calarasi, Cluj - Napoca, Covasna, Targoviste, Craiova, Galati, Giurgiu, Targu - Jiu, Miercurea Ciuc, Hunedoara, Slobozia, Iasi, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Targu -Mures, Piatra Neamt, Slatina, Ploiesti, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Alexandria, Timisoara, Tulcea, Vaslui, Ramnicu Valcea, Focsani si Bucuresti.

Partenerii evenimentelor sunt Casele de Cultura ale Studentilor din Resita, Galati, Ploiesti, Pitesti, Sibiu si Bucuresti, Uniunea Studentilor din Romania, Directia pentru Sport si Tineret a municipiului Bucuresti, Primaria Sectorului 4 si Primaria municipiului Constanta.

29
APR
2013
Comunicat de presa "Festival de datini si obiceiuri stravechi pascale"

            Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, Primaria Comunei Limanu si Asociatia Culturala a Coregrafilor, Scenografilor, Artistilor Liber Profesionisti si Amatori Constanta organizeaza in localitatea 2 Mai, cu ocazia Zilei Tineretului - 2 Mai, prima editie a evenimentului - „Festivalul de Datini si Obiceiuri Stravechi Pascale".

Programul evenimentului include:

Orele: 17.00 - 17.30 - Parada portului popular ;

Orele: 17.30 - 20.30 - Spectacol de divertisment

            Vor evolua pe scena: LUCAN DENISA STEFANIA - muzica usoara, ALEXA CATALINA - muzica populara si prezentatoare, STOICOCI MARIA OZANA - muzica populara, MOCANITA LAURA - muzica populara, toti membri ai Asociatiei Culturale a Coregrafilor, Scenografilor, Artistilor Liber Profesionisti si Amatori Constanta, alaturi de: grupul vocal - folcloric " DRAGUTA SILISTEA " din localitatea Turcoia, Judetul Tulcea, ansamblul de dansuri populare " SILISTEANCA " din localitatea Silistea, judetul Constanta, ansamblul de dansuri populare " CASTELANII ", din localitatea Castelu, judetul Constanta, ansamblul de dansuri populare " ULMETUM" din localitatea Pantelimon, judetul Constanta, ansamblul de dansuri populare " CARTALU " din localitatea Vulturul, judetul Constanta.

           "Ne-am propus sa sprijinim un eveniment al carui scop este sa releve frumusetea, diversitatea si bogatia traditiilor pascale cu prilejul Zilei Tineretului, din dorinta de a promova, in special in randul tinerilor, bagajul impresionant, plin de semnificatii, care sta la baza culturii si identitatii noastre romanesti! Sunt valori impresionante pe care si cei mai tineri dintre noi trebuie sa le aprecieze, iar, in acest sens, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta va sprijini si pe viitor asemenea proiecte, atat logistic, cat si financiar!", a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

23
APR
2013
Comunicat de presa Concursul Local de Proiecte Constanta

          Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, reprezentant in teritoriu al Ministerului Tineretului si Sportului, se adreseaza ONGT-urilor de si pentru tineret, constantene,  in vederea organizarii Concursului Local de Proiecte pe anul 2013, perioada de desfasurare a proiectelor castigatoare fiind 02 iulie - 15 noiembrie 2013.

Prioritatile vizate sau care pot fi abordate prin proiectele candidate pentru a obtine finantare sunt:

1. Participare civica:

 • sprijinirea de actiuni specifice de voluntariat,
 • sprijinirea infiintarii de structuri de si pentru tineret; dezvoltarea si diversificarea celor existente;
 • facilitarea consultarii intre autoritatile centrale si locale si structurile reprezentative de tineret;
 • dezvoltarea de parteneriate intre structurile de si pentru tineret si administratia publica centrala si locala;
 • dezvoltarea si diversificarea actiunilor privind implicarea tinerilor in viata comunitatii.

2. Participarea economica:

 • stimularea activitatii economice a tinerilor;
 • stimularea creativitatii tinerilor in domeniul economic si social.

3. Participarea culturala:

 • facilitarea accesului la actul de cultura si cresterea consumului cultural la tineri;
 • sprijinirea si stimularea creativitatii culturale.

4. Participarea la educatie:

 • dezvoltarea si diversificarea ofertei educationale nonformale pentru tineri;
 • sprijinirea procesului de educare si formare continua;
 • facilitarea mobilitatii tinerilor intre sistemul de invatamant si piata muncii,
 • dezvoltarea si diversificarea actiunilor de timp liber, vacanta, sport si turism pentru tineri.

          Perioada de depunere a proiectelor in vederea evaluarii este 7 mai - 20 mai 2013, urmand etapa de analiza a eligibilitatii aplicantilor intre 21 - 23 mai 2013, etapa I a afisarii rezultatelor, 24 mai 2013, perioada de depunere a documentelor lipsa la dosar, intre 27 - 31 mai 2013, etapa de verifcare a proiectelor pe baza de punctaj, 03 - 04 iunie 2013 si, in cele din urma, afisarea rezultatelor, in data de 5 iunie 2013.

Bugetul alocat in vederea finantarii proiectelor de tineret este de 51 306 lei.

          Metodologia de finantare precum si orice informatie legate de organizarea concursului pot fi obtinute de la sediul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta, adresa, Str. Ion Banescu, nr. 2, in cadrul programului de functionare, de luni pana vineri, in intervalul orar 08:00 - 16:00, precum si prin accesarea site-ului www.dsjconstanta.ro.

Descarca fisier atasat: buget tineret 2013
Pagini (13) Prima Inapoi ... 7 8 9 10 11 ... Inainte Ultima