Acasa » Informatii generale » Presa » Comunicate de presa » Comunicate de presa 2013

Pagini (13) Prima Inapoi ... 8 9 10 11 12 ... Inainte Ultima
23
APR
2013
Comunicat de presa acreditare agenti privati tabere

          Ministerul Tineretului si Sportului lanseaza pentru anul 2013 trei runde de acreditare cu privire la activitatile de tabara pentru copii, tineri si studenti desfasurate de catre agentii economici, asociatii, persoane fizice autorizate si alte persoane juridice, in propriile locatii.

          In vederea avizarii, solicitantii constanteni vor depune:

1. cerere de avizare - formular tip (Anexa numarul 1 din „Metodologie")

2. copie legalizata dupa contractul cu o persoana juridica sau persoana fizica autorizata care detine unitatea de alimentatie publica prin care se asigura copiilor si tinerilor servirea mesei, in cazul in care solicitantul nu detine unitate proprie de servire a mesei, pe toata perioada acreditarii;

3. copie legalizata dupa Certficatul de Conformitate conform Ordinului 251 din 16 martie 2012 pentru modificarea si completarea Ordinului Ministrului Sanatatii nr. 1030 /2009 privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitara pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire si pentru functionarea obiectivelor ce desfasoara activitati cu risc pentru starea de sanatate a populatiei, valabila la data solicitarii avizarii (agentul economic are obligatia de a reinnoi autorizatia in cazul in care aceasta expira in perioada de colaborare cu Ministerul);

4. copie legalizata dupa Autorizatia sanitar-veterinara eliberata conform legislatiei sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor in vigoare, de catre Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor din Judetul Constanta, valabila la data solicitarii avizarii (agentul economic are obligatia de a reinnoi autorizatia in cazul in care aceasta expira in perioada de colaborare cu Ministerul);

5. copie legalizata dupa certiticatul de clasificare a structurilor de primire turistica cu functiuni de cazare, emis de Ministerul IMM-urilor, Mediului de Afaceri si Turismului, inclusiv anexele: ,,fisa privind incadrarea nominala a spatiilor de cazare pe categorii din unitate";

6. unde este cazul, copie legalizata dupa certificatul de clasificare a spatiilor de alimentatie publica emis de Ministerul IMM-urilor, Mediului de Afaceri si Turismului, inclusiv anexele : "fisa privind clasificare unitatii de alimentatie";

7. copie legalizata dupa Autorizatia de Securitate la Incendiu eliberata conform Ordinului Ministerului Administratiei si Internelor nr. 3/ 6 ianuarie 2011 pentru aprobarea Normelor Metodologice de Avizare si Autorizare privind securitatea la Incendiu si Protectia Civila, valabila la data solicitarii avizarii (agentul economic are obligatia de a reinnoi autorizatia, in cazul in care aceasta expira in perioada de colaborare cu Ministerul);

8. copie dupa contractul de asistenta  medicala valabil pentru toata perioada de colaborare cu Ministerul (se recomanda formularul tip din Anexa 2);

9. oferta de pret pentru vacanta de vara/zi/persoana.

Dosarele de candidatura in vederea acreditarii se vor depune in perioada 19 aprilie - 26 aprilie 2013 la sediul Ministerului Tineretului si Sportului, la Registratura, Str. Vasile Conta, nr. 16, etaj 8, sector 2, Bucuresti.

  Metodologia de acreditare se gaseste pe adresa pe web site-ul www.dsjconstanta.ro sau http://www.mts.ro/documente/diverse/acreditari%20privati6.pdf .

23
APR
2013
Comunicat de presa Campionat National Minihandbal - Euroregiune

           S-a finalizat recent Campionatul National de Minihandbal, faza pe euroregiune, in organizarea Asociatiei Judetene de Handbal si in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta.

           Echipele calificate la turneul semifinal din euroregiunea de Sud - Est s-au stabilit la sfarsitul saptamanii la Medgidia, astfel: masculin - CSS nr. 1 Constanta (prof. Ilie Lacramioara), CSS Galati, HCM Buzau si CS, „BB" Buzau; iar, la feminin, - CS „Danubius 2010" Galati, CS „Danubius" Galati, CS „Happy Kids 2010" Medgidia (prof. Nicu Ciorba) si CSS Galati.

           Jocurile au avut loc in sala „Iftimie Ilisei" pentru echipele de masculin si „Dan Spataru" pentru cele de feminin, participand, de asemenea, si urmatoarele echipe: pentru masculin -  LPS Focsani, CS Laguna Navodari, CSS Medgidia, CS „Happy Kids 2010"  Medgidia, CSS Tecuci, CS Danubius Galati, Sc. nr.3 Adjud si pentru feminin - CS Axiopolis Cernavoda, CS „Art" Galati, HCM Buzau, CSS Medgidia.

          „A fost un turneu impresionant datorita fair-playului manifestat de participanti! In ciuda varstei lor mici, copiii au dat dovada de mult profesionalism, de spirit de echipa si au stiut sa se manifeste in joc la un nivel inalt, demn mai ales de cei care urmeaza o cariera in domeniul sportiv. Suntem extrem de incantati sa vedem cu proprii ochi faptul ca „sportul naste caractere", asa cum se spune, iar acestor micuti le doresc sa-si pastreze taria de a face si in viitor jocuri la fel de frumoase si de spectaculoase! Mai mult decat atat, doresc sa-i multumesc personal doamnei profesor care a dorit sa-si pastreze anonimatul, dar care a facut un gest extrem de elegant si de inalt prin oferirea unei cupe Andreei Mirica de la CSS Galati, cu titlul „Cel mai bun portar!". Felicitari si va multumim pentru sustinere!", a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

22
APR
2013
Comunicat de presa Clubul Nautic Roman

           Miercuri, 24.04.2013, ora 13, Colegiul National "Mihai Eminescu" va organiza un briefing de presa, cu ocazia inaugurarii Simulatorului de navigatie cu vele in cadrul cabinetului de informatica, polifunctional.

           Cu aceasta ocazie, dorim sa punem in valoare Parteneriatul initiat de Colegiul National "Mihai Eminescu" si de Asociatia "Clubul Nautic Roman", cu Inspectoratul Scolar Judetean, Constanta si cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret, Constanta, avand ca obiectiv promovarea yachtingului ca sport specific zonei noastre geografice, in randul tinerilor si in special in randul elevilor din invatamantul preuniversitar.

          Odata cu instalarea  noilor echipamente performante si a interconectarii la reteaua de internet a Cabinetului de informatica, pe cele 30 de computere a fost instalat softul simulatorului de navigatie cu vele, ,,Sail Simulator 5 Deluxe", donat Clubului Nautic Roman de firma GMB Computers. Astfel, noul Cabinet de informatica a devenit deopotriva si un veritabil simulator de navigatie, destinat initierii , dar si perfectionarii in tehnica manevrarii velelor, fiind pus la dispozitia elevilor de la Colegiul National ,,Mihai Eminescu" si de la Scoala Generala nr. 2, dar si din alte scoli si chiar cluburi sportive publice, care doresc sa se perfectioneze.

         De altfel, clasa a XI-a B a Colegiului National ,,Mihai Eminescu"desfasoara de doi ani, in cadrul unui curs optional, activitati care sa le permita elevilor initierea in probleme de navigatie si yachting, in vederea sustinerii examenului pentru obtinerea permisului de conducator de ambarcatiuni de agrement.

La aceasta activitate ne vor onora cu prezenta:  

Mihai Orzan, Director executiv adjunct, Directia  Judeteana pentru Sport si Tineret, Constanța 

Conf. univ. dr. Raducu Popescu,  Inspector Scolar General al Inspectoratului Scolar Judetean, Constanța

Comandor  Tiberiu Istrate,  Directorul Centrului Informatic de Simulare și Evaluare(C.I.S.E.)  din subordinea  Statului Major al Fortelor Navale 

Prof. univ. dr. Andrian Mihei, Director General al  Autoritatii Navale Romane

Prof. univ. dr. Petru Bordei, Presedintele Senatului  Universitatii "Ovidius"

Prof. univ. dr. ing. Gheorghe Samoilescu, Prorector al Academiei Navale "Mircea cel Batran"

Conf. univ. dr. Dan Iliescu,  Prodecan al  Facultatii de Medicina,  Universitatea "Ovidius"

Conf. univ.dr. Axelerad Daniel Docu, Facultatea de Educație Fizica și Sport, Universitatea "Ovidius"

15
APR
2013
Comunicat de presa "Miscarea Internationala a Tinerilor Salezieni"

         Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, in parteneriat cu Fundatia Giovanni Bosco, au organizat la sfarsitul acesta de saptamana, intre 12 si 14 aprilie, a cincea editie din cadrul proiectului „Miscarea Tineretului Salezian", proiect cu caracter international care presupune derularea unor actiuni cu caracter socio-educativ si sportiv in acelasi timp.

         „Amploarea acestui proiect a fost data nu numai de numarul mare de participanti, dar si faptul ca a avut loc, in acelasi timp, in trei tari diferite: Italia, la Venetia si Mestre, in Romania, la Baia Mare, Bacau si Constanta si in Moldova la Chisinau. Avand in vedere ca acest amplu proiect se deruleaza sub mottoul „Iubiti ce iubesc si tinerii, pentru ca tinerii sa iubeasca ce iubiti voi" - Don Bosco, intentionam si avem deja structurate actiuni similare pentru anul in curs, actiuni care atrag un numar impresionant de voluntari si care sunt metode de socializare intre tinerii cu hobbyuri diferite, care provin din medii diferite, dar care se unesc prin implicarea in asemenea proiecte", a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

          Tinerii participanti la „Miscarea Tineretului Salezian" au finalizat actiunile propuse in cadrul proiectului printr-o intalnire comuna de planificare a evenimentelor pe care doresc sa le organizeze in 2013, evenimente dedicate atat celor cu varsta intre 14 si 18 ani, dar si celor peste 18 ani.

02
APR
2013
Comunicat de presa "Sa stii mai multe, sa fii mai bun"

         Pentru a celebra saptamana 1 - 5 aprilie, saptamana „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", printr-o serie de actiuni care sa evidentieze caracterul instructiv-educativ si formator al proiectelor derulate in acest an, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, in parteneriat cu CENTRAS Constanta, prin Departamentul de Voluntariat, cu Asociatia Romania - Vatra Dacilor si cu Fundatia Giovanni Bosco, va implica in egala masura resurse logistice si financiare care sa promoveze si sa sustina buna-desfasurare a proiectelor.

         Astfel, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta va fi implicata activ in urmatoarele proiecte specifice saptamanii „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!":

        1. In parteneriat cu Complexul DANAIS din Capidava - Topalu si alaturi de Asociatia Romania - Vatra Dacilor - va organiza in data de 2 aprilie o excursie tematica pentru 100 de tineri din cadrul Colegiului National Pedagogic Bratescu Voinesti, excursie in desfasurarea careia vor avea loc activitati ce vor evidentia istoria geto-dacilor in spatiul dobrogeano-pontic, ateliere de lucru cu ajutorul carora copiii sa experimenteze traditii si obiceiuri din trecut, trasee turistice specifice zonei Capidava-Topalu, zona bogata in artefacte specifice perioadei geto-dace, dar si vizite la muzeele din Topalu si Harsova, si activitati sportive in baza.

       2. In parteneriat cu CENTRAS Constanta va desfasura activitati de tip formare - informare in cadrul Grupului Scolar CFR si V. Madgearu, acest aspect realizandu-se pe doua directii, voluntariat si metode de lucru non-formale in lucrul cu tinerii.

       3. In parteneriat cu Fundatia Giovanni Bosco, se vor derula la sediul fundatiei activitati sportive de masa si de petrecere a timpului liber pentru mai mult de 100 de tineri cu diferite probleme sociale.

          „Pregatirile pentru proiectele derulate in saptamana „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!" au inceput de ceva vreme, mai ales pentru faptul ca am tinut sa venim in intampinarea tinerilor cu lucruri inedite, cu proiecte care sa le capteze interesul si sa-i ajute sa descopere directii noi de formare, altele decat cele pe care le invata la scoala! Ca deobicei, alaturi de noi au fost partenerii nostri dintotdeauna, cei alaturi de care am avut mereu proiecte indraznete, cu mare impact social, parteneri carora doresc sa le multumesc pentru sprijin si implicare!", a declarat domnul Claudiu Daniel Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

Pagini (13) Prima Inapoi ... 8 9 10 11 12 ... Inainte Ultima