Acasa » Informatii generale » Presa » Comunicate de presa » Comunicate de presa 2012

Pagini (9) Prima Inapoi 1 2 3 4 5 ... Inainte Ultima
18
OCT
2012
Caravana S.E.V. pune tinerii voluntari din Constanta in miscare!

         In data de 18 octombrie 2012, CENTRAS Constanta, in colaborare cu Directia Judeteana de Sport si Tineret Constanta, Centrul de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog Constanta si Aiesec Constanta a organizat pe plan local Caravana SEV, caravana care a inceput pe data de 15 septembrie 2012, se desfasora pana pe data de 20 octombrie 2012, oprindu-se prin 21 de localitati printre care si Constanta.

        Rolul evenimentului a fost sa se puna in miscare tinerii interesati de voluntariat, aducandu-i impreuna, informandu-i si inspirandu-i sa devina parte din SEV - Serviciul European de Voluntariat.  Astfel si in Constanta  tinerii au avut   oportunitatea sa faca cunostinta cu SEV, sa afle raspunsuri la intrebari si sa interactioneze direct cu voluntari romani intorsi din stagii Sev, organizatii gazda si de trimitere, persoane resursa de la care au aflat  informatii clare si prietenoase.

         Caravana SEV face parte din proiectul MOVE - Mobilitate si Voluntariat in Europa, derulat de Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, in parteneriat cu Asociatia ART Fusion, Bucuresti, si Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, cu sprinijul financiar al Comisiei Europene prin programul Tineret in Actiune, linia  Structuri de suport SEV. Proiectul isi propune promovarea voluntariatului in general si a Serviciul European de Voluntariat (SEV) in special, prin diverse evenimente si materiale informative.

 Ce este SEV?

Serviciul European de Voluntariat sau SEV/EVS este un program al Comisiei Europene, finantat prin programul Tineret in Actiune, care stimulezeaza mobilitatea transnationala si implicarea in proiecte de voluntariat a tinerilor. SEV permite tinerilor cu varste intre 18 si 30 de ani sa desfasoare stagii de voluntariat pentru perioade de cateva saptamani pana la 12 luni in organizatii dintr-o alta tara decat tara de resedinta, de regula tari din cadrul Uniunii Europene, insa si alte tari partenere in acest program. SEV promoveaza coeziunea sociala, solidaritatea si toleranta intre tinerii europeni, cat si cetatenia activa, prin voluntariat. Programul este o oportunitate de dezvoltare personala si profesionala adresata tinerilor europeni; prin intermediul experientelor de invatare non-formala pe care le prilejuieste voluntariatul, acestia isi imbunatatesc sau dobandesc competente care ii ajuta sa de dezvolte si sa se integreze social. Anual, citeva mii de tineri europeni, printre care si romani, participa la stagii SEV in Europa!

Pentru mai multe detalii referitor la Caravana SEV va rugam sa contactati CENTRAS Constanta prin Mihaela Carutasu, coordonator eveniment,  tel. 0741312816, mihaela.carutasu@centras-constanta.ro.

17
OCT
2012
Comunicat de presa "Parcuri pentru copii, parcuri pentru miscare, parcuri pentru educatie"

        Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si Inspectoratul Scolar Judetean Constanta va invita in perioada 18-19 octombrie 2012,  ora 12.30, in Complex Sportiv Tomis si Parcul Tabacarie Constanta, la un eveniment sportiv si social intitulat "PARCURI PENTRU COPII, PARCURI PENTRU MISCARE, PARCURI PENTRU EDUCATIE" parte din proiectul  Luna "Sportul pentru Toti" 2012 .

        Aflat la cea de-a treia editie, proiectul se adreseaza copiilor din clasa pregatitoare si clasa I, in anul scolar 2012-2013 si isi propune implementarea programelor de activitati fizice in parcuri sub indrumarea unui cadru didactic sau  voluntar .

Parteneri ai acestui proiect sunt  Primaria Municipiului Constanta si Inspectoratul Judetean de Jandarmi Constanta.

Anul 2012 a fost desemnat Anul European al Imbatranirii Active si al Solidaritatii intre Generatii, conform deciziei Parlamentului European si a Consiliului European.

Evenimentul sportiv - educativ se va desfasura dupa urmatorul program :

  • 18.10.2012 ora 1230 - Centrul Complex Sportiv Tomis: Scoala nr.30, Scoala nr.4, Scoala nr.5, Scoala nr.2, Scoala"Constantin Bratescu"; Scoala "Jean Bart"
  • 19.10.2012 ora 1230 - Centrul Parcul Tabacarie - Tara Piticilor: Scoala "Mihai Viteazul", Scoala "R.Opreanu",Scoala"N.Titulescu",Scoala "B.P. Hasdeu"

 Va asteptam alaturi de noi!

16
OCT
2012
Comunicat de presa "Sa crestem sanatos"

       Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, Federatia Romana de Baschet si Clubul Sportiv Admar Costinesti au derulat astazi 16.10.2012 activitati de implementare a proiectului „Sa crestem sanatos" in trei gradinite constantene: Gradinita cu Program Prelungit nr.8, Gradinita cu Program Prelungit nr.6 si Gradinita cu Program Normal nr.59 „Sfantul Iosif".

       Au fost organizate stafete si jocuri dinamice cu mingea de baschet, aruncari la cos, iar la sfarsit copiii au fost premiati cu dulciuri din partea organizatorilor.

       Derularea acestui proiect vizeaza stimularea interesului prescolarilor pentru sport, pentru practicarea unei ramuri de sport, prevenirea unor atitudini si comportamente daunatoare societatii si pregatirea copiilor in vederea integrarii sociale.

       Proiectul a fost demarat inca de la inceputul anului scolar 2012/2013 in gradinite din Mangalia si Gradinita nr.43 „Amicii" din Constanta si va continua pe tot parcursul anului scolar si in alte gradinite de stat si private.

Toti copiii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani care doresc sa afle mai multe despre jocul de baschet sunt asteptati miercuri si vineri la Complexul Sportiv Tomis incepand cu ora 17.00.

10
OCT
2012
Comun icat de presa Intalniri ONGT

        Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta reia seria de intalniri lunare cu reprezentantii ONGT-urilor de tineret constantene dar si cu tineri din Judetul Constanta.

      Scopul acestor intalnirii il reprezinta dezvoltarea sau punerea in aplicare a unor proiecte comune, implementarea unor activitati viitoare - sfarsitul de an, identificarea de solutii pentru diferite probleme ale tinerilor, dezvoltarea unor parteneriate, schimburi de experienta, actualizarea de baze de  precum si promovarea unui dialog activ intre guvernamental si nonguvernamental in domeniul tineretului.

       Intalnirile vor avea loc in prima zi de marti (lucratoare) la inceputul fiecarei luni calendaristice, orele 16.00, gazda fiind Restaurantul Sport, Str. Cuza Voda nr. 28.

24
SEP
2012
Comunicat de presa "Implica-te prin sport"

      Fotbal Club Farul Constanta, in colaborare cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si Fundatia Giovanni Bosco a desfasurat in data de 23.09.2012 cu ocazia Zilelor Oratoriumului Don Bosco activitati in beneficiul tinerilor din cartierul ANDA-CET.

        Activitatile au constat in promovarea sportului cu mingea - fotbal, promovarea in randul tinerilor a imaginii unui club profesionist, desfasurarea de meciuri demonstrative de fotbal intre echipa de fotbal formata din seniorii FC FARUL Constanta si echipa de juniori amatori ai Oratoriumului DON BOSCO, discutii libere intre tinerii prezenti si reprezentanti ai clubului FAC FARUL Constanta pe diferite modele de viata si experiente trairte in ceea ce priveste fotbalul de performanta, ziua s-a terminat cu o sedinta foto urmata de acordarea de autografe tinerilor prezenti.

      In cadrul activitatilor au participat reprezentanti ai FC Farul Constanta - Domnul Marian Diaconescu - Presedinte, Domnul Alin Artimon - Antrenor Principal, Ion Barbu, G. Curca, S. Chitu, N. Berti, Ghenciu, Buzea,  Stegaru, Stoianof, Sandu, Saceanu, Barladeanu.

       Activitatile fac parte din cadrul proiectului „Implica-te prin sport" si are ca scop atragerea comunitatii locale de tineri catre sportul de performanta si catre cluburi importante constantene - F.C. Farul Constanta, urmand ca alaturi de partenerii nostri in viitorul apropiat sa se desfasoare si alte activitati similare in beneficiul tinerilor constanteni.

Pagini (9) Prima Inapoi 1 2 3 4 5 ... Inainte Ultima