Acasa » Informatii generale » Presa » Comunicate de presa » Comunicate de presa 2011

Pagini (4) Prima Inapoi 1 2 3 4 Inainte
18
MAR
2011
Comunicat de presa Joi 17.03.2011

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, reprezentant in teritoriu al Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret se adreseaza ONGT-urilor de si pentru tineret constantene in legatura cu organizarea Concursului Local de Proiecte pe anul 2011.

Perioada de desfasurare a proiectelor pentru tineret castigatoare: 23 mai - 01 decembrie 2011.

Prioritatile vizate sau care pot fi abordate prin proiectele candidate pentru a obtine finantare sunt:

1. Participare Civica:

- sprijinirea de actiuni specifice de voluntariat,

- sprijinirea infiintarii de structuri de si pentru tineret; dezvoltarea si diversificarea celor existente; facilitarea consultarii intre autoritatile centrale si locale si structurile reprezentative de tineret;

- dezvoltarea de parteneriate intre structurile de si pentru tineret si administratia publica centrala si locala;

- dezvoltarea si diversificarea actiunilor privind implicarea tinerilor in viata comunitatii.

2. Participarea Economica 

- stimularea  activitatii economice a tinerilor;

- stimularea creativitatii tinerilor in domeniul economic si social.

3. Ziua Tineretului

4. Parteneriate cu Consiliile Judetene si Consiliul National al Elevilor

Perioada de depunere a proiectelor: 11 - 15 aprilie 2011.

Perioada de depunere a documentelor pentru completarea dosarului de candidatura: 21 aprilie - 5 mai 2011

Data de organizare a concursurilor locale de proiecte:

20 aprilie 2011, cu respectarea prevederilor Ordinului Presedintelui Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, nr. 632 din 04.03.2011, Anexa B.

10 mai 2011, etapa de evaluare a eligibilitatii ONGT-urilor aplicante, conform prevederilor Ordinului Presedintelui Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret nr. 632 din 04.03.2011, Anexa B.

Bugetul alocat acestei runde de finantare este de 15.600 lei.

Metodologia de finantare precum si orice informatie legata de organizarea concursului pot fi obtinute de la sediul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta, adresa, Str. Ion Banescu, Nr. 2 in cadrul programului de functionare luni - joi 08.30 - 16.30; vineri 08.30 - 14.30., precum si accesand site-ul http://www.dsjconstanta.ro/.

08
MAR
2011
Comunicat de presa Marti 08.03.2011

              Primaria Municipiului Constanta si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, in parteneriat cu Asociatia Judeteana de Handbal Constanta si HCM Constanta organizeaza joi 10.03.2011 la Sala Sporturilor in cadrul proiectului "Esti tu femeie primavara mea", un joc de handbal old girls Constanta vs Techirghiol, incepand cu ora 18.30.

               Mentionam ca tot in cadrul acestui proiect au fost realizate cu succes actiuni de fitness si dans sportiv, in parteneriat cu CS Laguna Constanta si CS Miraj, precum si actiunea de tineret "Cafeneaua ONGT-urilor", eveniment cultural-educativ adresat tinerilor constanteni.

                Sarbatorim prin sport primavara, promovand valorile sportului la orice varsta!

Va asteptam cu drag!

08
FEB
2011
Comunicat presa Marti 08.02.2011

           Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in parteneriat cu structuri neguvernamentale de tineret din Municipiul Constanta, urmare intalnirilor avute, organizeaza in sprijinul tinerilor voluntari posesori ai cardurilor Euro26, in fiecare vineri, incepand cu orele 15,00, in incinta Restaurantului Sport -

„Cafeneaua ONGT-urilor".

               In cadrul acestei cafenele Directia Judeteana pentru Sport si Tineret asigura in conditiile legislatiei tineretului, produse cu discount tinerilor posesori ai cardurilor EURO 26.

               Directia Judeteana de Sport si Tineret pune la dispozitia tinerilor, cu varsta cuprinsa intre 14 - 26 de ani, indiferent de statutul social si 27 - 30 de ani in conditiile in care tanarul solicitant urmeaza cursuri universitare sau preuniversitare Cardurile Clasice Euro 26.

               Pentru mai multe detalii va asteptam la sediul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret - Str. Ion Banescu, Nr. 2.

21
IAN
2011
Comunicat de presa Vineri 21.01.2011

            Cu ocazia zilei de 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Romane, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta organizeaza in parteneriat cu Asociatia Gruparilor de Tineret, Scoala Mihai Viteazu, Clubul Sportiv Admar Costinesti, Liceul cu Program Sportiv, Primaria Tuzla, Primaria Municipiului Constanta, Consiliul Judetean Constanta, Primaria Techirghiol, Inspectoratul Judetean Constanta, Asociatia Judeteana de Handbal, Asociatia Judeteana de Sah:

„Cupa Unirii la tenis de masa, sah, minihandbal, haltere"

Dupa urmatorul program:

- 24.01, ora 09,30  Sala Tuzla - Cupa „24 Ianuarie"- tenis de masa    Open

- 24.01, ora 09,00  Scoala „M.Viteazu" - „Sahul - gimnastica mintii"    Open

- 24.01, ora 13,30  Sala LPS - Cupa „24 Ianuarie" - tenis de masa      Open

- 22.01, ora 09,30  Sala Techirghiol - Campionat Judetean de Minihandbal Copii

- 22-23.01, ora 12,00 „Ecoligizarea Parcului Tabacariei" - Asociatia Grupurilor de Tineret

20
IAN
2011
Comunicat de presa Joi 20.01.2011
 

             Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, reprezentant al Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret invita pe aceasta cale Organizatiile Neguvernamentale de si pentru Tineret din Judetul Constanta la Conferinta Nationala - Anul European al Voluntariatului 2011 in Romania care va avea loc vineri, 4 februarie 2011, in Bucuresti la sediul Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret din Str. Vasile Conta, nr. 16, Etaj 8.

              Anul 2011 a fost declarat Anul European al Voluntariatului in Uniunea Europeana si este dedicat celor 100 de milioane de cetateni ai Uniunii Europene implicati in activitati de voluntariat si celor care doresc sa li se alature, celor care ii sprijina si celor care beneficiaza de implicarea, energia si entuziasmul acestora.

              Aproximativ 4 milioane dintre ei sunt romani, potrivit Barometrului European din mai 2010. Conferinta nationala este primul eveniment din calendarul oficial de activitati dedicate Anului European al Voluntariatului 2011 in Romania si va reuni reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale care implica voluntari, voluntari, institutii publice care lucreaza cu voluntari sau care au competente in sprijinirea activitatilor de voluntariat, institutii publice si private care finanteaza activitati de voluntariat, reprezentanti ai companiilor care sprijina implicarea angajatilor in programe de voluntariat.

              Participantii vor dezbate teme de interes pentru miscarea de voluntariat din Romania in cadrul a 4 grupuri de lucru tematice: Recunoasterea competentelor dobandite prin voluntariat, Definitie si cadrul legal pentru voluntariat, Codul etic al organizatorilor activitatilor de voluntariat, Voluntariatul sprijinit de angajator si responsabilitatea sociala corporatista.

              Organizatorii ofera un numar limitat de burse pentru participare care acopera cazarea si transportul, potrivit detaliilor din formularul de inscriere. Bursele se acorda in ordinea primirii solicitarilor pe baza formularului de inscriere.

Inscrierile se fac pana vineri, 28 ianuarie 2011, prin trimiterea formularului de inscriere completat la adresa aev2011@voluntariat.ro.

Pagini (4) Prima Inapoi 1 2 3 4 Inainte