Acasa » Tineret

Pagini (8) Prima Inapoi ... 4 5 6 7 8 Inainte
05
IUN
2012
Ziua Mondiala fara Tutun

      Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, Centrul pentru Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, Penitenciarul Poarta Alba, Fundatia Giovanni Bosco si echipa Grupului Scolar Ostrov au desfasurat in data de 31 mai 2012 o serie de activitati de prevenire avand ca scop informare tinerilor cu privire la consumul de tutun si riscurile expunerii la un astfel de consum.

      Tinerii au participat in mod activ la ambele activitati din cadrul intalnirii, participand la dezbaterii si la concluziile dialogului activ.

        In partea a doua a activitatii s-a organizat un miniturneu de fotbal la care au participat 4 echipe: Tinerii Salezienii - Oratorium - Fundatia Giovanni Bosco, Grup Scolar Ostrov si doua echipe formate din tinerii din cadrul Penitenciarului Poarta Alba.

 

28
MAI
2012
Gandesc economic, deci castig!

       Centrul Europe Direct Constanta, Centrul de Resurse pentru Educatie Economica Constanta, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si Liceul Teoretic Ovidius Constanta - in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, au organizat in data de 25 mai 2012, ora 13, la Liceul Ovidius Constanta, doua concursuri traditionale anuale interjudetene, pentru elevii de liceu: "Si eu voi fi intreprinzator!" (concurs de planuri de afaceri) si "Gandesc economic, deci castig!" (concurs de economie).

      Concurentii au facut dovada aptitudinilor lor pentru antreprenoriat si economie politica, aptitudini utile in orice domeniu de activitate.

      Au participat elevi din judetele Constanta, Braila, Buzau, Cluj si Botosani la probele individuale si pe echipe. Concursurile au avut ca scop dezvoltarea spiritului antreprenorial si de competitie al tinerilor participanti, precum si valorificarea creativitatii acestora.

        Tinerii participanti au primit din partea Centrului Europe Direct diferite materiale promotionale si informative avand ca teme de interes oportunitatile tinerilor in Uniunea Europeana privind studiul, voluntariatul, munca si schimbul de experienta.

Descarca fisier atasat: Afis Gandesc Economic
Descarca fisier atasat: Afis Plan Afaceri
23
MAI
2012
Comunicare activa prin metoda dezbaterilor

         Proiectul "Comunicare Activa prin Metoda Dezbaterilor" a fost implementat de catre Asociatia Regionala de Dezbateri, Oratorie si Retorica Moldova cu finantare de la Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta urmare desfasurarii Concursului Local de Proiecte.

Scopul Proiectului: Formarea unei echipe de profesori instructori si arbitri care sa sprijine implicarea tinerilor in viata comunitatii folosind metoda dezbaterilor.

Obiective:

O1. Selectarea in perioada 12 - 16 mai a grupului de 2 profesori din judetul dumneavoastra in vederea participarii la cursul de formare in tehnici de comunicare prin dezbateri.

O 2 Participarea a 20 profesori (2 din judetul dumneavoastra) la o activitate de formare (training de instruire in tehnica dezbaterilor) pentru formarea lor ca instructori si arbitri, timp de 4 zile, in perioada 17 - 20 mai 2011 la Slanic Moldova.

O3 Utilizarea eficienta a resurselor financiare conform HG 259 /2006 si raportare eveniment 21 - 25 mai.

16
MAI
2012
Saptamana Nationala a Voluntariatului 14-20 Mai 2012

               SNV este un eveniment national anual menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestia ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor. Evenimentul a fost initiat in 2002, este coordonat de Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat si este implementat in colaborare cu VOLUM - Federatia Organizatiilor care sprijina Dezvoltarea Voluntariatului in Romania, centrele de voluntariat si partenerii locali ai SNV.

           In documentul alaturat se gasesc actiunile derulate de diferiti parteneri locali cu ocazia Saptamanii Nationale a Voluntariatului 2012 in judetul Constanta.

Descarca fisier atasat: Calendar activitati locale
13
MAI
2012
Ziua Europei - 9 Mai 2012

Evenimentele dedicate Zilei Europei au reunit tineri elevi si cadre didactice din scolile cu clasele I- VIII:  Scoala Nr. 17 „Ion Minulescu", Scoala nr. 11 „Constantin Angelescu", Scoala nr. 18 „Jean Bart", Scoala nr. 29 „Mihai Viteazul", Scoala nr. 43 „Ferdinand", precum si copii si voluntari de la Asociatia Grupurilor Locale de Tineret si Fundatia Giovanni Bosco Constanta.
Programul Zilei Europei a fost:
              8.30-11.30     Campionat de fotbal   "Europa Junior League"
              11.30 -13.30  Pictura pe perete "Sa coloram Europa"
              11.00-13.30   Sceneta Europeana
Participantii au avut posibilitatea sa aleaga o tema pentru activitatile "Sa coloram Europa" si "Sceneta Europeana" din cele propuse, in concordanta cu prioritatile Comisiei Europene si strategia Europa 2020:
1) 2012-Anul European al Imbatranirii active si solidaritatii intre generatii; 
2) Tineretul in miscare
3) Combaterea schimbarilor climatice
4) Utilizarea energiiilor regenerabile
5) Piata unica - moneda EURO; 
6) Alegerile Europarlamentare
7) Ocupare a fortei de munca si incluziune sociala
Evenimentele au avut loc la sediul Fundažiei Giovanni Bosco Str. Veniamin Costache nr. 66

Pagini (8) Prima Inapoi ... 4 5 6 7 8 Inainte