Acasa » Tineret

Pagini (9) Prima Inapoi ... 3 4 5 6 7 ... Inainte Ultima
03
DEC
2012
Festivalul "Dobroge, vatra de folclor romanesc" - Editia a III-a

       Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, in parteneriat cu Asociatia Culturala a Coregrafilor Scenografilor Artistilor Liber Profesionisti si Amatori din Constantasi Primaria Comunei Mihail Kogalniceanu - Constanta; Centrul Judetean " Teodor T. Burada  -Scoala Populara de Arte si Meserii - Constanta; Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, au  organizat in perioada 30 Noiembrie 2012 - 02 Decembrie 2012, Festivalul National de Folclor - Concurs  de Interpretare Vocala pentru Tineret 

"DOBROGE, VATRA DE FOLCLOR ROMANESC " editia a III a,

care s-a desfasurat in incinta Caminului Culrural din localitatea Mihail Kogalniceanu - Judetul Constanta.

        Finantatorul festivalului a fost Directia Judeteana pentru Sporet si Tineret  Constanta iar Primaria Comunei Mihail Kogalniceanu a asigurat spatiul de desfasurare  al acestui festival.

Au fost prezenti:

Solistii consacrati ELENA IONESCU COJOCARUL impreuna cu GRUPUL VOCAL FOLCLORIC "ALTITE DOBROGENE" si GRUPUL VOCAL FOLCLORIC DE BAIETI " FIII DOBROGEI" Constanta,  VICTORIA VLASE, ION IONITA, DIDI ODAGIU, EMILIA MARINUS, GEORGETA NICHOIFOR.

Tinerii solisti consacrati FATU MARIANA, APETREI VERONICA, AVRAM MIHAELA, ALEXA CATALINA, CARPUZ TEODORA, PROCA CRISTIAN, BATMANDRU COSTIN, LOREDANA IANCA, HAGI GEORGIANA, ALEXANDRU COZACIUC, CONSTANTIN FLORIN.

GRUPUL VOCAL FOLCLORIC " DRAGUTA - SILISTEA " din localitatea TURCOAIA - TULCEA, ANSAMBLUL ARMANESC " VANGHELISMO " din localitate Mihail Kogalniceanu,           ANSAMBLUL TATARASC " IYLDIZLAR KARA-MURAT " din loalitatea Mihail Kogalniceanu, ANSAMBLUL DE DANSATORI " MOCANCUTA " din localitatea Mihail Kogalniceanu si multi alti interpreti ai cantecului si dansului popular romanesc sositi din intreaga tara.

Festivalul - Concurs s-a desfasurat pe doua categorii de varsta astfel:

1.      Sectiunea solisti vocali - categoria de varsta 8 - 15 ani.

2.      Sectiunea solisti vocal - categoria de varsta 16 - 25 ani.

Juriul festivalului a fost compus din: Domnul CONSTANTIN  ARVINTE, Doamna STELUTA  POPA, Doamna ELENA IONESCU COJOCARU, Domnul ION CRISTIAN, Domnul ADRIAN URSULESCU.

Castigatorii editiei a III-a a Festivalului D.V.F.R. la cele doua categorii de varsta au fost:

Categoria 8 - 15 ani:

Premiul I Lorena Luana Tudorache din Ploiești și Georgiana Neagu din Mangalia, iar Ana Maria Băluță din comuna tulceană Turcoaia și Steluța Ciobanu din Tulcea au primit Premiul al II-lea.

Pe treapta a treia a podiumului s-au clasat: Elena Nistor din Turcoaia  și Răzvan Poșchină - Tulcea.

De asemenea, Marina Sava din Constanța, Narcis Gherghișan și Raluca Pandele - comuna Turcoaia - Tulcea au primit mențiuni.

Categoria 16 - 25 ani:

Pe treapta I a podimuluiau urcat două interprete din județul Tulcea: Mădălina Meicu - Tulcea  și Georgiana Pandele - Turcoaia - Tulcea.

Pe locul al II-lea s-au clasat: Laura Feraru din Luncavița și Ancuța Gălățeanu din Niculițel.

Premiul al III-lea le-a revenit Laura Mariei Mocăniță din Turcoaia și Ionuț Cuclea din localitatea constănțeană Valu lui Traian.

O mențiune din partea juriului a primit Cristina Veliu din Izvoarele, Tulcea.

Trofeul Festivalului  „Dobroge, vatră de folclor românesc" a fost castigat de constănțeancă: Maria Ozana Stoicoci, care a concurat la categoria de vârstă, 8-15 ani.

Toti participantii si invitatii la festival au primit: Diplome de participare, Diplome de excelenta, Diplome de merit, Diplome de onoare si Placheta festivalului.

02
NOI
2012
Scoala de Afaceri 2012

        Scoala de Afaceri, proiect desfăsurat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in parteneriat cu Centrul Europe Direct Constanta, Centrul pentru Resurse Educational Economice si Asociatia Studentilor in Economie si a Tinerilor Economisti Constanta in perioada 29-30.10.2012, la Liceul Teoretic Ovidius unde au avut loc diferite activităti ce au avut ca scop introducerea in materie antreprenorială a 35 de tineri.

       Acestia au putut să cunoască diferite elemente de compunere a planului de afaceri, analiza SWOT, analiza de nevoi, teoria riscului.

       La finalul activitătilor tinerii au primit diplome si materiale ce ii pot ajuta in viitoarea carieră antreprenorială din partea Centrului Europe Direct Constanta, C.R.E.E. Constanta.

01
NOI
2012
Facilitati fiscale pentru ONG-uri si companii

In data de 29 octombrie 2012, Hotel Sport a fost gazda intalnirii de lucru cu reprezentantii ONG-urilor constantene.

Tema abordata  - Facilitati fiscale pentru ONG-uri si Companii.

Cu alte cuvinte, cum putem atrage fonduri pentru organizatiile guvernamentale prin incheierea de contracte de sponsorizare sau donatie cu diferite firme si cum acestea din urma pot profita prin diferite deduceri de la plata unor taxe si impozite.

Au fost propuse si un set de masuri care sa imbunatateasca cadrul legislativ existent.

Intalnirea a fost organizata de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta cu sprijinul si in parteneriat cu CENTRAS Constanta.

Parteneri: Asociatia pentru Relatii Comunitare, Centrul de Resurse pentru Participare Publica, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Fundatia Romano-Americana si Fundatia SOROS prin CENTRAS CONSTANTA.

31
OCT
2012
La multi ani ASMV!

Echipa Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta ureaza

Asociatiei Studentilor si Medicilor Voluntari un sincer

LA MULTI ANI!

la implinirea a 5 ani de voluntariat in comunitatea constanteana.

06
SEP
2012
Festivalul Tineretii

       Festivalul Tineretii s-a desfasurat la Teatrul de Vara din Jupiter in perioada 27 august -2 septembrie 2012.

       Pe parcursul celor cinci  zile de concurs au evoluat pe scena Teatrului de Vara din Jupiter peste 400 de concurenti si ansambluri artistice, Ansamblul „ AUSANA" din Bihor, Ansamblul „DERSIDANA", taraful „Ciobanasul" din judetul Covasna, Ansamblul Comunitatii Aromane " Pindul" filiala Bucuresti condus de domnul Vasile Topa, Ansamblul "Cununa Sasarului" si "Mocirita" din comuna Recea din Maramures instructor Adrian Sabau, au cantat solistii Sanziana Toader din Bihor, Livia Harpa din Toplita, Voicu Nicoleta, ansamblul  de la Ruse, Bulgaria "Floare de Colt", din Chisinau  Dorin Vitalie dirijorul Orchestrei "RAPSOZII MOLDOVEI"  a interpretat "Suita de vioara" si "Ciocarlia".

        Pe perioada festivalului de folclor s-a desfasurat in fata Teatrului de Vara din Jupiter prima editie a Targului si a expozitiei cu vanzare  de produse tradiționale atestate dar și alimentelor ecologice și  produselor  naturale. Targul s-a bucurat de prezenta unui numar mare de turisti care au venit din judetul Constanta  sa deguste produsele.

        Promovarea concursului de folclor s-a facut pe timpul preselectiilor la nivel national prin ziarele si posturile locale de radio si televiziune EtalonTV, Monitorul de Botosani, Radio Fix, Timisoara 247, Centrul Cultural Virtual de informare, Radio Somes, SomesTV, Radio Boom, Opinia, Scurt pe 2, TVSat, CrisTV, Crisana, FavoritFm, Radio Romania Tg. Mures, Zi de Zi, Port.ro, Telegraf, NeptunTV, Informatia Zilei, KissFm Timisoara, I Concert, Indor Media, News Buzau, Obiectiv Braila, Ziua de Vest, Ora de Timis, Emm.ro, etc.

      Pe perioada festivalului a fost editat in 5.000 ex ziarul "Jurnal de Festival" ziar care a fost distribuit in statiuniunile de pe litoral. Afisele au fost afisate la hotelurile din statiune, la Teatrul de Vara din Jupiter si pe masinile concurentilor. S-au facut 4000 de flayere - invitatii care au fost distribuite pe plaja si in statiune.

       Festivalul si targul de produse traditionale s-a bucurat de o atentie deosebita din partea presei locale.

      Pe parcursul festivalului tinerii concurenti au participat in afara concursului la programe de karaoke unde impreuna cu parintii si profesorii seara de seara au creat o atmosfera destinsa, de prietenie si cooperare. S-au legat prietenii atat intre concurenti cat si intre parintii insotitori.

       Premiile concurentilor au constat in Viori marca  "Vasile Gliga" unul din marii lutieri pe care-i are Romania in acest moment.

     Parteneri: Primaria Municipiului Mangalia, Consiliul Local Mangalia, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Dezvoltarii Regionale și Turismului, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Direcția Județeana Agricola Constanța, Asociația Litoral-Delta si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta.

      Primele locuri la festivalul de folclor au fost castigate la categoria 6 - 9 ani de: locul  I  Stan Emanuel, locul II Olari Georgiana, locul III Dorin Victoria.

      La  categoria 10 -14 ani castigatorii au fost: locul I Morosan Alexandra, locul II Balan Florina Sabina, locul III Parlea Stefania.

        La categoria 15 - 25 ani au castigat: locul I Chifor Lavinia , locul II Suciu Marian, locul III Lezeu Paula.

Trofeul festivalului a fost castigat de Botis Denisa Renata.

     Premii speciale au fost oferite de Radio TRINITAS si consta in prezentarea tinerilor si a pieselor acestora interpretate in concurs. La categoria 6-9 ani: Dorin Victoria, Boricean Maria, Truta Roxana, Zbarcea Daniela, Petrache Mihaela, Pirtea Andrei. La categoria 10 -14 ani: Balan Florina Sabina, Stanciu Elena, Nenciu Adriana, Cupse Denis Daniel, Macinica Rares Vladut,  Muresan Paul Cristian, iar la categoria 15 - 25 ani: Ungureanu Dora, Manastire Viorica, Leonte Madalin, Petre Marian, Leau Otilia, Pavel Iulian, Dragulin Corina, Sarbu Diana Elena, Bolfa Maria.

        Proiectul a fost implementat de catre Asociatia DARIA ' S cu finantare oferita de catre Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret prin Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta.

Pagini (9) Prima Inapoi ... 3 4 5 6 7 ... Inainte Ultima