Acasa » Informatii generale » Presa » Comunicate de presa » Comunicate de presa 2013

Pagini (13) Prima Inapoi 1 2 3 4 5 ... Inainte Ultima
31
OCT
2013
Comunicat de presa "Festivalul National de Dans ARGESISS 2013"

               Ministerul Tineretului si Sportului prin Casa de Cultura a Studentilor Pitesti organizeaza, in perioada 9 - 10 noiembrie 2013, Festivalul National de Dans ARGESISS 2013, eveniment cu caracter competitional al carui scop este dezvoltarea schimbului cultural si experientei artistice intre tinerii dansatori din tara si strainatate.

            Fiecare judet poate delega cate persoane participante doreste, dar maxim 4 vor beneficia de gratuitate in ceea ce priveste serviciile de cazare si masa. De asemenea, este important de mentionat faptul ca varsta dansatorilor trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de ani, data limita privind confirmarea participarii la Festival fiind 1 noiembrie.

Genurile coregrafice pe care se va desfasura competitia sunt urmatoarele:

1. Categoria I de dans: Samba, Cha Cha Cha, Jive, Rumba.

2. Categoria II de dans: Vals lent, Vals vienez, Quick step si Tango.

3. Categoria III de dans: Tango argentinian.

4. Categoria IV de dans: Salsa.

5. Categoria V de dans: Dans pe muzica anilor ‘70 - ‘80.

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta le doreste succes tuturor participantilor si ii asteapta acasa pe constanteni cu rezultate frumoase!

29
OCT
2013
Comunicat de presa Campionat de Handbal Juniori III - Turneul 1

         In perioada 25 - 27 octombrie 2013 a avut loc Turneul 1 al Campionatului National de Handbal Juniori III, la sala Axiopolis din Cernavoda, cu participarea urmatoarelor echipe de juniori: CSS Calarasi, HCM Constanta Juniori, CS Axiopolis Cernavoda, CSS Medgidia, CS Navodari.

         Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta doreste sa felicite, pe aceasta cale, HCM Constanta Juniori pentru rezultatele inregistrate, dar, in special, pentru faptul ca a iesit lider in acest prim-turneu!

         In egala masura, le dorim si celorlalte echipe participante succes!

        Atentia noastra se indreapta acum catre echipele de juniori II feminin care vor disputa Turneul I al Campionatului National de Handbal la Sala LPS „Nicolae Rotaru" Constanta, in perioada 1 - 3 noiembrie 2013.

        Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta este alaturi de micii handbalisti si le ureaza reusite si meciuri spectaculoase!

29
OCT
2013
Comunicat de presa Scoala de Afaceri

            Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in colaborare cu ONG-ul CENTRAS Constanta, Consiliul Judetean al Elevilor Constanta si Inspectoratul Scolar Judetean Constanta desfasoara in perioada 28 octombrie - 31 octombrie 2013 diferite activitati cu caracter educativ nonformal sub egida Scolii de Afaceri".

          Activitatile vor avea caracter informativ - formativ si se vor axa pe perspectivele antrenprenoriale pe care Statul roman le ofera tinerilor prin implementarea de programe.

         „Grupul tinta care va participa la actiunile Scolii de Afaceri va fi format din cel putin 50 de tineri din urmatoarele unitati: Grup Scolar Industrie Alimentara Constanta, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida" Constanta, Colegiul Tehnic „Vasile Parvan" Constanta, tinerii fiind informati in ceea ce priveste: procedurile de infiintare a unui ONG, SRL sau PFA, avantaje si dezavantaje ale acestor forme de asociere, prezentarea unui plan de afaceri si simularea completarii unui plan de afaceri. Sunt informatii extrem de utile pentru ei in spectrul socio-economic actual, mai ales ca exista o tendinta accentuata a tinerilor raportata la cel putin ultimii doi ani de a-si deschide afaceri proprii, sub diverse forme sau de a se implica in mediul privat de afaceri!", a declarat domnul Claudiu Teliceanu, director executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

          In egala masura, prin implicarea tinerilor in aceste activitati si prin exercitii aplicative, acestia vor putea sa realizeze modelul tip al antreprenorului asa cum ei il vad, vor intocmi schite de planuri de afaceri, vor deprinde diferite abilitati necesare intocmirii unui act constitutiv sau statut si vor asimila procedura de infiintare a unui SRL.

23
OCT
2013
Comunicat de presa "Capidava, Cetatea lui Dapyx"

            Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in colaborare cu Asociatia „Romania, Casa Dacilor" deruleaza in localitatea Topalu - Capidava activitati de educare nonformala care stau la baza proiectului: „Capidava - Cetatea lui Dapyx". In acest sens, s-a urmarit implicarea a 15 tineri voluntari, timp de 4 zile, in activitati de istorie experimentala prin participarea la 4 ateliere de lucru - istorie, arheologie, traseu de tip treasure -hunting si teatru antic.

           Astfel, tinerii participanti pot experimenta modul simplu de trai al geto-dacilor, li se prezinta istoria cetatii, precum si legendele cu privire la regele get Dapyx, dar si primele lupte cu Imperiul Roman. In egala masura, vor trebui sa parcurga trasee de tip treasure-hunting (cautarea in contra timp a unor „comori" geto- dace in Cetate), dar si sa se implice in diferite ateliere: tras cu arcul, manuirea unor arme de tip geto-dace (sica, cosor, fallux) si olarit.

           In cadrul proiectului se vor realiza materiale informative cu privire la diferite aspecte retinute din legendele localitatii Capidava, se vor prezenta armele de lupta ale dacilor, modul lor de viata, dar si Legenda Regelui Get Dapyx si sacrificiul acestuia.

              Atelierele vizeaza trairea unor experiente cat se poate de pozitive, incercandu-se implicarea tinerilor in activitati traditional mestesugaresti aproape disparute din peisajul romanesc, precum olaritul si pielaritul, confectionarea de haine din piei de animale. Tinerii experimenteaza realizarea armelor de lupta prin realizarea unor simulari in fata cuptorului, iar prin teatru antic si trasul cu arcul la tinta vor putea sa recreeze diferite momente de petrecere a timpului liber din viata geto-dacilor. 

Proiectul „Capidava - Cetatea lui Dapyx" va lua sfarsit pe data de 28 octombrie.

17
OCT
2013
Comunicat de presa "Cupa Toamnei la Atletism"

           Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta sprijina initiativa Clubului Sportiv Scolar Medgidia care, in parteneriat cu Federatia Romana "Sportul pentru toti", organizeaza duminica, 20 octombrie 2013, Cupa "Toamnei" la atletism.

           Competitia se adreseaza copiilor din ciclul primar sub egida "Start la campioni"si se va desfasura in Complexul "Iftimie Ilisei" din Medgidia.

           "Cupa toamnei la atletism" va fi o sarbatoare sportiva dedicata reinfiintarii sectiei de atletism din cadrul CSS Medgidia. In egala masura, competitia va fi onorata de prezenta vicepresedintelui FR "Sportul pentru toti", domnul Alin Larion, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, alaturi de CSS Medgidia, acordand, cu aceasta ocazie, premii tuturor participantilor. Le dorim tuturor "start la campioni" si succes in marcarea unor rezultate spectaculoase!", a declarat domnul Claudiu Daniel Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

Pagini (13) Prima Inapoi 1 2 3 4 5 ... Inainte Ultima