Acasa » Informatii generale » Presa » Comunicate de presa » Comunicate de presa 2013

Pagini (13) Inapoi 1 2 3 4 ... Inainte Ultima
15
NOI
2013
Comunicat de presa "Salonul National de Inventica si Creatie Stiintifica pentru Tineret"

              Ministerul Tineretului si Sportului organizeaza, in perioada 20 - 24 noiembrie 2013, la Complexul Expozitional Romexpo din Bucuresti, cea de a XI-a editie a „Salonului National de Inventica si Creatie Stiintifica pentru Tineret".

          In cadrul evenimentului, tineri cu varste cuprinse intre 14 si 35 de ani, din toata tara, pasionati de cunoastere si dezvoltare stiintifica, isi vor expune inventiile.

          Astfel, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta va informeaza faptul ca judetul Constanta va fi reprezentat la acest eveniment de catre:

1. "The Solar Architect", Prof. Ion Bararu, Barascu Mihai, Bilal Imam Munire, Bilal Tarik Kaan, Cozma Marina, Dumitru Maria, Panaitescu Razvan, Popovici Matei Ioan, Stoian Delia Irina, Nasta George, Popa Vlad.

2. "Iris", prin Catana Diana Andreea

3. „The Genesis Project", prin Angelescu Diana Andreea, Burtoiu Bianca, Gaidargiu David Emanuel, Gaidargiu Victor, Gherghelegiu Andreea Diana, Lepadatu Tiberiu Andrei, Mirea Vladimir, Neagu George Cristian, Panchici Tatiana Alexandra, Patrahau Irina Maria, Vasile Cristiana Flavia, Voinescu Ioana

4. „SpaceKit Beta", prin Osman Alper Ender

          In sprijinul demersului de a identifica si selecta tineri cu potential inventiv si creativ, adresam multumiri Inspectoratului Scolar Judetean Constanta!

06
NOI
2013
Comunicat de presa "Fii responsabil!"

               Directia Judeteana pentru Sport si Tineret in colaborare cu ONG-ul CENTRAS Constanta, Consiliul Judetean al Elevilor Constanta si Inspectoratul Scolar Judetean Constanta desfasoara, in beneficiul tinerilor elevi, diferite activitati cu caracter educativ nonformal in campania  "Fii responsabil!".

           Activitatile cuprinse in proiect vor avea un puternic caracter informativ- formativ si se vor axa pe domeniul responsabilitatii tanarului in comunitate.

           Grupul-tinta va fi format din cel putin 100 de tineri din urmatoarele unitati de invatamant din municipiul Constanta: Colegiul National « Mihai Eminescu », Liceul Teoretic « Traian », Liceul Teoretic « Decebal », Colegiul National Pedagogic « Constantin Bratescu », Colegiul Comercial « Carol I ».

           Activitatile se vor desfasura in perioada 01 - 15 noiembrie 2013, iar durata de informare a tinerilor va fi de 120 de minute in fiecare zi. Subiectele dezbatute impreuna cu tinerii participanti vor fi urmatoarele: care sunt caracteristicile unui bun lider in societate; de ce trebuie sa fii responsabil in comunitate; li se va prezenta un exemplu de buna practica prin invitarea unor tineri cu abilitati de lider in societate, din mediul nonguvernamental, care vor expune propriile lor experiente din pozitia pe care si-au castigat-o. In final, participantii vor completa chestionare care privesc conceptul de responsabilitate, chestionare prin prisma carora se va lua feedback-ul intregului proiect si al mesajului pe care subiectele dezbatute l-au transmis tinerilor participanti.

05
NOI
2013
Comunicat de presa "Curs Managementul proiectelor europene"

              Ministerul Tineretului si Sportului organizeaza Curs pentru Managementul Proiectelor Europene, unul dintre obiectivele acestui program fiind acela de a specializa un numar de 448 de persoane din Romania de la nivelul organizatiilor de tineret, guvernamentale si nonguvernamentale, in domeniul accesarii fondurilor europene. Perioada de sustinere a cursurilor, la nivel national, va fi 11 noiembrie - 11 decembrie 2013.

In acest sens, Constanta are alocat un anumit numar de locuri ce vor fi scoase la concurs dupa urmatoarea procedura:

A. Criteriul de eligibilitate al candidatului - eliminatoriu:

- varsta pana in 35 de ani - dovada se va face prin copie dupa CI;

- studii superioare absolvite cu diploma de licenta sau echivalent;

B. Criterii de evaluare pe baza de punctaj:

- punctaj maxim: 100 puncte;

- punctaj minim : 60 puncte;

- admiterea se va face in ordinea descrescatoare a punctajului obtinut;

- in situatia in care doi sau mai multi candidati se situeaza pe ultimul loc, la punctaj egal, va fi selectat cel care a transmis primul documentele.

C. Criteriul motivational - 60 puncte:

Scrisoarea de intentie, trebuie sa contina:

- Motivatia aplicantului privind participarea la curs;

- Rezultatele asteptate;

- Continuitatea dupa finalizarea proiectului (o prezentare succinta a modului in care se vor pune in aplicare cele invatate).

D. Criterii specifice - criteriul participarii civice - 40 puncte:

- voluntar, membru al unui ONG, dovedit prin declaratia Presedintelui ONG.

 Inscrierea participantilor se va face pe baza urmatoarelor documente:

A. Formularul de inscriere, asa cum este prezentat in Metodologie;

B. Scrisoare de intentie;

C. Act de identitate - in copie;

D. Declaratia Presedintelui ONG.

Depunerea aplicatiilor se va face in perioada 1 - 14 noiembrie 2013 la sediul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta, din strada Ion Banescu, nr. 2.

           Selectia participantilor la nivelul judetului Constanta se va face de catre o comisie intocmita de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si va avea loc in perioada 15 - 18 noiembrie, iar transmiterea listelor cu participanti catre Ministerul Tineretului si Sportului se va face pana in data de 19 noiembrie 2013.

Cursul pentru managementul proiectelor europene va avea loc in perioada 21 - 26 noiembrie 2013 la Bucuresti.

Mai multe detalii pe www.dsjconstanta.ro si la numar de telefon 0241 - 614012 sau la sediul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

01
NOI
2013
Comunicat de presa "Cupa Halloween - editia 2013"

            Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta a organizat joi 31 octombrie 2013, Cupa Halloween editia 2013 in incinta spatiului de joaca „Nemo" din Constanta, incepand cu orele 17:30.

         Copii cu varste cuprinse intre 3 - 10 ani au fost antrenati sa participe la diverse activitati sportiv - educative menite sa-i distreze si sa-i determine sa indrageasca sportul: jocuri de miscare, Karaoke, pictura pe fata, intalnire cu Zana „Dovlecel" care le-a adus, cu aceasta ocazie, dulciuri celor a caror costumatie a primit punctajul maxim!

         Ulterior, Zana „Dovlecel" s-a mutat la Complex Sportiv Tomis Constanta unde a participat alaturi de sportivii de la ACS BC Athletic si CSS 1 Constanta la parada costumelor de Halloween si la jocuri de baschet mixt.

         De asemenea, RESTAURANTUL SPORT a fost gazda a 80 de tineri pregatiti pentru un minicarnaval, costumati in diferite personaje de poveste. Aici organizandu-se o miniparada, poveste a mastilor, concurs de sculptat dovelecei si un karaoke. Activitatea desfasurandu-se cu colaborare Asociatiei Civicum Voluntaris si Asociatia grupurilor Locale de tineret - filiala Tineri mereu.

         „Cupa Halloween este unul din proiectele preferate de toti colegii mei din cadrul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta, pe de o parte pentru ca deschide sarbatorile de iarna de care ne bucuram cu totii si, pe de alta parte, pentru ca presupune un tip de organizare care le permite sa se simta un pic copii: inventeaza jocuri distractive, decupeaza masti pentru cei mici si le pregatesc surprize despre care stiu ca-i vor face fericiti pe copii!", a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

Intregul proiectul sportiv a fost finantat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta.

31
OCT
2013
Comunicat de presa "Cupa Toamnei la Atletism Copii"

              Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta alaturi de Liceul cu Program Sportiv Constanta si de Asociatia Judeteana de Atletism organizeaza duminica, 3 noiembrie 2013, incepand cu orele 10:00 la Stadionul „Gheorghe Hagi", Cupa Toamnei la Atletism, categoria copii.

           La competitie vor participa aproximativ 150 de copii din Constanta, Medgidia, Cernavoda si Ploiesti, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta pregatind diplomele de participare in concurs, dar si dulciuri si racoritoare care sa-i bucure pe cei mici.

Le dorim succes, pe aceasta cale, micilor sportivi participanti si ne bucuram sa le fim alaturi!

Pagini (13) Inapoi 1 2 3 4 ... Inainte Ultima