Acasa » Informatii generale » Presa

Pagini (67) Inapoi 1 2 3 4 ... Inainte Ultima
02
OCT
2014
Comunicat de presa Programul Expert Ón accesarea fondurilor europene

          Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta va informeaza asupra faptului ca Ministerul Tineretului si Sportului organizeaza proiectul Expert in accesarea fondurilor europene, obiectivele urmarite in cadrul acestui proiect fiind acela al cresterii gradului de accesare a fondurilor europene la nivelul organizatiilor non-guvernamentale de si pentru tineret, precum si formarea unui numar de 495 de persoane pe cele 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei.

In acest sens, judetul Constanta are alocat un anumit numar de locuri ce vor fi scoase la concurs conform procedurilor expuse mai jos:

A. CRITERIUL DE ELIGIBILITATE al candidatului - eliminatoriu:

- varsta pana in 35 de ani - dovada fiind copia cartii de identitate;

- studii superioare absolvite cu diploma de licenta sau echivalent;

B. CRITERII DE EVALUARE PE BAZA DE PUNCTAJ:

- punctaj maxim: 100 puncte;

- punctaj minim: 60 puncte;

- admiterea se face in ordine descrescatoare a punctajului obtinut;

- in situatia in care doi sau mai multi participanti se situeaza pe ultimul loc, la punctaj egal, va fi selectat cel care a transmis primul documentele.

C. CRITERIUL MOTIVATIONAL - 60 puncte:

Se concepe o scrisoare de intentie,ce trebuie sa contina:

a. motovatia aplicantului privind participarea la curs;

b. rezultatele asteptate;

c. continuitatea dupa finalizarea proiectului (prezentare succinta a modului in care se vor pune in aplicare cele invatate)

D. CRITERII SPECIFICE - CRITERIUL PARTICIPARII CIVICE - 40 puncte:

- voluntar, membru ONG, dovedit prin declaratia presedintelui ONG.

INSCRIEREA PARTICIPANTILOR:

a. Formular de inscriere;

b. Scrisoare de intentie;

c. Act de identitate - in copie;

d. Declaratia presedintelui ONG.

Selectia participantilor la nivelul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta se va face in perioada 6 - 15 octombrie  2014.

Transmiterea listelor cu participantii catre Ministerul Tineretului si Sportului se va face pe 20 octombrie 2014.

 Inscrierile se vor face depunand aplicatiile scanate pe adresa de e - mail djst.constanta@mts.ro sau dsj@dsjconstanta.ro , in atentia compartimentului tineret sau, fizic, prin depunerea dosarelor in plic sigilat la sediul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta. 

Cursul are loc in perioada 23 - 28 octombrie 2014 la Bucuresti.

Mai multe detalii veti gasi pe www.djsconstanta.ro si la numarul de telefon 0241 - 614012 sau la sediul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta, str. Ion Banescu, nr. 2.

30
SEP
2014
Comunicat de presa Invitatie la „Salonul National de Inventica si Creatie Stiintifica pentru Tineret”

         Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta invita ONG-urile din Constanta, precum si institutiile ce au ca obiectiv formarea tinerilor pe diferite domenii de interes, sa participe la cea de a XII - a editie a „Salonului National de Inventica si Creatie Stiintifica pentru Tineret", ce se va desfasura in perioada 19 - 23 noiembrie 2014 la Complexul Expozitional ROMEXPO.

         Salonul se va desfasura in cadrul Targului International „GAUDEAMUS - CARTE DE INVATATURA". Cu aceasta ocazie vor avea loc expozitii de inventii si idei, vernisaje, conferinte, mese rotunde si dezbateri pe diferite teme ale educatiei, culturii si stiintei, ale economiei creative.

         Deschiderea salonului va avea loc miercuri, 19 noiembrie 2014, ora 14:00. Grupul tinta este compus din tineri cu varste cuprinse intre 14 si 35 de ani, tineri care au o orientare spre o societate bazata pe cunoastere si dezvoltare.

         In cadrul evenimentului, Ministerul Tineretului si Sportului lanseaza un concurs de inventii si creatii pentru tinerii care au preocupari, cunostinte si aptitudini provenind din diverse domenii si care isi expun lucrarile in cadrul „Salonului National de Inventica si Creatie Stiintifica pentru Tineret - 2014"  

La concurs vor participa tineri ale caror inventii sau creatii se incadreaza in urmatoarele categorii:

1. stiinte aplicate - mecanica, electricitate, optica, termotehnica, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautica, astronautica, etc;

2. Tehnologia informatiei - tehnologii care asociaza utilizarea calculatorului si a informatiilor, care ajuta sa produca, sa manipuleze, sa comunice sau sa difuzez informatiile;

3. Tehnologii ale viitorului - robotica, design grafic, cibernetica, etc

Selectia lucrarilor inscrise la concurs se va face de catre jurii formate din specialisti pe domeniile enuntate.

Creatiile și inventiile tinerilor vor fi expuse in cadrul salonului, intr-un loc special amenajat, iar selectia participantilor se va face in baza urmatoarelor documente:

A - formular tip de inscriere - se descarca de pe www.mts.gov.ro;

B - document de identitate CI - in copie;

C - Curriculum Vitae.

Acestea se vor transmite la adresa de e-mail: salon.national2014@mts.ro, avand inscriptionat in campul subiect mentiunea „Inscriere Salonul National de Inventica si Creatie pentru Tineret" pana vineri, 10 octombrie 2014.

Serviciile de masa si cazare și partial transportul participantilor se asigura de catre MINISTERUL TINERETULUI SI SPORTULUI.

Numarul participantilor pentru tinerii care participa in echipa este de maxim 3 tineri insotiti eventual de un profesor.

12
MAI
2014
Comunicat de presa

          Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in parteneriat cu ONG - TEAM, Fundatia „Giovanni Bosco" Constanta si Asociatia „Civicum Voluntaris" a organizat cu ocazia zilei de 9 mai - „Ziua Europei" diferite activitati ce urmaresc cresterea gradului de implicare al tanarului in societate si, in egala masura, marcarea Zilei de 9 Mai.

          Activitatile au avut loc vineri, 9 mai, incepand cu ora 9:00 la sediul Fundatiei Giovanni Bosco, s-au bucurat de participarea a peste 300 de copii din unitatile de invatamant constantene, insotiti de 24 de profesori coordonatori, cu aceasta ocazie avand loc urmatoarele actiuni:

1.  Zidul Bucuriei si al Diversitatii - desene murale pe zid - fiecare echipa formata a trebuit sa amenajeze un loc reprezentativ pentru statele participante, desenandu-se, astfel, harta Uniunii Europene si transmitandu-se publicului un mesaj din partea Statului reprezentat in cadrul activitatii.

2. Eurofotbal - turnee de fotbal intre tinerii prezenti - fiecare echipa a trebuit sa poarte culorile traditionale ale echipelor de fotbal reprezentate, dar s-au derulat si alte activitati cu caracter sportiv, asa cum sunt voleiul si baschetul.

3. Standuri de prezentare - fiecare echipa a trebuit sa reprezinte obiceiuri/ traditii gastronomice/ porturi si, in egala masura, traditii/ turism/ istorie sau ramuri de sport nationale ale unuia dintre cele 27 de state reprezentative ale Uniunii Europene.

4. Concursul de cultura generala s-a derulat cu abordarea unor probleme de importanta comunitara pentru tineri.

         Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta organizeaza alaturi de Fundatia Giovanni Bosco proiecte dedicate Zilei Europei inca din 2009, anul acesta premiind participarea tuturor copiilor cu diplome si dulciuri.

12
MAI
2014
Comunicat de presa "Targul National de Tabere"

         In perioada 15 - 18 mai 2014 se va desfasura Targul National de Tabere"  la Complexul Sportiv National Sala Polivalenta din Bucuresti, targ initiat de catre Directia Tabere si Agrement si avand ca principal obiectiv promovarea ofertei de tabere a tuturor centrelor de agrement din subordinea Ministerului Tineretului si Sportului.

         „Targul National de Tabere" este un proiect organizat in premiera care isi propune sa faca cunoscuta oferta de cazare, masa si agrement pe care taberele si, in general, structurile turstice subordonate Ministerului Tineretului si Sportului o pun la dispozitia copiilor si tinerilor prin intermediul unitatilor de invatamant si profesorilor coordonatori. In acest sens, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta va participa la targ cu promovarea taberei „New Paradise" din statiunea Eforie Sud cu 448 de spatii de cazare si pe cea de la 2 Mai, cu 200 de spatii de cazare. In egala masura, oferta de cazare include si hotelul Sport, hotel aflat in centrul Constantei, modernizat recent, cu 54 de locuri de cazare, sala de fitness, sauna, spatiu de recuperare, terasa cu 100 de locuri si restaurant propriu cu 50 de locuri.

        „Intentia de a promova taberele si hotelul de care dispunem catre profesorii care coordoneaza grupurile de elevi ne-a determinat sa construim o oferta de cazare si masa extrem de avantajoasa, oferta care sa vina in intampinarea lor, sa poata fi accesata facil si sa le creeze posibilitatea de a petrece o vacanta bine-meritata pe Litoral! Colegii mei care au ca sarcina administrarea taberelor sunt deja pregatiti si asteapta grupurile de elevi imediat dupa terminarea anului scolar", a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

06
MAI
2014
Comunicat de presa "Targ de joburi pentru tineri"

             Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in parteneriat cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Constanta au organizat azi primul Targ de Joburi dedicat tinerilor.

          „A fost o actiune comuna la care au participat 10 companii constantene cu oferte de munca in special in turism, dar si finante - contabilitate, vanzari directe si junior management, insumandu-se un total de 249 de locuri vacante inregistrate in cadrul acestui targ. Joburile oferite au fost, cu preponderenta, sezoniere, datorita proximitatii perioadei estivale, dar si faptului ca acestea sunt locurile de munca cautate de studenti, care isi doresc sa obtina beneficii financiare pe perioada verii, astfel incat, in toamna sa-si continue studiile. Ceea ce intentionam la nivel institutional este de a permanentiza acest tip de actiuni, astfel incat sa venim continuu in sprijinul celor tineri care au nevoie de informare sustinuta si suport in ceea ce intreprind la nivel profesional.

          Am inceput Targul de Joburi editia mai, 2014, pentru a marca Ziua Nationala a Tinerilor, vom continua maine, 7 mai, cu Crosul Tinerilor pe plaja Modern, incepand cu ora 10:30 si vom incheia seria actiunilor dedicate tinerilor cu celebrarea zilei de 9 mai, Ziua Europei", a declarat domnul Claudiu Daniel Teliceanu, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.

Pagini (67) Inapoi 1 2 3 4 ... Inainte Ultima